Голф 4 1.6 AKL 99г. Шум при натискане на съединителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.6 AKL 99г. Шум при натискане на съединителя
Здравейте колеги, от няколко дни при натискане на съединителя се чува лек шум подобно като при триене на финна шкурка, не го прави постоянно, няма значение дали е загряла или не, обикновенно го чувам когато чакам по светофари или пъпля едвам едвам на свободна скорост и натисна съединитиля, нямям проблем с превклюването но скоростите или буксуване на сединителя но шумът се чува доста отчетливо. Чува се само когато натискам съединителя и изчезва веднага щом го отпусна докрай.Бях при майстор но разбира се тогава спря да се чува, и сега трябва да дебна кога се чува и кога не.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели.
Последна промяна от YordanYordanov11 на Чет 31 яну 2019 20:49, променено общо 1 път.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Re: Голф 4 1.6 AKL 99г. Шум при натискане на съединителя
Има една тема за скоростни кутии. Там има изписано много. А за този модел на твоята кола имаше нещо специфично с някакви нитове, които се разхлабват.
viewforum.php?f=104
viewforum.php?f=104
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че проблема по скоро е в съединителя а не в кутията, поне така мисля пък и по ми се иска, благодаря все пак за отовора.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
А имаш ли информация, дали е сменен, на колко хилки е колата. Колко е по километража, то това е божа работа де (:
-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление нямам дали е сменян аз е карам от три години и не е пипан,голфа е уж е на 200 хил. но дълбоко се съмнявам, бачка си нормално отделя малко по горе но това си е симптом на доста голфове до колкото ми е извесно, странното е че не се чува постоянно при едни и същи обстоятелства и като ида при майстора пада едно озвуение какъв е точно звукът, абе смях
Последна промяна от YordanYordanov11 на Чет 31 яну 2019 21:22, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега, като натиснеш съединителя първичния вал на кутията спира да се върти - тоест шум от кутията отпада.
Предполагам, че стърже лагера на лагер помпата, а него можеш да го оставиш да стърже докато се разпадне, примерно.

Цената на това нещо е гнусна. По ме притеснява това мнение, нямам представа имаш ли ти шиш и паница, а писалият го колега е в час...
viewtopic.php?p=2901466#p2901466
Предполагам, че стърже лагера на лагер помпата, а него можеш да го оставиш да стърже докато се разпадне, примерно.

Цената на това нещо е гнусна. По ме притеснява това мнение, нямам представа имаш ли ти шиш и паница, а писалият го колега е в час...
viewtopic.php?p=2901466#p2901466

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”