С какъв статут е Das Auto Service към момента - отзиви и коментари

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: С какъв статут е Das Auto Service към момента - отзиви и коментари

Мнениеот °niksi° » Чет 28 мар 2019 23:30

К.Одаджийски написа:Интересна история, момчето се издига. От измама за 450 лв успява да стигне до измами за стотици хиляди левове, а аз ще гледам да сменя тампон на носач и да му рециклирам шарнира вместо да сменя цялото окачване :banghead

Да така е!
Ние балъците ще бъхтим за да ни тъпчат. За 14-15 години в които се занимавам с тази дейност, никога не съм сменил излишна част с което съм изгубил много и пари и клиенти - клиенти които решават, че не виждам за какво ства дума, а не разбират, че се опитвам да им спестя пари от ненужни смени.

За колегата Райно, когато се запознахме /донесе ми едни части за А4 1.8 турбо/ попитах го мога ли да работя с него защото търсех чрез кого да поръчвам оригинални части и ако не се лъжа той някак си ме пренебрегна - може би точно тогава беше при Крис.

В крайна сметка тези които не сте доволни - някой на сила да ви е накарал да ходите?

Аз в момента имам драма със въпросния сервиз, но не ми се говори за това в момента, но съм почти сигурен, че там в момента всеки прави нещо за което другите не са в течение.

Потребителски аватар
simoV49
Автомобил: Audi A3 quattro
Двигател: AQA 2000

Мнениеот simoV49 » Пет 29 мар 2019 4:21

Писах го и в Ауди форума, ще го напиша и тук.

Ако не се даде гласност по медиите и т.н., нещата няма да се подобрят. Трябва да се информират медии или институции или хората ще продължават да горят с пари, за които са работили. Имам доста познати, които не са "форумни членове" както се вика и не са наясно и отиват в този сервиз и пият студена вода. Дайте да правим нещо по въпроса, защото не са малко изгорелите от Das Auto.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 29 мар 2019 6:27

Райно, вие каква длъжност сте изпълнявали в сервиза? Приемчик ли? Че не разбрах.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 29 мар 2019 7:20

°niksi° написа:...Аз в момента имам драма със въпросния сервиз, но не ми се говори за това в момента, но съм почти сигурен, че там в момента всеки прави нещо за което другите не са в течение...

Разкажи с две думи, ще е интересно на всички

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Пет 29 мар 2019 9:07

Добре че има хора като вас да споделят проблемите си с този сервиз.Бях го набелязал за бъдещи ремонти, но сега го отписвам.Хубаво е когато се споделят откровенни мнения за работата на сервизите.Пълно е с "измекяри" и ако можем да не ги срещаме ще е най-добре.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 29 мар 2019 10:00

Raino написа:Аз бях в ядрото на въпростният сервиз 2г.

Според предишната тема в този форум, в сервиза се използват инструменти на VW. За продажбата, замяната и калибрирането на инструментите се грижи Volkswagen Original Teile Logistik GmbH (или накратко OTLG). Някои инструменти трябва да се калибрират всяка година, други - веднъж на две години.
Въпроса ми е - бяха ли изпращани за калибриране инструменти от сервиза?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 29 мар 2019 10:07

