Може да гасите ламБите от 02.03.07
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kiril_p, за сестрите в Либия съм съгласен че дори и 10 лентички да сложим все тая, но за фаровете не съм! Ако се поинтересувате, от статистиката може да намерите информация с какъв процент са намаляли ПТП тата в различни държави след въвеждането на този закон! Смятам да карам на къси светлини целогодишно! Но от темата се вижда, че българинът скоро няма да се промени!!!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз ще си карам на фарове.
Като видя някой на улицата без фарове ме дразни. Много по далече ги виждам тези с пуснатите фарове, а аз карам бързо и бързо се приближавам.
Така че, който няма да си пуска фаровете - да ме гледа мене кога приближавам и дали ще успеем да се разминем (аз съм с пуснати) и да се пази! Щото аз може да го видя твърде късно!
П.С.
(все пак има и нещо вярно!) Вижте под ника ми какво пише 
Като видя някой на улицата без фарове ме дразни. Много по далече ги виждам тези с пуснатите фарове, а аз карам бързо и бързо се приближавам.
Така че, който няма да си пуска фаровете - да ме гледа мене кога приближавам и дали ще успеем да се разминем (аз съм с пуснати) и да се пази! Щото аз може да го видя твърде късно!
П.С.

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Може да гасите ламБите
buFka написа:...........
и да искам немога, ваското1 и ЛиР ме прецакаха
Що сте прецакали човечеца бре серсе ми

Найстина по-добре да си кара ме с включени светлини,аз и без това електромера съм го напрал да върти само на нощна

- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм "ЗА" пуснати къси светлини. Преди да излезе това правило, на извънградско независимо дали пече слънце или не винаги съм карал с пуснати къси светлини, поради простия факт, че другите на пътя ме забелязват по-добре и от по-далече.
Един въпрос: случвало ли ви се е да преминете рязко от силно слънце на сянка? - ефекта е, че докато очите ви свикнат не виждате почти нищо - в този момент ако другите са с пуснати фарове ще ги забележите доста по-лесно, ще се съобразите с тях и съответно рисковите ситуации ще намалеят.
Един въпрос: случвало ли ви се е да преминете рязко от силно слънце на сянка? - ефекта е, че докато очите ви свикнат не виждате почти нищо - в този момент ако другите са с пуснати фарове ще ги забележите доста по-лесно, ще се съобразите с тях и съответно рисковите ситуации ще намалеят.

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:днес наблюдение след каране 40 минути по центъра
60-70% от колите са на фарове-малко е мрачно де
забелязвам че топ гъзетата-Джипове, Мерцове С и прочие са ги загасили-пак на кестерме
преди караха на фарове и фарове за мъгла сега пълна тъмница
абе що....
И тук е сумрачно , но почти всеки е без светлини, собствена преценка ама друг път - ЗАКОН си трябва.
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
данни от миналата година:
2005-06 смъртни случая: 34
2006-07 (за зминия период): 20
"Благодарение на фаровете смеспасили хора!!!" м.Костов
Глупости казвам аз!!!! Нямаше сняг инече народа пак щеше да се изтрепе!!!
Всички катастрофи за зимния период бяха съсредоточени точно когато падна един хлъзгав дъжд и малко сняг!!! Фаровете НЕ карат колата по-разумно!! Камоли да ми се говори за ползи!!! С фарове без фарове все тая!!!! Говедото и звънец да му сложиш, то си е говедо!!!
Глупости казвам аз!!!! Нямаше сняг инече народа пак щеше да се изтрепе!!!
Всички катастрофи за зимния период бяха съсредоточени точно когато падна един хлъзгав дъжд и малко сняг!!! Фаровете НЕ карат колата по-разумно!! Камоли да ми се говори за ползи!!! С фарове без фарове все тая!!!! Говедото и звънец да му сложиш, то си е говедо!!!

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
L&R написа:И тук е сумрачно , но почти всеки е без светлини, собствена преценка ама друг път - ЗАКОН си трябва.
Точно затова е приет този закон - защото се видя, че "преценката" не работи, и затова шофьорите са задължени със закон да се движат с фарове през зимата, когато по подразбиране е по-мрачно - по-къс ден, повече мъгла, облаци, и т.н.
Това е манипулирана и подвеждаща информация. Лъжеше, като дрът циганин другарят Костов.Volkov написа:данни от миналата година:

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Това е манипулирана и подвеждаща информация. Лъжеше, като дрът циганин другарят Костов.Volkov написа:данни от миналата година:
"Благодарение на фаровете смеспасили хора!!!" м.КостовМомчета стегнете се малко, почоплете си мозъците и ще разберете, че ефектът е повече от съмнителен. От това спечелиха най-вече куките, защото получиха наготово още един повод за откровен рекет и разни лобита на вносители и търговци на горива и резервни части плюс акумулатори.
По-горе съм го написал. Аз съм с пуснати фарове. МЕН да ме виждат! Лично съм се убедил, че коли с фарове ги виждам по-рано, отколкото такива без! Главно на дълъг път, когато изпреварвам. Костов изобщо не ме интересува!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”