Може да гасите ламБите от 02.03.07

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 01 мар 2007 19:32

kiril_p, за сестрите в Либия съм съгласен че дори и 10 лентички да сложим все тая, но за фаровете не съм! Ако се поинтересувате, от статистиката може да намерите информация с какъв процент са намаляли ПТП тата в различни държави след въвеждането на този закон! Смятам да карам на къси светлини целогодишно! Но от темата се вижда, че българинът скоро няма да се промени!!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 01 мар 2007 19:42

Аз ще си карам на фарове.

Като видя някой на улицата без фарове ме дразни. Много по далече ги виждам тези с пуснатите фарове, а аз карам бързо и бързо се приближавам.

Така че, който няма да си пуска фаровете - да ме гледа мене кога приближавам и дали ще успеем да се разминем (аз съм с пуснати) и да се пази! Щото аз може да го видя твърде късно!

П.С. mhihi mhihi mhihi (все пак има и нещо вярно!) Вижте под ника ми какво пише ;)

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Чет 01 мар 2007 19:51

И аз продължавам на фарове... за сега , пък лятото ще видим :). Интересно ми е от утре кои ще са повече: на фарове или без (доста се поразгласи , че от утре може и без фарове та НЕ вярвам да има не разбрали)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 01 мар 2007 20:43

Аз не съм ги палил,само габаритки (ама от силните пернишки) :lol:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Може да гасите ламБите

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 01 мар 2007 20:44

buFka написа:...........
и да искам немога, ваското1 и ЛиР ме прецакаха mhihi

Що сте прецакали човечеца бре серсе ми :dummy: :beat_butt2

Найстина по-добре да си кара ме с включени светлини,аз и без това електромера съм го напрал да върти само на нощна mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Чет 01 мар 2007 21:46

Даскала™ написа:Аз не съм ги палил,само габаритки (ама от силните пернишки) :lol:

А така Даскале!!!! Малцина сме дръзнали да се опълчим срещу системата!!! 8) М*** им Д*** нов акумулатор тряяше да си купия!!!
Тва е само разработка на военните!!! :twisted: В Русия съм, с Русия съм!!!!! :ihihih: :lol

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 01 мар 2007 22:54

Аз съм "ЗА" пуснати къси светлини. Преди да излезе това правило, на извънградско независимо дали пече слънце или не винаги съм карал с пуснати къси светлини, поради простия факт, че другите на пътя ме забелязват по-добре и от по-далече.
Един въпрос: случвало ли ви се е да преминете рязко от силно слънце на сянка? - ефекта е, че докато очите ви свикнат не виждате почти нищо - в този момент ако другите са с пуснати фарове ще ги забележите доста по-лесно, ще се съобразите с тях и съответно рисковите ситуации ще намалеят. :idea:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 02 мар 2007 9:17

ми те отначало призоваха хората да карат на къси през деня, ама видяха, че българина е пестелив народ, и със закон го наложиха, щом със закон го налагат, значи има нещо, което знаят повече от вас пестеливите

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 мар 2007 9:21

днес наблюдение след каране 40 минути по центъра
60-70% от колите са на фарове-малко е мрачно де
забелязвам че топ гъзетата-Джипове, Мерцове С и прочие са ги загасили-пак на кестерме
преди караха на фарове и фарове за мъгла сега пълна тъмница
абе що....

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 02 мар 2007 9:24

Pichaga написа:днес наблюдение след каране 40 минути по центъра
60-70% от колите са на фарове-малко е мрачно де
забелязвам че топ гъзетата-Джипове, Мерцове С и прочие са ги загасили-пак на кестерме
преди караха на фарове и фарове за мъгла сега пълна тъмница
абе що....

И тук е сумрачно , но почти всеки е без светлини, собствена преценка ама друг път - ЗАКОН си трябва.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пет 02 мар 2007 9:37

данни от миналата година:
2005-06 смъртни случая: 34
2006-07 (за зминия период): 20

"Благодарение на фаровете смеспасили хора!!!" м.Костов

Глупости казвам аз!!!! Нямаше сняг инече народа пак щеше да се изтрепе!!!
Всички катастрофи за зимния период бяха съсредоточени точно когато падна един хлъзгав дъжд и малко сняг!!! Фаровете НЕ карат колата по-разумно!! Камоли да ми се говори за ползи!!! С фарове без фарове все тая!!!! Говедото и звънец да му сложиш, то си е говедо!!! :(

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 02 мар 2007 9:54

Volkov написа: .... С фарове без фарове все тая!!!! Говедото и звънец да му сложиш, то си е говедо!!! :(

така е ама това говедо като свети ще го видиш отдалеч и можеш да го избегнеш. ама то понеже е говедо естествено няма да свети , щото е катил и щото требе да прави нарочно наопаки

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 02 мар 2007 10:06

L&R написа:И тук е сумрачно , но почти всеки е без светлини, собствена преценка ама друг път - ЗАКОН си трябва.

Точно затова е приет този закон - защото се видя, че "преценката" не работи, и затова шофьорите са задължени със закон да се движат с фарове през зимата, когато по подразбиране е по-мрачно - по-къс ден, повече мъгла, облаци, и т.н.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 02 мар 2007 10:46

Volkov написа:данни от миналата година:
Това е манипулирана и подвеждаща информация. Лъжеше, като дрът циганин другарят Костов.:twisted: Момчета стегнете се малко, почоплете си мозъците и ще разберете, че ефектът е повече от съмнителен. От това спечелиха най-вече куките, защото получиха наготово още един повод за откровен рекет и разни лобита на вносители и търговци на горива и резервни части плюс акумулатори. 8)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 02 мар 2007 10:52

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Volkov написа:данни от миналата година:
Това е манипулирана и подвеждаща информация. Лъжеше, като дрът циганин другарят Костов.:twisted: Момчета стегнете се малко, почоплете си мозъците и ще разберете, че ефектът е повече от съмнителен. От това спечелиха най-вече куките, защото получиха наготово още един повод за откровен рекет и разни лобита на вносители и търговци на горива и резервни части плюс акумулатори. 8)

По-горе съм го написал. Аз съм с пуснати фарове. МЕН да ме виждат! Лично съм се убедил, че коли с фарове ги виждам по-рано, отколкото такива без! Главно на дълъг път, когато изпреварвам. Костов изобщо не ме интересува!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”