stefan4o написа:Не повече от 17-18к, според мен. И те са хора, и те хляб трябва да ядат.
Хляб !? Мен ако питаш ядат черен хайвер с трюфели
Трябва много да си на зор,или колата ти да не е много читава за да им я харижеш по техните оценки 
stefan4o написа:Не повече от 17-18к, според мен. И те са хора, и те хляб трябва да ядат.
Трябва много да си на зор,или колата ти да не е много читава за да им я харижеш по техните оценки 

Ако е автоматик, закупен и обслужван при тях, на не много голям пробег, може да ти дадат 70% от пазарната цена. Иначе 50-60%. Преди няколко седмици ми предложиха 28К, за почти нова кола, купена от тях, която си я продадох моментално за 38К. През 2015та ми обявиха 9К за Голф 6, който веднага си отиде за 14К. 
VWGT написа:Все пак да кажа, доколкото аз съм чувал дилърствата попринцип така работят ... на 50% надценка. Дори и с чисто новите коли.

hooligan_sk написа:
Не е точно така. Между 5 и 15% им е надценката в дасвелт, след като са си начислили цената за придобиване, транспорт, инспекции, ремонти, пране/полиране, гаранция и тн. Показаха ми фактури за коли които продават в момента. Изкупените тук ги смятат за рискови и за това плащат много по-малко за тях. Но те са екзотика, в дасвелт 99% от колите са от немски оперативен лизинг.
hooligan_sk написа:Варира от кола до кола, но винаги е греда.Ако е автоматик, закупен и обслужван при тях, на не много голям пробег, може да ти дадат 70% от пазарната цена. Иначе 50-60%. Преди няколко седмици ми предложиха 28К, за почти нова кола, купена от тях, която си я продадох моментално за 38К. През 2015та ми обявиха 9К за Голф 6, който веднага си отиде за 14К.
VWGT написа:Все пак да кажа, доколкото аз съм чувал дилърствата попринцип така работят ... на 50% надценка. Дори и с чисто новите коли.
Не е точно така. Между 5 и 15% им е надценката в дасвелт, след като са си начислили цената за придобиване, транспорт, инспекции, ремонти, пране/полиране, гаранция и тн. Показаха ми фактури за коли които продават в момента. Изкупените тук ги смятат за рискови и за това плащат много по-малко за тях. Но те са екзотика, в дасвелт 99% от колите са от немски оперативен лизинг.
Vlad777 написа:WeltAuto дават гаранция на повечето автомобили от 6 месеца. Което поне означава, че ако си купиш колата със скрит дефект, то ще имаш опция да бъде отстранен. За Еуратек не зная дали имат такава опция.
). Пътувах от Варна за София през АМ Тракия и се отбихме в Ст.Загора за едно гости. Тръгваме към 21:30 да се прибираме за София и ми светна чека и подгрева мигаше, колата влезе в авариен режим( повече от 90 км/ч на спускане и 60-70 км/ч на баирите не вдига
) Както и да е прибрах се за 3 часа някъде и в първия раб.ден звъня на Das Welt Auto казаха ми няма проблем докарай я на другия ден и ще я видим. Бях минал 4500км. от както я взех за 2 месеца и си викам спокойно нали е гаранционна още
. Абе луда работа са тези гаранции 
alpinab написа:Да, предлагаха ми 20-22к за кола, която сам продадох за малко над 30....
В този ред на мисли Порше Изток ми предложиха по-изгодни цени за бартер с доплащане спрямо Еуратек.
hooligan_sk написа:Варира от кола до кола, но винаги е греда.Ако е автоматик, закупен и обслужван при тях, на не много голям пробег, може да ти дадат 70% от пазарната цена. Иначе 50-60%. Преди няколко седмици ми предложиха 28К, за почти нова кола, купена от тях, която си я продадох моментално за 38К. През 2015та ми обявиха 9К за Голф 6, който веднага си отиде за 14К.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 64 госта