Пасат Б8 - ръжда по задната ос, дали ще ми я покрие гаранцията?
Re: Пасат Б8 - ръжда по задната ос, дали ще ми я покрие гаранцията?
Платих прилична сума пари за тая кола, и ми се иска поне в началото да изглежда добре - това по отношение на корозията там, където няма контакт с накладките. За там, където има контакт, ме притеснява вече и дали ще спират добре. Ок, не си губете повече времето, за мен са ясни нещата. Само трябва да го измисля има ли начин да ги сменя другаде, или ще трябва да си платя данък "гаранция" в Порше, и да ги сменя при тях :)
Никой не изисква да ги смениш, карай си ги така и се абстрахирай , ако не можеш да го преживееш си купи сива високотемпературно боя на спрей, за спирачни апарати, свали джантите , леко затъркай с фина шкурка само тези зони и ги освежи с ново покритие, докато изтече гаранцията, за да не те дразнят. След това може да си ги подмениш където и с каквито поискаш.
п.с. честита В8-ца със здраве да си я караш и това само да са ти проблемите, дет се вика :)
п.с. честита В8-ца със здраве да си я караш и това само да са ти проблемите, дет се вика :)
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Дисковете си изглеждат съвсем нормално за 4 годишна кола.
Карай и не се занимавай с глупости, като се износят задните накладки смени ги заедно с дисковете отзад и всичко ще е наред.
Това, което наричаш ръжда, е толкова повърхностно че изобщо не се отразява на качеството да спиране или здравината на диска.
Карай и не се занимавай с глупости, като се износят задните накладки смени ги заедно с дисковете отзад и всичко ще е наред.
Това, което наричаш ръжда, е толкова повърхностно че изобщо не се отразява на качеството да спиране или здравината на диска.
Имаш и една друга алтернативна опция - има автосервизи, които предлагат услуга, с която ти "шлайфат" самите дискове и стават, като нови.
Разбира се, това може да стане при условие, че е останал достатъчно материал от дисковете, (като дебелина на диска в милиметри).
Има сервизи, които имат такива машини, които извършват операцията, даже без да се сваля диска. Маха се спирачният апарат на съоответното колело, поставя се машината и тя шлайфа диска, като съшевременно го върти. Така се изправят дискове, по които има малки кривини и са набраздени (в разумни граници). И самата сервизна операция не е скъпа. Разтърси се из "нета", ако те интересува.
Съветвам те, да изкарваш максимално дълго време с оригиналните части, с които е произведена колата. Новите резервни части понякога крият много неизвестни. Още повече задните дискове и накладки са значително по-малко износващи се консумативи от предните такива.
Разбира се, това може да стане при условие, че е останал достатъчно материал от дисковете, (като дебелина на диска в милиметри).
Има сервизи, които имат такива машини, които извършват операцията, даже без да се сваля диска. Маха се спирачният апарат на съоответното колело, поставя се машината и тя шлайфа диска, като съшевременно го върти. Така се изправят дискове, по които има малки кривини и са набраздени (в разумни граници). И самата сервизна операция не е скъпа. Разтърси се из "нета", ако те интересува.
Съветвам те, да изкарваш максимално дълго време с оригиналните части, с които е произведена колата. Новите резервни части понякога крият много неизвестни. Още повече задните дискове и накладки са значително по-малко износващи се консумативи от предните такива.

Благодаря ня всички за идеите и за пожеланията!
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Добра първоаприлска шега - доста участници са се хванали на историята за ръждивия диск....
Браво!

Браво!
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Моят съвет е нещо, което работи да не се сменя. Задните дискове на 100 000км на пасат Б7 бяха много ръждясали, но без видимо изхабяване. Накладките имаха още толкова живот. Но направих грешка да взема лъскави нови АТЕ дискове и накладки и голяма греда. Стържене, виене, загряване на джантата, не е истина в какъв филм се вкарах.... Задните ще издържат над 100 000км.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Тази ръжда по тялото/основата на диска е повърхностна и няма какво да те притеснява! Както всички казаха по-горе, проблема са ти надраните и неравномерно износени дискове!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Колега никой не те е карал да купуваш кола за много пари при положение че се натискаш да ти сменят дискове и накладки по гаранция.
Понеже работя в официален сервиз и съм се нагледал на какви ли не измекярски истории ще кажа че такива като теб са често явление , хора които си мислят че като са дали една шапка пари за нова машина то срещу тези пари трябва да получават каквото пожелаят като гаранциооно обслужване.... да обаче парите (поне 80% )отиват в производителят а производителят не дава пари за дискове и накладки по гаранция. Интересно е че когато машината им излезе извън гаранция то рязко спира да се чупи...що щото трябва да се плаща...
