Каква е разликата между VW GOLF CL,GT и GTI
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Екстрите не са от кой знае какво значение колеги
CL = Класик-най обикновенни голфове
GL = Елеганс-Мисля че така беше,пак обикновен голф
GT = Гранд Туризмо-По спортна версия,леко различен на външен вид от обикновенните голфове,подсилен,нормален двигател
GTI-Гранд Туризмо Инжекцион-Спортна версия,подсилен и от кам двигател заради пълната инжекция,разликата между GT и GTI e най вече е mono инжекцията и пълната инжекция,а от там идва и вече по мощния двигател на GTI
Виждал сам и CL с фул екстри,и GTI без екстри,така че екстрите не са кантар за 4-те разновидности на голфовете. P.S Имам 3-ka GT !
GT = Гранд Туризмо-По спортна версия,леко различен на външен вид от обикновенните голфове,подсилен,нормален двигател
GTI-Гранд Туризмо Инжекцион-Спортна версия,подсилен и от кам двигател заради пълната инжекция,разликата между GT и GTI e най вече е mono инжекцията и пълната инжекция,а от там идва и вече по мощния двигател на GTI
Виждал сам и CL с фул екстри,и GTI без екстри,така че екстрите не са кантар за 4-те разновидности на голфовете. P.S Имам 3-ka GT !
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Абе ок изчетох всичко и пак виждам,че има доста разминавания...моето венто е цл(демак доколкото разбрах от тук БЕЗ екстри),а имам 4 ел стъкла,централно,оборотомер,лампичка за четене за дясната седалка до шофиора...имах една бяла лайсна отстрани преди да я махна.....хубаво стария голф беше само Ц и немаше екстри никви по логика и вентото не трябва да има,ама ги има...не много,но все пак основните.... ??? WTF???
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
модели Г2: http://www.doppel-wobber.de/sm2.html
модели Г3: http://www.doppel-wobber.de/sm3.html
http://www.doppel-wobber.de/ - много добър сайт за голф.
Това, че някой с CL има екстри, не означава, че са серийни за модела.
Как става това? - Отиваш в магазина. Има няколко базови линии -
Примерно в момента за Г5 са Trendline, Comfortline, Sportline, GTI
Всяка от тези "линии" има определен брой екстри, които са включени в цената. А отделно към всяка линия срещу допълнително заплащане се добавят и други по индивидуално желание на клиента.
модели Г3: http://www.doppel-wobber.de/sm3.html
http://www.doppel-wobber.de/ - много добър сайт за голф.
Това, че някой с CL има екстри, не означава, че са серийни за модела.
Как става това? - Отиваш в магазина. Има няколко базови линии -
Примерно в момента за Г5 са Trendline, Comfortline, Sportline, GTI
Всяка от тези "линии" има определен брой екстри, които са включени в цената. А отделно към всяка линия срещу допълнително заплащане се добавят и други по индивидуално желание на клиента.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Vlad777 написа:...Всяка от тези "линии" има определен брой екстри, които са включени в цената. А отделно към всяка линия срещу допълнително заплащане се добавят и други по индивидуално желание на клиента.
Абе явно понякога не осъзнаваш нещо докато некой не ти го каже...мисля,че тва обяснява всичко

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
.........
Последна промяна от G3 на Чет 07 фев 2008 10:58, променено общо 1 път.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Пак повтарям буквените обозначения са за заводско монтирани серийни екстри за базовия модел.
Ето ви пример за Голф2 91година! Описанието на екстрите е от немския каталог Шваке!
МоделCL-механична скоростна кутия 5степени, чистачка задно стъкло, облегалки за главите-2,механично странично огледало-1бр
Модел GL- гореописаните плюс:задна седалка резделяема, тонирани стъкла, тапицерия велур, централно заключване.
Rundev написа:Екстрите са
GTI-Гранд Туризмо Инжекцион-Спортна версия, !
Ето ви пример за Голф2 91година! Описанието на екстрите е от немския каталог Шваке!
МоделCL-механична скоростна кутия 5степени, чистачка задно стъкло, облегалки за главите-2,механично странично огледало-1бр
Модел GL- гореописаните плюс:задна седалка резделяема, тонирани стъкла, тапицерия велур, централно заключване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”