Може да гасите ламБите от 02.03.07

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боко_76 » Пет 02 мар 2007 10:56

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Volkov написа:данни от миналата година:
2005-06 смъртни случая: 34
2006-07 (за зминия период): 20
"Благодарение на фаровете смеспасили хора!!!" м.Костов
Това е манипулирана и подвеждаща информация. Лъжеше, като дрът циганин другарят Костов.:twisted: Момчета стегнете се малко, почоплете си мозъците и ще разберете, че ефектът е повече от съмнителен. От това спечелиха най-вече куките, защото получиха наготово още един повод за откровен рекет и разни лобита на вносители и търговци на горива и резервни части плюс акумулатори. 8)

Напълно подкрепям! Volkov също! Тая зима няма нищо общо с миналата. Освен това статистиката ми се вижда малко съмнителна - обикновено след всяка събота и неделя следва констатация за 5-6 жертви - как стават 20 за трите месеца?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 02 мар 2007 11:00

ИЗГАСИХ ЛАМБИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 02 мар 2007 12:03

гасете, даже вечерта не ги палате щото има улично осветление, то нали пак се вижда mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пет 02 мар 2007 12:10

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Това е манипулирана и подвеждаща информация. Лъжеше, като дрът циганин другарят Костов.:twisted: Момчета стегнете се малко, почоплете си мозъците и ще разберете, че ефектът е повече от съмнителен. От това спечелиха най-вече куките, защото получиха наготово още един повод за откровен рекет и разни лобита на вносители и търговци на горива и резервни части плюс акумулатори. 8)

Това се опитвам да кажа и аз написал съм го даже в един пост по-нагоре, сминих си акумулатора зарадинтия глупости!!!!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 02 мар 2007 12:18

Само на фарове 8).
И на клаксон и ляв мигач :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 02 мар 2007 14:18

Volkov написа:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:

Това се опитвам да кажа и аз написал съм го даже в един пост по-нагоре, сминих си акумулатора зарадинтия глупости!!!!

Сменил си акомулатор щото си измекяр и не ти е в ред колата.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 02 мар 2007 14:18

shenko написа:гасете, даже вечерта не ги палате щото има улично осветление, то нали пак се вижда mhihi mhihi mhihi

Ако мислиш че не го правят :cry:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 02 мар 2007 14:29

Rabbit_TDI написа:
shenko написа:гасете, даже вечерта не ги палате щото има улично осветление, то нали пак се вижда mhihi mhihi mhihi

Ако мислиш че не го правят :cry:

Нали са на електромер бе. Как няма да гасят. Нали ток требе да се плаща после :evil:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 02 мар 2007 14:41

Пък и що са им-хаби се ресурс на лампата,ток.Нали габарита свети -то който си внимава в пътя ще си ги види.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 02 мар 2007 14:58

Rabbit_TDI написа:Сменил си акомулатор щото си измекяр и не ти е в ред колата.

Зайче, не дръж такъв тон на колегата. Все пак може и да си прав, може и не.
1. Прав си, ако алтернатора не зарежда достатъчно поради неизправност и ред други причини.
:wink: 2. Не си прав, ако автомобила се кара интензивно в градско и много често се пали и гаси - тогава просто и чисто нов алтернатор не насмогва и е необходимо периодично акумулаторът да се сваля и дозарежда през нощта. :lol:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 02 мар 2007 14:59

One написа:
Volkov написа: .... С фарове без фарове все тая!!!! Говедото и звънец да му сложиш, то си е говедо!!! :(

така е ама това говедо като свети ще го видиш отдалеч и можеш да го избегнеш. ама то понеже е говедо естествено няма да свети , щото е катил и щото требе да прави нарочно наопаки

Не мога да разбера защо обиждаш хората :roll: И "катила" какво прави "наопаки", а? В момента никой не е задължен да кара на фарове. Не разбирам като карам с изгасени фарове, "катил" ли съм?И "наопаки" го правя, ама само за теб, защото според закона не е съм задължен нали? Пич ти да нямаш магазин за крушки? Нищо лично, но всеки има право да кара както иска.
И пак го казвам: В слънчево време, риска някой да не ти види стоп светлините е по-голям от този да ти види фаровете

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 02 мар 2007 15:14

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Rabbit_TDI написа:Сменил си акомулатор щото си измекяр и не ти е в ред колата.

Зайче, не дръж такъв тон на колегата. Все пак може и да си прав, може и не.
1. Прав си, ако алтернатора не зарежда достатъчно поради неизправност и ред други причини.
:wink: 2. Не си прав, ако автомобила се кара интензивно в градско и много често се пали и гаси - тогава просто и чисто нов алтернатор не насмогва и е необходимо периодично акумулаторът да се сваля и дозарежда през нощта. :lol:
Живея в студентски и работя в центара.Ходя на работа с кола и вечер не я ползвам.От това по-градско здраве му кажи :!: Акомулатора върти стартера бавничко още откато съм купил колата/живота му е на 50% според измерването което бяха пуснали колегите в една тема/.Цяла зима не ми падна ,или направи някъв проблем-ето за това го казва.Не обичам да обиждам който и да е особенно във форума.Според закона всеки има право да кара както сметне за необходими/със или без фарове през деня/-на никой не съм почнал да присветквам или засичам че кара с изгасени фарове.Дразнят ме обаче страшно идиотите който се опитват да изкарат черното-бяло и философски ми обясняват как няма смисъл от карането на фарове денем :!:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 мар 2007 15:27

спокойно, колеги шАфьори, до месец ще въведат целогодишното и само си хабим клавиатурите, аз съм с 7 де :wink:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 02 мар 2007 15:35

Rabbit_TDI написа:===
Малко офф, но наистина ценен съвет: Вземи зарядно назаем, ако нямаш и дозареди акумулатора. Полезно ще бъде, защото наистина го мъчиш. 7-8 часа и то при слаб ампераж стигат. Има и автоматични, които щом е заредан се самоизключват. :lol: :lol:
Относно светлините споровете са нужни. Аз извън града винаги карам на светлини. Тогава е полезно и за акумулатор и за много други неща. :D

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 мар 2007 15:37

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Относно светлините споровете са нужни. Аз извън града винаги карам на светлини. Тогава е полезно и за акумулатор и за много други неща. :D

ъъъъ я кажи...ясно за акуто че е хубаво да се зарежда и разрежда така му се удължава живота-или не съм прав и за какво друго

Върни се в “ОФФ-Топик - други”