Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Отново заложих на Континентал. Днес взех чифт нови Премиум контакт 5. За две лета каране не им намерих забележка, само дето свършват бързо като грайфер. Двегодишните отиват отзад, ако никой не ги купи. И догодина, живот и здраве, отиват подарък някъде.
Последна промяна от stefan4o на Пет 22 мар 2019 19:05, променено общо 2 пъти.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Нали там е смисъла, като има сцепление и добро поведение си заминава грайфера ;)
Ако стоят като нови 2-3 год. сметни ква пластмаса са ...
Ако стоят като нови 2-3 год. сметни ква пластмаса са ...
- stefan4o
- Контакти:
Интересното е, че не правя голям пробег. Годишно между 10 и 12 хиляди.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Зависи и от стила на каране, може и за 5к километра да ги приключиш.
От самата настилка много зависи, грипа на асфалта ако е груб ...
От самата настилка много зависи, грипа на асфалта ако е груб ...
- stefan4o
- Контакти:
Стилът ми си е един и същ (колата също). Едно лято преди 4 години бях купил 4-ка стари ГИ ефф.грип (бяха с мустачките още, със сигурност бяха на много малък пробег), че Корморанът (с който купих колата) ме ядоса и го подарих на гумаджията. Този ГИ го карах същия пробег и от него бях доста впечатлен - изглеждаше леко прастмасов, но пък колата стоеше много стабилно на пътя с него
На мокро са страхотни като сцепление, та в момента тези гуми са с повече грайфер, отколкото Контито, което го купих ново от магазина и го търкалях две лета 

- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
stefan4o написа:Отново заложих на Континентал. Днес взех чифт нови Премиум контакт 5. За две лета каране не им намерих забележка, само дето свършват бързо като грайфер. Двегодишните отиват отзад, ако никой не ги купи. И догодина, живот и здраве, отиват подарък някъде.
Като си купих голфа. Беше с континентал спорт контакт. Много добри гуми и като пробег също. Минах някаде 27хил. Размера е масовия 205/55/16. После си купих като тебе премиум 5. Но нещо мн бързо ги смачках. Около 20хил и са на ограничител. Сега мисля отново да си мина на бричстоун туранца 001. На шарана си карам 195/65/15 от 6 г летни само с такива, мн доволен от понедение и от пробег(35 - 40хил. без проблем).
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
stefan4o написа:Интересното е, че не правя голям пробег. Годишно между 10 и 12 хиляди.
Проблемът не е в теб. При мен е същата работа. Вече изтъркалях един чифт. Сега съм с втори. Просто бързо свършват.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Трябва да сменям моите гуми, които в момента са Континтал Спорт Контакт 5 - рън флат с размер 225/45/18
Това са оригиналните гуми на Шарана, който сега е на 62 хил км, но с летните гуми да кажем съм направил малко повече от половината. Това което не харесвам на тези гуми е почти липсата на защитен борд около джантата. Колкото и да съм внимателен, на няколко пъти съм закачал джантите. Сега искам да сменя гумите с нови, но искам да са със сериозен защитен борд. Някой има ли опит и може ли да препоръча добър модел? Гледам пак Континентал, Гудиър, Дънлоп, но не мога да се ориентирам кой са уширените им модели или тези със защитен борд.
Това са оригиналните гуми на Шарана, който сега е на 62 хил км, но с летните гуми да кажем съм направил малко повече от половината. Това което не харесвам на тези гуми е почти липсата на защитен борд около джантата. Колкото и да съм внимателен, на няколко пъти съм закачал джантите. Сега искам да сменя гумите с нови, но искам да са със сериозен защитен борд. Някой има ли опит и може ли да препоръча добър модел? Гледам пак Континентал, Гудиър, Дънлоп, но не мога да се ориентирам кой са уширените им модели или тези със защитен борд.
- stefan4o
- Контакти:
Най-добре да отидеш до някоя гумаджийница, да ги видиш реално, как изглеждат.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo_ написа:Сега искам да сменя гумите с нови, но искам да са със сериозен защитен борд. Някой има ли опит и може ли да препоръча добър модел? Гледам пак Континентал, Гудиър, Дънлоп,
Ето как изглеждат моите с борд ,но не са от изброените марки а Hankook /от които съм много доволен/,въпроса е че не знам дали и в твоя размер /моят е много по "човешки" / са със същия борд. Както каза колегата,най-добре е "око да види...."

- Kapon4o
- Автомобил: VW Passat
- Двигател:
Четох, че Континентала летните гуми идват със 6.7мм грайфер, което е доста намален от стандартната лятна гума около 8мм. Затова и свършват по-бързо
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Малко по спомен карам, но мисля, че летните гуми си излизат със 7мм грайфер, а зимните излизат с 8мм.
- stefan4o
- Контакти:
Ще го измеря някак, още не съм ги монтирал на колата. Не е 8 със сигурност, по-малко е.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
netizen написа:Nexen HD Blue са много хубави първата година, на втората година вече са леко компромисни и на третата са си опасни.
По-скоро в пробег е добре да го опишеш, моя летен сезон с въпросния Нексен например е 4000км.

- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Да, прав си
Нещо като 6 - 8 хил км на сезон.

Нещо като 6 - 8 хил км на сезон.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”