Пасат Б6 2007г. 2.0 ТДИ - проблем в предницата

Техническа и сервизна информация за Passat
mrwest
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б6 2007г. 2.0 ТДИ - проблем в предницата

Мнениеот mrwest » Вто 09 апр 2019 10:13

Здравейте колеги,

надявам се да няма подобна тема и затова създавам нова такава - притежател съм на Пасат Б6 2007г. от близо година и от юни месец насам имам следния проблем с предницата - Миналото лято забелязох, че постепенно волана се измести леко надясно при движение напред и колата започна да се бие леко в дясно - проблемът не е толкова сериозен, но отделих доста време за решаването му, но засега няма резултат. През последната почти година карах колата на няколко майстора, които след стенд казват, че няма проблеми - сменял съм биалетки при двама от тях, като при втория дори мисля. че беше излишно - ефектът е временен около след 50 км правият волан отново застава леко в дясно и биенето на дясно започва отново. Друг признак на проблема е и усещането, че при преминаване на равни препятствия (примерно легнал полицай) усещам дясната гума малко по нестабилна, сякаш леко играе. Проблемът с волана и биенето наистина не е толкова голям, повече ме притеснява споменатото биене от дясната гума при неравности.

От започването на проблема, както казах ходих на няколко майстора като последния каза, че не вижда нищо проблемно. Досега съм ходил на реглаж на предницата два пъти (веднъж преди и веднъж след смяната на биалетките), сменян е тампон на дясното колело, колата е изпробвана с летни стари гуми, зимни стари гуми с други джанти и сега проблемът продължава с летните джанти с чисто нови гуми с добро качество. Още като насоки мога да кажа, че при зимните гуми, които бяха малко по-високи и широки от летните, проблемът се усещаше маалко леко, но все още беше наличен.

Благодаря предварително за мненията и помощта!

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Re: Пасат Б6 2007г. 2.0 ТДИ - проблем в предницата

Мнениеот Piqndurnik » Вто 09 апр 2019 11:15

Иска си фирмен сервиз за реглажа. Моя преди години почна да похапва неравномерно гумите. Закарах го на реглаж в един сервиз, където съм карал предишните си коли. Уж са специалисти по реглажа - много малки сервизи от региона, които нямат стенд, карат колите там. Ефект, обаче, голям нямаше. Накрая записах час във фирмен сервиз и след месец чакане проблемът изчезна.

Zhivko Zhelev
Автомобил: VW GOLF
Двигател: TSI 2017 DSG

Мнениеот Zhivko Zhelev » Чет 11 апр 2019 12:46

Същия проблем. Носи надясно. С летните гуми е по-осезаемо. Завъртане на гумите, няма ефект. Три стенда, на трите всичко ти е о.к. Смятам да раздвижа предните спирачни апарати и се надявам да е от това.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Чет 11 апр 2019 13:36

Спомних си още нещо. Майсторът във фирмения сервиз ми каза на първоначалния оглед, че проблемът бил отзад, въпреки че ядеше предните гуми. Каза ми още, че ако е корозирало много, не може да се регулира и трябва да се смени целия мост и би ми било по-изгодно често да си купувам нови гуми, отколкото това. За щастие, при мен стана.

Zhivko Zhelev

Мнениеот Zhivko Zhelev » Чет 11 апр 2019 14:45

Разликата е, в твоя случай износва гумите неравномерно, а при мен не. При теб е бил за реглаж заден мост. Има един болт по средата на задния мост и от там се регулира. след време ръждясва и няма мърдане.

Zhivko Zhelev

Мнениеот Zhivko Zhelev » Чет 18 апр 2019 9:20

Не е от спирачните апарати . Разговарях с човек, който работи на стенд. Според него, проблема е в електрическата рейка. Първо, много е чувствителна ,т.е. реагира на най–лекото усилие и второ, с течение на времето самата рейка се нуждае от калибриране. В този ред на мисли, ако някой е правил тази процедура , моля да сподели.

ddpa76
Автомобил: пасат 6
Двигател: бкп

Мнениеот ddpa76 » Съб 20 апр 2019 15:54

два стенда калибриране на ел рейка смяна на омекнали шарнири сваляне на рейка и гресиране проверка на тампони на макферсона смяна на тампони на предна щанга и волана се завъртва наляво следва нов стенд при друг майстор и !!!!!!!!

калибриране има на руски потърси в нета лесно е стига да имаш кабел

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 25 апр 2019 11:55

Може и в гумите да е проблема. Аз имах един комплект зимни с които вървеше на една страна. С летните нямаше проблем.

Върни се в “Passat”