Може да гасите ламБите от 02.03.07

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 01 мар 2007 11:57

tankishev написа:
malcho написа:Моят апел е - НЕ ГАСЕТЕ СВЕТЛИНИТЕ! Нямате електромери.

... как да нямаме ... само, че се отчитат по колонките ... в моят случай на ОМВи :)

И плащаш 0.01-0.1 л./100 км.-направо ще обеднееш.Земи да зареждаш на Лукойл и ще ти излезне по-евтино и с включени фарове.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 01 мар 2007 12:13

винаги съм си карал на къси...то в края на краищата, освен за другите си е предимно и за самият теб - виждат те повече...
8)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Може да гасите ламБите

Мнениеот L&R » Чет 01 мар 2007 12:16

Pichaga написа:(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Който иска, има право :wink:

Все пак е от утре :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 01 мар 2007 12:16

не случайно си лайт мастър :oops:
избързааах

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 01 мар 2007 12:39

Аз лично ще продължа да си джиткам голфчето с фарове,защото не мисля,че ще ми навреди това чак толкова много и защото смятам че карането със запалени фарове действа превантивно относно ПТП-тата( в една или друга степен)

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 01 мар 2007 13:56

Най-после дойде 1 март и вече няма да карам в слънцето с пуснати фарове. Това че повече се забелязва и т.н. са глупости. По тая логика още повече ще се забелязваме ако сме с натиснати бибитки(клаксони). Айде и това да се приеме като закон а? Който не гледа няма да ме забележи ако ще и лазери да си сложа!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 01 мар 2007 14:33

kiril_p написа:Най-после дойде 1 март и вече няма да карам в слънцето с пуснати фарове. Това че повече се забелязва и т.н. са глупости. По тая логика още повече ще се забелязваме ако сме с натиснати бибитки(клаксони). Айде и това да се приеме като закон а? Който не гледа няма да ме забележи ако ще и лазери да си сложа!

ей заради такова катилско мислене требе да стане задължително целогодишното каране на светлини както и глобата да стане минимум 100 лв!!!!!!

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 01 мар 2007 14:41

И аз продължавам да си карам на фарове! Само да питам защо да е забранено карането на габарити ? :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 мар 2007 14:48

oSViRePql написа:...Само да питам защо да е забранено карането на габарити ? :roll:

С габаритни светлини се обозначава спряло превозно средство. Затова при движение се използват къси (или дълги, ако условията позволяват), а след като се спре - габарити. Не ми се рови в Закона и Правилника да цитирам точните текстове (би трябвало всеки да е запознат с тези 2 основни документа).

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 01 мар 2007 15:02

gr_kanev написа:
oSViRePql написа:...Само да питам защо да е забранено карането на габарити ? :roll:

С габаритни светлини се обозначава спряло превозно средство. Затова при движение се използват къси (или дълги, ако условията позволяват), а след като се спре - габарити. Не ми се рови в Закона и Правилника да цитирам точните текстове (би трябвало всеки да е запознат с тези 2 основни документа).

Да и аз помня че имаше нещо такова ама не ми се ровеше :lol: Продължавам на къси и това е :wink:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 01 мар 2007 15:07

подкрепям OSRAM светлината спасява живот :idea:

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 01 мар 2007 15:18

One написа:
kiril_p написа:Най-после дойде 1 март и вече няма да карам в слънцето с пуснати фарове. Това че повече се забелязва и т.н. са глупости. По тая логика още повече ще се забелязваме ако сме с натиснати бибитки(клаксони). Айде и това да се приеме като закон а? Който не гледа няма да ме забележи ако ще и лазери да си сложа!

ей заради такова катилско мислене требе да стане задължително целогодишното каране на светлини както и глобата да стане минимум 100 лв!!!!!!

Айде моля без обиди! Цъфнали сме я и сме я вързали че единствения проблем на обстановката по пътищата да е това че караме без пуснати светлини през деня на слънцето!! Аман от тъпи закони, наредби и прочее! Да оправят дупките по пътищата, да въведат ред по кръстовищата пък тогава да ни карат да си пускаме фаровете задължително през деня!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 01 мар 2007 15:24

Най после едно задължение по малко , всеки би трябвало да може да прецени дали да си пуска фаровете, дали да си слага колана .... а не да разчита на тези неща че ше му опазят живота.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 01 мар 2007 15:29

kossel написа:Най после едно задължение по малко , всеки би трябвало да може да прецени дали да си пуска фаровете, дали да си слага колана .... а не да разчита на тези неща че ше му опазят живота.

тези хора, които са измислили коланите и тези които са измислили закона за светлините мислят повече за твоя живот от колкото ти мислиш за своя :wink:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 01 мар 2007 15:43

Абе айде бе, нито съм малоумен, нито съм кретен......
слънце грее, ние с фарове.....виждат се ама някой друг път.....
от утре съм БЕЗ фарове през деня, пък който иска да си кара с фарове.....колегата го е написал....въпрос на преценка и избор.....ми дайте и всички коли да ги боядисаме в сигнално жълто и оранжево, с фосфоресциращи боички да ги нашарим, ега даже и слепците да прогледнат......

Върни се в “ОФФ-Топик - други”