Пасат Б8 - ръжда по задната ос, дали ще ми я покрие гаранцията?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Пасат Б8 - ръжда по задната ос, дали ще ми я покрие гаранцията?
Купувачът гледайки от своята камбанария иска да получи максимума за парите, които е дал. От друга страна - продавачът/поддръжката - считат, че има неща, с които е безсмислено да се занимават и борят. Всеки си е прав за себе си, според мен... Вероятно на такъв "дефект" никой дилър няма да обърне внимание.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Аз пък никога няма да хвърля толкова много пари и после да почна да им търся гаранции и тем подобни.Като е видял за какво става въпрос ,защо е дал парите ,а не се е договорил да сменят всичко и тогава на тестдрайв и визуално всичко да се огледа и тогава се дават парите.Да не се дават 5000-10000лв ,че да не се прави нищо.Като нещат да го оправят има и други автомобили .фирми бол за автомобили.Като имам парите ще избера нещо ,което наистина да си струва парите.
Колеги, мисля, че е редно, преди да сипете обвинения напосоки, поне да прочетете темата от самото начало. Още на първа страница написах, че преди да купя колата, и предните дискове бяха в това състояние, и след като обясних на продавача, че за мен е неприемливо това състояние, те сложиха нови предни дискове, смениха също всички накладки, и бяха правили нещо и на задните дискове, защото бяха видимо по-добре, след което колата не тресеше повече при спиране. Купих точно тая, защото други бензинови почти няма на пазара, колата е на малко години и километри, с остатъчна гаранция и висок клас оборудване - точно това, което исках. Впоследствие тая ръжда започна да ме дразни и реших да питам. Не виждам какво толкова е станало като съм питал. За протокола, след като разбрах, че това, което ме дразни, е част от диска, питах оня ден в Порше за цена за смяна на задните дискове, но ми дадоха такава цена, че ще изчакам да мине гаранцията и ще сложа на друг производител. Междувременно тия ще ги зачистя от ръждата, да изтраят до края на гаранцията и така..
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Дисковете се сменят когато се износят, или започнат да бият и тресат спирачката. Карай си колата и не се вкарвай в излишни глупави филми.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Те тия от Порше ще ти хлопнат вече вратата... Карай си автомобила и не си създавай сам проблеми
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
silent написа:Е добре обвинявам го е и? Ти пък в случая си "адвокат" а по принцип разбирач и на всяко гърне мерудия. Още нещо имаш ли да да кажеш?
Аз имам!

Получаваш поредното си предупреждение.
Хич и не гледам, какво и защо. Директно.
Защото си вкарваш някакви лични емоции, в иначе супер културна тема. Държа да ти го кажа тук, защото н@ср@ темата за нищо. ktamen ти го каза много добре. Няма да повтарям.
Скачаш на нов потребител, който си задава съвсем нормален въпрос. Това че не отговаря на твоите критерии, си е твой проблем.
Ако ти е било нещо моментно, винаги можеш да се извиниш

пп. Поздравявам и авторът, и ktamen, че не отговориха на тона!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същият проблем при B8 също в гаранция при автомобил на 3 години и 45000км. Изобщо и не съм ги питал дали ще ми ги подменят гаранционно, направо си поръчах едни оригинални дискове и накладки и ги смених, но не в Порше. Там ми обявиха някакви невероятни цифри. Твоите дискове са ръждясали точно по същия начин. Като ми сменяха дисковете се изненадах от факта, че в завода са сложили медна грес на главините отзад.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако я няма греста отзад, ръждясва главината и се започва едно тресене и при ускорение и при спиране