Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Проверка, си правят съм чел. Има някакви плюсове зимно време.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Не е проверка, а при тръгване се раздвижват с цел да не стоят в едно и също положение перата и да се амортизират така.
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Това е мярка против залепване на перата на чистачките върху стъклото.
Не е случайно и не е повреда.
Не е случайно и не е повреда.
-
- Автомобил: Passat b7 2013 DSG 140ps
- Двигател:
Vasseto написа:Така става когато е сменяно предното стъкло. И при мен се активират чат пат в дупка.
Не ми е сменяно. Ако е сменяно, поне е оригинално и от същата година производство с колата. Въпреки, че стъклата на колата са от три различни марки. Всички са с абреветурата на VW, но от различни производители. Обърнете внимание и на вашите, че са така.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
При мен е сменяно преди година- две. От тогава се получи това включваме при по-голяма неревност.
Аз пък малко се заиграх с почистване на пространството под кората под чистачките, че на стария В5.5 това си беше пролетно-есенна процедура, а последствията пагубни... Оказа се че тук положението е доста по-добре , но все пак съветвам всички, които никога не са хвърляли по едно око отдолу да го направят профилактично. Става бързо и лесно като се махне кората пред пасажера. За целта се маха гуменото уплътнение от калник до калник (зад ДВГ), отдолу има алуминиев щит над турбо компресора, има две метални щипки , които се издърпват и кората с леко издърпване напред и нагоре се отщипва от лайстната под челното стъкло. Над отвора за входящия в купето въздух има пластмасова козирка, премахва се и тя като се внимава, че на нея са захванати маркуча и кабелите за подгрев на пръскалките на челното стъкло. Вече половината пространство е отворено за работа , на ръка махате събралите се листа и кал , при мен бяха доста поне 4-5 пълни шепи, като бяха запушили отводнителния , иначе доста голям отвор към калника. След това обилно поливах с вода , разтърквах с четка за боядисване , проследих от къде се оттича всичко. Оттичането става зад предните колела между подкалника и калника в долния край , където започват корите на пода. Отвих 2-та винта в долния край и с четката изкарах поне още 4-5 шепи кал и листа от вътрешната страна, където започва прага. Отново обилно изплакнах с вода. След това се преместих от шофьорската страна, за да се свали тази кора трябва да се премахнат рамената на чистачките, но при мен са запекли и не бях подготвен със скобичка, та се отказах да махам кората изцяло. Напъхах си ръката за да достигна отводнителния канал и извадих още много боклуци, обливах с вода , като повторих процедурата с подкалника. Събраната кал е една много стабилна купчина. Определно смятам, че тук трябва чат пат да се почиства и при този модел.
-
- Автомобил: Passat b7 2013 DSG 140ps
- Двигател:
Преди малко надникнах, с леко наранени ръце изкарах 2 шепи пръст и листа от пасажерската страна и една от другата страна. Долу в калника ще гледам друг път.
- bobi_robi
- Контакти:
Правил съм го на Аудито това нещо, но май и тука ще се наложи щом се събира.
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Хора предложете ми челно стъкло за пассат-а с подгрев и фирма където работят добре и ще си монтират сензора за дъжд /светлина като хората. Вчера тръгна паяжината от камаче и си стана черта около метър. С Б7-ца съм.
Passat B7 | 4motion | 177hp |
- bobi_robi
- Контакти:
И на мен ми предстои, за съжаление. Приятел ми препоръча тези https://www.sps-autoglass.bg/
Сменявал е при тях на Q7 и е останал доста доволем. Аз звъннах за мойто 2 седмици е доставката, но понеже съм през каско има некакви процедури..
Ако решиш при тях или намериш други сподели.
Сменявал е при тях на Q7 и е останал доста доволем. Аз звъннах за мойто 2 седмици е доставката, но понеже съм през каско има некакви процедури..
Ако решиш при тях или намериш други сподели.
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Мерси, и аз ще съм през каско. Ти си втория човек който ми ги казва тях, явно наистина работят добре. Ще им звънна да видя те какво ще ми кажат и колко пари ще обадят.
А ти pilkington или Saint gobain си се спрял
А ти pilkington или Saint gobain си се спрял
Последна промяна от IvanMan на Сря 29 май 2019 7:49, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон нов "отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон нов "отговор"!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Декември месец сменях челния прозорец в Сим Пет Сим по каско(Армеец).Запазих си час след разговор с тях по телефона оставих колата сутринта вечерта я взех,бяха фолирали волана седалката да не се цапа ,общо взето читава работа. Препоръчвам!
- bobi_robi
- Контакти:
Рilkington защото оригиналното ми е такова, пък и те са официялни вносители. Аз съм към Армеец с право на доверен сервиз. Това което ми казаха от Сим пет, е че издават про-форма която каското трябва да одобри. Като цена за мойто без подгрев е само, води се атермично акустично 487лв. Допълнително имаш за лепило, стикери и сензора около 20-на лева.
На Б7 ли сменява? Какво стъкло сложи и каква сума ти признаха от Армеец?
Lubomir98765 написа:...
На Б7 ли сменява? Какво стъкло сложи и каква сума ти признаха от Армеец?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега на б7 стъклото е само със сензорите за дъжд и светлина. Няма подгрев. Имаха го налично ,за сумата нямам напредстава с възлагателното от армеец отидох оставих го в Сим Пет Сим след 4 дена ми звъннаха да ми кажат,че всичко е одобрено да заповядам за смяната.
До колкото проучвах нещата Армеец работят само с тях като доверен сервиз за София.
До колкото проучвах нещата Армеец работят само с тях като доверен сервиз за София.