Моя проблем е по-скоро административен. Ходих на едно от обученията /обичам да съм в крак с новите неща и да се развивам/, очакванията ми не бяха покрити съвсем, но това е друга тема която няма да засегна. Та изпращат ми билет до адреса, забравили да го пуснат с наложен платеж. Пиша им, че е станала грешка, те се обаждат и обсъждаме как да си получат парите, разбираме се по банка, като да ми пуснат фактура и дадат сметка в нея по която да ги преведа. В същото време поръчвам /т.е. в същия този рззговор/ втори билет за колегата с молба с него да пуснат наложен за 2-та билета - е не можело защото вече сме се разбрали, че фактурата ще е по банка, тогава уточняваме втората фактура за другия билет да я пратят заедно с него. Е познайте дали получих фактура тогава. Нито на събитието, нито тогава. Първата фактура се забави също, а пък звъняха да ме питат защо не съм направил превода. Аз ако съм сгрешил ще запаля колата и ще отида на място да разреша случая. Както и да е мина събитието, не получих втората фактура, а първата само на снимка от телефон /което за мен не е легитимен документ, но както и да е, принтнах го и така отиде в счетоводството. Понеже мина месец и попитах ще има ли втора фактура или не и се оказа, че .............. ми тя е изпратена, е да ама не, това е първата. Амиии ще проверим какво е станало и след седмица ми звънят да кажат, че всичко е ок фактурата е там и ме питат как да я получа и понеже съм поръчал учебник от тях /чух че пишело хубави работи/ ги помолих факурата заедно с учебника да ги изпратят до офис на Еконт /меже да съм дребнав, но не обичам дадавам излишни пари на еконт /една доставка на документ до Герман им е 7 лв. Е познайте - дойде само фактура до сервиза с доставка от 7 лв. Питам ги след като сме изрично казали друго защо така - ми не се били свързали с мен няколко дни и тя била изпратена. Е ако е така онзи ден когато говорих с техния представител и той ме попита как желая да я получа, не е имало смисъл от този разговор след като е била пратена и в такъв случай защо ме занимават изобщо.... Имах още еднин проблем с една регистрация в сайт за авточасти - сбъркани имена, е-майли и т.н. , но тава са бели кахъри. Идеята ми е, че някой прави нещо там, но явно останалите не са в течение какво се случва и това е малко изнервящо.

Потребителски аватар
Raino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raino » Пет 29 мар 2019 10:09

Оригинални инструменти пристигаха постоянно от разни търгове в чужбина. Някои от тях бяха полезни и се използваха всеки ден, други бяха напълно неизползваеми и служеха за “пълнеж”. Примерно донамометрични ключове съм виждал с актуален стикер за калибрация, но никога не съм виждал след това да бъде извършвана такава в последствие.
Много инструменти се взимаха на заем от Порше заради чудесните ми отношения с тях. Тези инструменти напълно целенасочено бяха снимани като част от оборудването на сервиза.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 29 мар 2019 10:37

°niksi° написа:Моя проблем е по-скоро административен.

Прати им икономическа полиция.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 29 мар 2019 10:43

А доколко е ОК за VAG , някой да изкарва публично пари от вътрешна информация, някога коментирано ли това ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 29 мар 2019 11:32

nikolay_ss написа:Прочетох темата за fens_ и попаднах на интересен коментар на radi_nrj, където въпросният му се бил представил за Кристиян, до колко е случайност - не знам. :mhihi
radi_nrj написа:...
Аи това момче на мен ми се представи като Кристиан а по назад в темата видях някакво друго име беше дал. :gruebel
...

Калника дето фенчето ми пръсна се обели след 2 месеца :mhihi :mhihi :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 29 мар 2019 11:33

Стар лак, вероятно...

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 29 мар 2019 11:51

radi_nrj написа:
nikolay_ss написа:Прочетох темата за fens_ и попаднах на интересен коментар на radi_nrj, където въпросният му се бил представил за Кристиян, до колко е случайност - не знам. :mhihi
radi_nrj написа:...
Аи това момче на мен ми се представи като Кристиан а по назад в темата видях някакво друго име беше дал. :gruebel
...

Калника дето фенчето ми пръсна се обели след 2 месеца :mhihi :mhihi :mhihi

Ма ти купи ли лака, откъдето той ти каза, или мина по тънката лайстна? Или са ти пробутали стар лак, или си пинтия и не си дал парЕ!

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 29 мар 2019 12:33

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 29 мар 2019 13:30

Кайзен написа:
°niksi° написа:Моя проблем е по-скоро административен.

Прати им икономическа полиция.

Аз нямам никакви финансови претенции към колегите.
Фактурата пристигна така или иначе със месец закъснение, но проблема беше, че куца комуникацията вътре при тях според мен.

За мен те бяха еталон за сервиз точно заради инструмените и поради факта, че нещата се правят по оригиналните сервизни ръководства, но точно заради дребните несъответствия които се получават изгубих надежда.
Иначе за оборудването - аз не бих могъл да си го позволя въпреки че бачкам по 12 часа в сервиза и не мисля, че сме от най-евтините сервизи в района.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”