Здравейте,
Колата е VW Passat B5.5 AVF 131к.с.
Вчера, при изпреварване на камион, след ускорение на четвърта предавка до около 3500-4000 RPM, колата изведнъж изгуби мощност без абсолютно никакъв неестествен шум или индикация от бордовия компютър. Продължих да карам около 30-40 километра преди да спра на бензиностанция. Колата буквално загуби всякаква тяга. Нямаше мощност в пълния диапазон от обороти. След като спрях, угасих и се уверих, че няма течове или други видими проблеми по колата, я запалих отново и проблемът беше изчезнал изцяло, като не се появи след това - още около 200 километра извънградско каране по Подбалканския път.
Отбелязвам, че горивния филтър е за смяна, тъй като е на 22-23 000 километра (не го смених на предишното обслужване поради незнайни причини, нищо че новия е в багажника на колата). Колата се кара с добавка на Bardahl.
Автомобилът така или иначе ще се закара до някои от клубните сервизи в София, но искам да чуя мнения евентуално каква може да е причината, ако някой е имал същите симптоми. През останалото време, колата работи безупречно без абсолютно никакви проблеми. Закачана е на компютър последно преди около 4-5 месеца и нямаше индикации за генерални проблеми (не е влизано в детайли).
Благодаря предварително! Честита Баба Марта!

Passat B5.5 1.9 131 к.с. AVF - Загуба на мощност в движение
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Passat B5.5 1.9 131 к.с. AVF - Загуба на мощност в движение
Прилича на авариен режим в следствие на пренадуване. Навярно е задържала геометрията.
-
- Автомобил: VW Golf Variant
- Двигател: CFH 2012
Благодаря за мнението. :)
Честно казано, след като попрочетох няколко други подобни теми и аз стигнах до подобно заключение. Може би не беше нужно да пускат и аз такава тема, но вече е леко късно.
Честно казано, след като попрочетох няколко други подобни теми и аз стигнах до подобно заключение. Може би не беше нужно да пускат и аз такава тема, но вече е леко късно.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Закачи я на диагностика и ще си покаже най-вероятно е пренадула за момент . Променливата геометрия иска да я развърташ от време на време иначе се зацапва и задържа. 

Върни се в “Дизелови агрегати”