Кофти случка с добър край !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Кофти случка с добър край !

Мнениеот Stivi » Чет 01 мар 2007 12:13

Вчера на прибиране от София по магистралата по едно време нещо изхлопа и колата взе да забива муцуна съпроводено от доста неприятен шум откъм предно дясно колело. Спирам веднага и почвам да оглеждам дискове,полуоска и каквото се вижда ама всичко си е на мястото. Мисля си това ще да е някой лагер пръснал се изведнъж,ще пробвам да карам пък да видим. Тръгвам пак лекичко в аварийната и си карам ама гадния звук си продължава,пак спирам за да проверя да не е нещо по спирачките и да запаля гумата понеже освен шум и колата сякаш се тормози. В това време забелязвам че пред мен спира една тройка и се оказва че това е колегата "sinchro" от форума /ако не съм изписал правилно ника да ме поправи/ видял стикера отзад /ето защо трябва да си слагате стикери/ и спрял да види какво става. Погледахме и двамата качихме се да стигнем до неговата кола и решихме че прилича на лагер и той ще кара пред мен да видим дали ще се прибера. Тръгваме ние полекичка ама след малко установих че не само хърка нещо ами и като взема да ускорявам хич не става и отзад пушиии :shock Вече съвсем се видях в приключение и взех да смятам едни 1500лв за турбо или недай си боже за по-сериозен ремонт. Пак спираме вдигам капака и почваме да умуваме каква да е тази работа понеже на място си работи перфектно и като подам газ турбото си свири приятно... :?: И както си гледам го видях ПРОБЛЕМА-пластмасовата тръба която съединява турбото с кулера и минава покрай ангренажа се извадила ниско долу под фара от маркуча и търка в една от шайбите :!: Оттам се получава резонанс и отвътре се чува все едно хърка нещо в колелото а понеже двигателя смуче въздух не откъдето трябва компира се шашка и оттам пушек и забиване. С една отверка /каквато аз нямам но колегата си носи /отстранихме "повредата " и след 15мин вече пиехме кафе на комплекса до магистралата в Правец :lol: Това е не особено приятен начин за запознанство ,но когато всичко свършва добре е ОК. Наско ,ако четеш това много поздрави и да не забравиш да звъннеш като минаваш покрай Правец :)

После се сетих за "майстора" дето ми смени пистовия ремък /постоянния ми беше в отпуска/ и за това как пуфтеше докато слагаше точно това съединение и изпратих адски много поздрави на всичките му роднини от женски род с мисълта че го забрявам къде работи :evil:

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Чет 01 мар 2007 12:22

Браво на колегата че е спрял да помогне :да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 01 мар 2007 13:39

Браво :kef: за добрата, колегиална постъпка на "sinchro".

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 01 мар 2007 13:53

:oops: :oops: :oops:

Винаги бих го направил Затова си слагайте стикери да се познаваме Моят стой в бюрото ми над година,но не ми става заради тъмните прозорци ....... Ще мисля алтернативен вариант
@Stivi - независимо от повода се радвам,че се запознахме Следващото кафе е от мен Очаквай включване :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 мар 2007 13:56

Syncro написа:Моят стой в бюрото ми над година,но не ми става заради тъмните прозорци ....... Ще мисля алтернативен вариант ...

:офф Слагай външен (външни), а не вътрешен (вътрешни) стикер(и).

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Чет 01 мар 2007 14:28

Трябва да има повече хора който да спрат и да помогнат с каквото могат когато някой има нужда , дори когато не са от ФВ клуба или не са изобщо с ФВ.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Чет 01 мар 2007 14:43

браво супер постъпка :!: аз самия имам да черпя gr_kanev за едно негово подобно дело (не съм забравил ;) ) винаги е добре когато можем да си помагаме :kef:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 01 мар 2007 14:53

=> Маркирайте се със стикери на Изображение и добрините около вас няма да закъснеят :wink:

Какво ще кажете за светлоотразителни жилетки с логото на клуба , закъсаш ли, ако някой мине няма не съм видял :lol:

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Чет 01 мар 2007 16:45

varkulaka написа:Трябва да има повече хора който да спрат и да помогнат с каквото могат когато някой има нужда , дори когато не са от ФВ клуба или не са изобщо с ФВ.

Абе приципно си прав, ама не на всеки му стиска да спре за да помага на непознати по пътищата. За това слагйте си стикерите!

Потребителски аватар
SPITFIRE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SPITFIRE » Чет 01 мар 2007 19:42

Идеята със стикерите е много добра..дано скоро си поръчам един.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 01 мар 2007 20:35

L&R написа:=> Маркирайте се със стикери на Изображение и добрините около вас няма да закъснеят :wink:

Какво ще кажете за светлоотразителни жилетки с логото на клуба , закъсаш ли, ако някой мине няма не съм видял :lol:

:да:
Аз бих си взел веднага такава жилетка. Със сигурност надписа ще се откроява, направо ще крещи - Аз съм от фау ве клуб, не оставяй брата в беда.
:oops Май се поув...., съжалявам.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 01 мар 2007 21:18

Браво за колегиалната постъпка на колегата!!!Браво за това че вместо да се направи на "ни чул,ни видял" е спрял и е помогнал на изпадналия в проблем колега.Още веднъж БРАВО!!!! :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
А относно това със стикерите на мен ми се вижда доста оригинално и надявам се ефикасно.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 01 мар 2007 23:08

Е па да ви направя жилетки с буквички.... :twisted:
Кой иска....?

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Пет 02 мар 2007 1:43