Голф 5, 1.6, 102кс.2007г. Проблем с ускорението
Голф 5, 1.6, 102кс.2007г. Проблем с ускорението
Здравейте.Голф 5, 1.6, 102кс.2007г.Проблемът се състои в това,че на ниска предавка има едно замисляне,преди да поеме.Няма придърпване или глъхнене,но като включа примерно на втора,натискам педала но нищо не се случва за 2-3 секунди,после си поема и набира нормално.Много е изнервящо ,защото при ситуация която изисква бързо изтегляне,при мен няма как да стане.Ще съм благодарен ако ме насочите евентуално къде да търся проблема или дали изобщо има проблем.Моля колегите със същия двигател да споделят дали и при тях е така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 5.Проблем с ускорението
Ако е сменяван ангренажен ремък и не е зацепен правилно се получава нещо подобно.Проверете белезите за да сте сигурни,че не е от там проблема!
lal70 написа:Здравейте.Голф 5, 1.6, 102кс.2007г.Проблемът се състои в това,че на ниска предавка има едно замисляне,преди да поеме.Няма придърпване или глъхнене,но като включа примерно на втора,натискам педала но нищо не се случва за 2-3 секунди,после си поема и набира нормално.Много е изнервящо ,защото при ситуация която изисква бързо изтегляне,при мен няма как да стане.Ще съм благодарен ако ме насочите евентуално къде да търся проблема или дали изобщо има проблем.Моля колегите със същия двигател да споделят дали и при тях е така.
Благодарение на Васко от клубния сервиз,проблемът е установен-катализатор.За пръв път ходя при Васко и съм страшно доволен от отношение и работа.Активира ми екстри които и не съм и подозирал,че има моята кола.

-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Този мотор има три катализатора-два в тръбите преди гофрите/те са малки/ и обичайния/големия/.
Как ще процедираш сега-махане,чистене или смяна с резонаторно гърне?
Какви са опциите?....за да не свети ,,чека,, периодично..
Как ще процедираш сега-махане,чистене или смяна с резонаторно гърне?
Какви са опциите?....за да не свети ,,чека,, периодично..
По думите на Васко,катализатора е бил празен и някак си са излъгали компютъра да не свети чека.Сега се чудя дали да си я карам така или да слагам резонатор.С резонаторно гърне какво ще се промени?Явно защото в катализатора няма нищо колата е малко шумна и звука е все едно има някакво спортно гърне.Дали след слагане на резонатор,ще стане малко по-тиха?
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Ми доколкото знам единия начин да излъжат липсата на катализатора е да се преинсталне компа до ЕВРО 2.Другия е на втората ламбда сонда да се направи втулка и да се вдигне по-високо от тръбата.Но това чета по разни теми,някъде казват че само махат и карат и нищо не светело,други-свети чека....абе незнам мнения много:gruebel
Но ако е махнат найстина,то тогава няма нужда от допълнителната помпа за въздух,тази дето е до въздушния филтър.Тя нали работи няколко минути след старт на двигателя точно заради каталитика -евро стандарти някакви.С тия катализатори след време ще имаме проблеми т.е. с тяхното ,,изсичане,, де.Все си мисля,че ще дойде време да ги връщаме обратно инак няма да минем преглед....натам отиват нещата!!!
При хубаво резонаторно гърне ще стане по-тиха според мен.Едно време на старата ми кола направо залепихме една тръба и си карах така,но на по-високи обороти се чуваше повишаване на децибелите.
Но ако е махнат найстина,то тогава няма нужда от допълнителната помпа за въздух,тази дето е до въздушния филтър.Тя нали работи няколко минути след старт на двигателя точно заради каталитика -евро стандарти някакви.С тия катализатори след време ще имаме проблеми т.е. с тяхното ,,изсичане,, де.Все си мисля,че ще дойде време да ги връщаме обратно инак няма да минем преглед....натам отиват нещата!!!
При хубаво резонаторно гърне ще стане по-тиха според мен.Едно време на старата ми кола направо залепихме една тръба и си карах така,но на по-високи обороти се чуваше повишаване на децибелите.
Re: Голф 5, 1.6, 102кс.2007г. Проблем с ускорението
Сега се връщам от сервиза и след преглед на всички гърнета и връзки всичко е ОК.Катализатора си го има и видимо не му е правена интервенция-няма шевове които да се различават от заводските ако е рязан и повторно заваряван.При почукване кънти като на пълно.Май ще си я карам така пък времето ще покаже какво трябва да се прави.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”