Каско през SDI
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Каско през SDI
SDI предлагат "Каско Избор", при което сам определяш сумата на която се застрахова автомобила. За по евтините автомобили застраховката е към Булстрад или Дженерали. Ако си направя застраховката през SDI премията е с около 100лв по ниска в сравнение с офисите на булстрад. Какво ви е мнението, има ли нещо което трябва да ме притеснява ако се застраховам през SDI. И къде е за предпочине, Булстрад или Дженерали?
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каско през SDI
Аз от 5 години там си правя каското- и на предишната, и на сегашната кола. Има допълнителни бонуси (ако не си завеждал щета, ако имаш тяхна карта, ако си застраховал имот в същата компания, ако ГО ти е при тях), накрая всичко се сумира и намалението може да е сериозно.
В Булстрад наистина цените са най- ниски, не искат аларма, не я снимат всеки път, но пък коефициентът така са го направили, че въпреки овехтяването той пълзи нагоре и фактически плащаш една постоянна цена.
В Булстрад наистина цените са най- ниски, не искат аларма, не я снимат всеки път, но пък коефициентът така са го направили, че въпреки овехтяването той пълзи нагоре и фактически плащаш една постоянна цена.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Булстрад за мен са измекяри.
Заради три щети без документ ми вдигнаха премията с над 40%.
Две от щетите са природно бедствие.
Буря и градушка.
Казах им довиждане.
Заради три щети без документ ми вдигнаха премията с над 40%.
Две от щетите са природно бедствие.
Буря и градушка.
Казах им довиждане.
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Това важи за повечето май.
По един или друг начин се стремят да ти приберат парите и при нужда да те отсвирят.
Аз пък имам опит с ДЗИ и Групама.
Докато тези от Булстрад не се вглеждат за всяка точица по купето, а снимат показаната (в моя случай драскотина по бронята, почти незабележима) щета и веднага ти предлагат няколко сервиза, с който работят.
Неприятното е при следващата застраховка, когато не ти правят отстъпката за липса на заведена щета и увеличението обезсмисля "безплатната" корекция по автомобила.
По един или друг начин се стремят да ти приберат парите и при нужда да те отсвирят.
Аз пък имам опит с ДЗИ и Групама.
Докато тези от Булстрад не се вглеждат за всяка точица по купето, а снимат показаната (в моя случай драскотина по бронята, почти незабележима) щета и веднага ти предлагат няколко сервиза, с който работят.
Неприятното е при следващата застраховка, когато не ти правят отстъпката за липса на заведена щета и увеличението обезсмисля "безплатната" корекция по автомобила.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
От тези евтините застраховки каско, повече - не. А3ката ми е застрахована в Булстрад върху 4000лв. Засякоха ме преди време - подбит калник и ожулена броня. Изплатиха ми 96лв.... това е ремонт, който струва от 300лв нагоре. И ставаше въпрос за регресен иск към застрахователя на виновния, колкото и да изплатят, си ги взимат обратно!! Пострадалите детайли не бяха отбелязани, като повредени при първоначалния оглед на колата. А въпросния оглед - описаха всяка точица по колата, аз я намирах с приличен външен вид, те я изкараха... 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Имал съм каско в булинс, булстрад, евроинс и интерамерикан. При щета всички са плащали по-малко от колкото реално струва ремонта. Не вярвам към момента да има някаква промяна. SDI за 100лв допълнително предлагат и право на доверен сервиз, което не знам дали е за предпочитане.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
С доверения сервиз (за коли над 10 г.), е както със самото каско, има полза от него при скъпи щети. При наличие на доверен сервиз отиваш, правят ти оглед, избираш сервиз, пускат поръчка, караш колата, съответно ти я оправят и застрахователя плаща на сервиза цялата сума за ремонта. Ти не се интересуваш на колко е оценена щетата и колко в действителност струва, т.е. дали ще ти изплатят достатъчно за да я отстраниш.
Това е добре при по-скъпи щети където разликата м/у изплатено по експертна оценка и действителна стойност на ремонта често се разминава значително и то във вреда на застрахованото лице. При малки щети обаче, примерно дребни драскотини (само за боя) и тона един - два детайла, разминаването е много малко ако изобщо го има. При това положение, като сметнеш оскъпяването за право на доверен сервиз, изискването за дозастраховане след отстраняване на щетата и липсата на отстъпка следващата година, се оказва, че е по-изгодно сам да си покриеш разликата между изплатено и реална стойност на щетата.
Неприятното е, че когато правиш застраховката, естествено няма как да знаеш дали и какви щети ще имаш по колата и съответно дали да залагаш доверен сервиз
, съответно всеки сам си прави сметката и преценката.
Аз лично, за сега си правя каско с включен доверен сервиз, за да не си късам нервите и да се занимавам с глупости. Давам един случаен пример : колата ми е с адаптивен биксенон, който струва доста повече от стандартния фар, при един инцидент (недай Боже) ако съм по експертна оценка, като нищо могат да ме хлъзнат и да ми изплатят щета като за стандартен фар, в доверения сервиз обаче няма как да не подменят счупения фар, с какъвто е оригиналния (т.е. адаптивен биксенон) и застрахователя иска или не ще плати каквото трябва.
Това е добре при по-скъпи щети където разликата м/у изплатено по експертна оценка и действителна стойност на ремонта често се разминава значително и то във вреда на застрахованото лице. При малки щети обаче, примерно дребни драскотини (само за боя) и тона един - два детайла, разминаването е много малко ако изобщо го има. При това положение, като сметнеш оскъпяването за право на доверен сервиз, изискването за дозастраховане след отстраняване на щетата и липсата на отстъпка следващата година, се оказва, че е по-изгодно сам да си покриеш разликата между изплатено и реална стойност на щетата.
Неприятното е, че когато правиш застраховката, естествено няма как да знаеш дали и какви щети ще имаш по колата и съответно дали да залагаш доверен сервиз

Аз лично, за сега си правя каско с включен доверен сервиз, за да не си късам нервите и да се занимавам с глупости. Давам един случаен пример : колата ми е с адаптивен биксенон, който струва доста повече от стандартния фар, при един инцидент (недай Боже) ако съм по експертна оценка, като нищо могат да ме хлъзнат и да ми изплатят щета като за стандартен фар, в доверения сервиз обаче няма как да не подменят счупения фар, с какъвто е оригиналния (т.е. адаптивен биксенон) и застрахователя иска или не ще плати каквото трябва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”