Здравейте,
Собственик съм на VW b8 GTE variant. Искам да си купя джанти и гуми за лятото, но не мога да избера между 17 цола и 18.
Принципно 17 ще бъдат широки 215 и разходът на гориво и Кот ще е по малък.
И за комфорта на возене мисля че ще е по добре.
18 цола пък са по красиви и дали ще повлияят толкова на гореспоменатите фактори?
VW b8 GTE variant Правилен избор големина на джанти
VW b8 GTE variant Правилен избор големина на джанти
Последна промяна от group® на Вто 23 апр 2019 8:27, променено общо 1 път.
Причина: Считам, че разделът за Пасати е по-подходящ за темата
Причина: Считам, че разделът за Пасати е по-подходящ за темата
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: VW b8 GTE variant Правилен избор големина на джанти
Ако в момента си с 215/60/16, не виждам особен смисъл да се минава на 215/55/17. Същите нефелни балони са откъм вид. Ако искаш промяна на визията, а и на поведението на автомобила - 235/45/18 е размера, върху джанта широка 8J. Карал съм Б8 с адаптивно окачване на 19ки и беше съвсем комфортен. 

Чак за 19 не съм мислил но се замислям за 18.
Благодаря
Благодаря
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
18-цолови джанти според мен са почти минимум за този автомобил. С 16 изглежда ... смешно. Мое мнение.
Отделно от това - никакъв проблем с комфорта няма да имаш. Сега естествено зависи от това колко ти е чувствителен *******. Моята бивша Б7-ца я карах точно на този размер - 235 45 18 (макар да беше с 5 % по-висок от препоръчителния), и не съм имал проблеми. Дори според мен по павета и серия от малки неравности е по-комфортен от по-малките джанти. Лично усещане.
Отделно от това - никакъв проблем с комфорта няма да имаш. Сега естествено зависи от това колко ти е чувствителен *******. Моята бивша Б7-ца я карах точно на този размер - 235 45 18 (макар да беше с 5 % по-висок от препоръчителния), и не съм имал проблеми. Дори според мен по павета и серия от малки неравности е по-комфортен от по-малките джанти. Лично усещане.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Нищо чудно да е била наистина по-комфортна, качил си общия диаметър на гумата значително. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя B8 го карам с 18 зима и лято. Сега съм поръчал 19". Имам и 17" но не ги слагам.
Моят съвет е ако си с DCC окачване: за лятото да минеш задължително на фабричният размер 18", а той е 235/45 на джанта с ширина 8"
Виждам, че си написал за 18, че били красиви, а това не е толкова важно. Лятото с толкова голям автомобил на 215мм гуми е несериозно.
Дори и да не даваш много газ, ток или там каквото даваш :), спиране, стабилност в завой, внезапни маневри ....
Моят съвет е ако си с DCC окачване: за лятото да минеш задължително на фабричният размер 18", а той е 235/45 на джанта с ширина 8"
Виждам, че си написал за 18, че били красиви, а това не е толкова важно. Лятото с толкова голям автомобил на 215мм гуми е несериозно.
Дори и да не даваш много газ, ток или там каквото даваш :), спиране, стабилност в завой, внезапни маневри ....
- kijelmi
- Автомобил: Passat R-Line BiTDI
- Двигател: CUAA 2020
Re: RE: Re: VW b8 GTE variant Правилен избор големина на джанти
dobrin написа:Моята бивша Б7-ца я карах точно на този размер - 235 45 18 (макар да беше с 5.........
Колега, имаш ли някаква снимка на колата обута с 18-ките и размера, които си написал? Ако, имаш би ли качил някоя за да видим как изглежда. Надявам се, колегата, да не се разсърди, че използвам неговата тема.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Passat B7 c 235/45/17 вози доста по-дървено от Passat B8 c 235/45/18 - Това са моите наблюдения, но трябва да отбележа, че В8-цата е с DCC.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък съм имал CC с DCC и 245/40/18 и возеше прилично на комфорт, но зимата с 235/45/17 беше много по-добре.
netizen написа:Passat B7 c 235/45/17 вози доста по-дървено от Passat B8 c 235/45/18 - Това са моите наблюдения, но трябва да отбележа, че В8-цата е с DCC.