замислил съм се за пасат...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 08 фев 2007 0:16

Ами вътре става дума за следното - нито драскотина по барчето или таблото,маншончето за скоростите не е скъсано или въобще сцепено или нещо такова (личи си че не е ново обаче).Педалите не са износени почти.Мокета при краката на шофьора е идеален и седалката е съвсем малко изтърката.Тапицериите по вратите са и те като нови както и таванската тапицерия.
Отпред под капака мотора свети и по него отгоре има само кал и мръсотия.
В севиза ще се види какво се случва със самата кола,ходова част,поведение отдолу,компресия,разход на масло и т.н. след газ анализ и т.н.
Иначе е много лачена кола и съм се убедил че пасата е много яко магаре.За сравнение наскоро пътувахме с един голф и един пасат извън София.И двете с един и същ двигател 1.8 90к.с..Голф-а с двама души и малко багаж,пасат-а с 5 души и доста инструмент.Е не успях въобще да го стигна пасат-а освен когато намали по едно време :D
Благодаря много за мненията и май май ще се замисля още по-сериозно и скоро се надявам да съм един от вас 8)

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Сря 28 фев 2007 23:13

Здравеите! Аз съм нов член на форума и бъдещ притежател на Passat. От този форум както и от хора които притежават Passat , така и по мое мнение това са много добри автомобили. Искам да политам Passat 91г. с газова уредба, ел. огледала и стъкла, хидравлика и централно-аларма (GL) , с двигател RP (1.8 моно инжекцион) със сменени 4 амортисйора за 3000лв. дали си струва? Има малко забележки по външния вид но няма ръжди освен по задната врата на багажника. Забравих да споделя че е комби защото комбито си е коби! Две мнения по въпроса няма! :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 28 фев 2007 23:25

Ам на какви километри е и т.н.Моя който си намерих е 1.8RP пак комби и пак е GL ама няма никакви екстри освен хидравлика и плюшен салон.
Като цяло определящо за Пасат е следното :
Да няма ръжди (тези по задната врата не ги брой понеже повечето имат особено около механизъма за заключване отдолу)
По принцип ако беше от Германия е по-добре ама в твоя случай ми говориш за италиански (немските нямат почти никакви екстри).За да се убедиш дали е италиански погледни оригиналния талон на колата (ако е нов внос де) или друг характерен белег - дали на предните калници отстрани има мигачи или има табелка GL Ако има мигачи е италиански.
Премери компресия на двигателя и го закачи на един газ анализ да видиш гори ли масло или не.
Иначе моя го взех за 3600 и вече гони 5 и нагоре ама аз и много неща смених за да знам че като е кола е кола (амортисьори,спирачки,предница,кормилна рейка,задница и т.н.)
Иначе като цяло ако е читава колата ще останеш много доволен.Лично аз се убедих сам че макар и малко по-скъпи части спрямо италианските (Фиат-ови) се сменят доста по-рядко.
Успех!

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Сря 28 фев 2007 23:52

Значи пасата е италиански защото има мигачи на калниците. По километраж е на 235000 , което не е много ако са реални, за да неказвам нищо. Колата е карана в българия от няколко години, както отбелязах са сменени някои неща по предницата и 4-те амортисйора. Тази кола е на мои колега и тои твърди че колата не гори масло. Разхода на гориво бил 7/100 извънградско и 10/100 градско, говорим за газ.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 01 мар 2007 0:36

Ами честно казано цената не е лоша щом е от познат и е на 235 000 реални и са сменяни някои неща.
Успех!

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Чет 01 мар 2007 9:36

Мерси приятел! След като е от италия това означава че купето е в по-добро състояние отколото двигателя, ако не се лъжа. Остава да се уверя, че двигателя е добре, да купувам и да черпя.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 01 мар 2007 9:54

zfa159 написа:Става дума че ми пуснаха една оферта за един пасат.Като цяло става дума за пасат 90-та година 1.8моно 90к.с син металик (не е светло синьо ама не е и тъмно синьо).С летите джанти на Пасат си е и са доста добри на вид.На външен вид е перфектна колата освен една драскотина на преден ляв калник ама тя дори не е до ламарината а по-скоро само в боята.Вътре е приказка колата (салона е като от магазина).Внесен от Германия преди няколко дни (от познат).Километража е на около 136 000 км и като салон вътре мисля че са и около истинските.Екстри няма освен стандартните - ел

Има ли още наивници които гледат километража :shock 16 годишна кола по скоро е на 336 000км!
И не се плашете от италианските коли. Тази тема е затворена щото модовете смятат че всички са доволни от тях. Вижте
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=37520

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Чет 01 мар 2007 16:50

прави сте за всички тези неща. Аз минавам по 25000 на година а си представям италианеца които взима 2000 евро колко кара така че и аз невярвам на киломртражи.

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Чет 01 мар 2007 17:04

pilota_koko написа: Разхода на гориво бил 7/100 извънградско и 10/100 градско, говорим за газ.

Според мен този разход на градско (София) е абсурдно нисък за газ.
На извънградско може и да го докара, ако се движи до 100 км/ч.
По-реалистично от моя опит с няколко Пасата е 12-13-14 газ градско, от 8 нагоре (София-Пловдив със 150 км/ч и климатик - 16 на сто на газ) извънградско.

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Чет 01 мар 2007 17:08

незнам. Да доживеем пък ще се похваля.

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Пет 27 апр 2007 19:56

Няма да се похваля с пасат че ми се объркаха ранотите , но това може да е за добро! Открих автомобила на мечтите си! :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 апр 2007 20:45

Сподели, дееее...
Толкоз нещо има изписано... само ни държиш в напрежение! :lol: :lol:

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Съб 28 апр 2007 9:34

Е ми нали бях пазарил един пасат 92-ра докаран от Италия и очудващо със запазен двигател. Имаше ражда по вратата на багажника и то много малко. Обаче собственика му ми каза че мислел да продължи да си го кара, защото не му съсдавал проблеми и нямало нужда да инвестира в по-нова кола защото Пасата му вършрл перфектна работа. И така аз останах с разочарованието. В последстви се запознах с хора, които се занимават само с автомобили и когато се заговорих с тях за сегашната ми кола те ме посъветваха да си взема отново японски автомобил. След много ровене из интернет открих автомобил, които ме изпълни и плени.
Това е Мицубиши Галант след 97-ма комби. 2000 16V 136к.с. Просто уникална кола. На този модел му казват "Японското BMW". И така аз реших да си карам старата кола още една година докъто събера още някои лев и за си я купя. Тази кола ми допадна много като дизаи, Изглежда агресивно и в същото време е достатъчно луксозна, здрава и надеждна! Това е моето окончателно решение. Друг е въпроса ,че Пасата е по-добрия и по-птактичен вариянт за българия.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 28 апр 2007 10:48

pilota_koko написа:Това е Мицубиши Галант след 97-ма комби. 2000 16V 136к.с.

Е едва ли някой може да те вини! :lol:
Дано случиш на екземпляр след време!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 апр 2007 11:23

Успех с количката и дано като я вземеш да имаш много много безавариини км!

Върни се в “Passat”