Карай си колата и не се газирай излишно отивай в сервиз и си търси гаранция когато действително имаш проблем.Когато си купувах новата кола то в началото имах едно почукване отдясно от време на време, казах си имам гаранция ще изчакам да видя как ще се развие ...е изчезна предполагам че беше от пружината явно се намести но спестих на колегите излишни ядове и обяснения на нервен клиент че всичко по колата е наред ...просто защото съм и от другата страна....
Понеже работя в официален сервиз и съм се нагледал на какви ли не измекярски истории ще кажа че такива като теб са често явление , хора които си мислят че като са дали една шапка пари за нова машина то срещу тези пари трябва да получават каквото пожелаят като гаранциооно обслужване.... да обаче парите (поне 80% )отиват в производителят а производителят не дава пари за дискове и накладки по гаранция. Интересно е че когато машината им излезе извън гаранция то рязко спира да се чупи...що щото трябва да се плаща...
Карай си колата и не се газирай излишно отивай в сервиз и си търси гаранция когато действително имаш проблем.Когато си купувах новата кола то в началото имах едно почукване отдясно от време на време, казах си имам гаранция ще изчакам да видя как ще се развие ...е изчезна предполагам че беше от пружината явно се намести но спестих на колегите излишни ядове и обяснения на нервен клиент че всичко по колата е наред ...просто защото съм и от другата страна....
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
При Супърб 3 има някаква акция за задните спирачки. Може да се отнася и за б8. Доколкото знам ставаше дума за тресене и неравномерно износване, нещо като това което си снимал.
@silent: Оф, хайде сега започнахме с обвиненията, "измекярски истории" и т.н. Колега, ясно ми е, че дискове гаранционно не се сменят, но, ако си направиш труда да зачетеш темата, ще видиш, че в началото нямах идея дали става въпрос за дискове или нещо друго и затова попитах. За колко пари ми е колата си е изцяло мое решение и мое право да избера. И, при положение, че дадох доста пари, мое право е също така да се стремя да получа максимално качество за парите си в рамките на приемливото и заложеното в гаранционните условия. Мога да продължа и още по темата, но ще трябва да напиша неща, които не искам да пиша тук засега. Научих каквото ми трябваше и за мен темата е приключена.
@w_smith: Полезна информация. Благодаря! В Порше обаче не ми казаха нищо по въпроса, може да не се отнася за Пасат, макар че по западни форуми ми се мярнаха преди време оплаквания именно от качеството на дисковете.
@w_smith: Полезна информация. Благодаря! В Порше обаче не ми казаха нищо по въпроса, може да не се отнася за Пасат, макар че по западни форуми ми се мярнаха преди време оплаквания именно от качеството на дисковете.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз няма да ти сервизирам колата но ако така се появяваш с рогата напред като си мислиш че си единствения дето си си купил нова кола и се правиш на интересен пред колегите...то да си знаеш че те имат хиляди начини да те пързалят дори без да се усетиш пък ти се успокоявай че може да се жалваш и на папата....за твое съжаление обаче папата няма да ти рови в колата....
И Никого не обвинявам ....опитвам се да обясня че никой няма интерес да се кара с хората които ще му оправят колата...
И Никого не обвинявам ....опитвам се да обясня че никой няма интерес да се кара с хората които ще му оправят колата...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:И Никого не обвинявам ....о
Напротив - Обвиняваш го, че е нагъл.
А човека просто попита съвсем нормален въпрос. При това не отиде да пита в Порше, а пита тук във форума, вече му отговориха и той разбра отговора и не забрави да благодари. Темата си беше за пример преди да се появиш ти и да му изсипеш една кофа кал на главата.
silent написа:се появяваш с рогата напред като си мислиш че си единствения дето си си купил нова кола и се правиш на интересен
И да не съм съвсем офф да спомена, че корозията може да е причина дискът да се счупи, разбира се не малко ръждичка, а 30 годишна ръжда. Точно това ми се случи на мен - частта дето опират накладките се отдели от ,, чашката,,. Имах късмет, че ситуацията бече безобидна и всичко се размина без никакви последствия.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре обвинявам го е и? Ти пък в случая си "адвокат" а по принцип разбирач и на всяко гърне мерудия. Още нещо имаш ли да да кажеш?
Последна промяна от group® на Пет 05 апр 2019 0:59, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение за нарушаване на добрия тон
Причина: Получаваш предупреждение за нарушаване на добрия тон