От скоро съм с такова vag-че, но след един случай ( ще разкажа по-долу за него) забелязах, че ми липсва крушката на акумулаторчето на таблото.
Та както си карах с около 90-100 намалих на около 30-40 заради задръстване и дъжд, карах така на ниско обороти около 1000 -1200 около 1 км, след което ми светнаха две лампички на аербека и на абс в същото време ми забави хода и на чистачките. След това дадох газ влязох в обороти, отидох си пак на 100-120км и над 2000 оборота и лампичките изчезнаха, изчезна и чистачките си заработиха нормално. Според мен временно не е зареждал алтернатора. оже и от влагата да е приплъзнал ремъка или шайбата да е забила . Въпреки всичко закарах я при ""майстор по токовете"" . Замерихме напрежението. При запалване беше между 11,5 - 12,5 . Подавам газ и си отива на 14 - 14,2 .
Изказванията бяха следните /-
--"" Понеже не ми работила лампичката на акумулаторчето , при запалването компа не давал първоначален сигнал на алтернатора и затова ми е ниско напрежението при първоначалното запалване ""
.. " Да си сменя лапичката, ако е от нея и готово"

-- Едно друго майсторче откачи буксата от алтернатора и с едно кабелче от буксата до акумулатора провери дали така , ще светна лампичката, НО уви не светна .... след което диагнозата беше : -"" Реле на динамото" - сваляне рециклиране, ново или като се свали ще се види, и всичко ще си дойде на мястото."

Само да добавя, че от тогава вече 3-ти ден проблема който съм описа по-горе при пътуването не се е появявал. В момента съм с едно уредче в запалката , с което постоянно наблюдавам напрежението. Според него става по същия начин : при запалването е 11-12 и след малко каране и подаване на газ и по-високи обороти отива на 14,2 и така си остава до другото запалване...

ЩЕ помоля, ако някой е имал подобни неволи да сподели , да даде съвет или каквото намери за добре ..... Знам, че има най-вероятно подобни десетки теми, но честно не открих

Благодаря предварително на всички