Вчера на прибиране от София по магистралата по едно време нещо изхлопа и колата взе да забива муцуна съпроводено от доста неприятен шум откъм предно дясно колело. Спирам веднага и почвам да оглеждам дискове,полуоска и каквото се вижда ама всичко си е на мястото. Мисля си това ще да е някой лагер пръснал се изведнъж,ще пробвам да карам пък да видим. Тръгвам пак лекичко в аварийната и си карам ама гадния звук си продължава,пак спирам за да проверя да не е нещо по спирачките и да запаля гумата понеже освен шум и колата сякаш се тормози. В това време забелязвам че пред мен спира една тройка и се оказва че това е колегата "sinchro" от форума /ако не съм изписал правилно ника да ме поправи/ видял стикера отзад /ето защо трябва да си слагате стикери/ и спрял да види какво става. Погледахме и двамата качихме се да стигнем до неговата кола и решихме че прилича на лагер и той ще кара пред мен да видим дали ще се прибера. Тръгваме ние полекичка ама след малко установих че не само хърка нещо ами и като взема да ускорявам хич не става и отзад пушиии

Вече съвсем се видях в приключение и взех да смятам едни 1500лв за турбо или недай си боже за по-сериозен ремонт. Пак спираме вдигам капака и почваме да умуваме каква да е тази работа понеже на място си работи перфектно и като подам газ турбото си свири приятно...

И както си гледам го видях ПРОБЛЕМА-пластмасовата тръба която съединява турбото с кулера и минава покрай ангренажа се извадила ниско долу под фара от маркуча и търка в една от шайбите

Оттам се получава резонанс и отвътре се чува все едно хърка нещо в колелото а понеже двигателя смуче въздух не откъдето трябва компира се шашка и оттам пушек и забиване. С една отверка /каквато аз нямам но колегата си носи /отстранихме "повредата " и след 15мин вече пиехме кафе на комплекса до магистралата в Правец

Това е не особено приятен начин за запознанство ,но когато всичко свършва добре е ОК. Наско ,ако четеш това много поздрави и да не забравиш да звъннеш като минаваш покрай Правец
После се сетих за "майстора" дето ми смени пистовия ремък /постоянния ми беше в отпуска/ и за това как пуфтеше докато слагаше точно това съединение и изпратих адски много поздрави на всичките му роднини от женски род с мисълта че го забрявам къде работи