Може да гасите ламБите от 02.03.07

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 02 мар 2007 15:45

За акомулатора не ми е останало време пък и не ми прави проблем.За в града е ясно че въпроса е спорен ,но имай предвид че когато искачаш от малка уличка/особенно засенчена от блокове или дървета и излизаш на ослънчен булевард :!: / могат да бъдат безценни.Иначе с дискутирания стоп проблема се решава с модул DRL.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пет 02 мар 2007 16:37

Ха добре карайте цяло лято на фарове за да ви виждам от далече!!!! 8)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 02 мар 2007 16:44

Tomcat написа:уфф, най- после и тази дивотия свърши.

обяснете ми за какъв ми е да си пускам фаровете през деня в града. абсолютен тъпизъм.

Колега под "град" не се разбира само централната задръстена градска част.Има много и дълги булеварди, околовръстни и изобщо места където фаровете си вършат работа. Освен това радетелите за икономия обикновенно по ден разбират от 06ч. до 20ч. през останалото време дори и да е силно стъмнено както сега за тях важи максимата - през деня не пускам фарове /нали е светло/Аз лично винаги съм карал целогодишно на фарове, дори едно време са ме питали да не ми е прецакана колата или си имаш система за автоматично пускане.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 02 мар 2007 17:03

CRX Racing написа: [Не мога да разбера защо обиждаш хората :roll: И "катила" какво прави "наопаки", а? В момента никой не е задължен да кара на фарове. Не разбирам като карам с изгасени фарове, "катил" ли съм?И "наопаки" го правя, ама само за теб, защото според закона не е съм задължен нали? Пич ти да нямаш магазин за крушки? Нищо лично, но всеки има право да кара както иска.
И пак го казвам: В слънчево време, риска някой да не ти види стоп светлините е по-голям от този да ти види фаровете

не знам защо видя в написаното от мен себе си , но както и да е
казваш всеки може да кара както си иска
НЕ МОЖЕ - трабва да кара според закона !!!! точно от такива дето си карат както си искат и не се съобразяват с околните сме на тоз хал!!!!
и да аз съм вносител на всички видове крушки и акумулатори дето се продават и съм на далавере от това, яд ли те е ??????????

а в слънчево време ако не ти видят стоповете за това няма да са виновни пуснатите ти фарове!!!! най -добре ходи си върни книжката , че ще вземеп да се претрепеш някъде или по -лощо ще претрепеш друг, явно ти е трудно това упражнение- шофирането

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 02 мар 2007 17:37

One написа:
CRX Racing написа: [Не мога да разбера защо обиждаш хората :roll: И "катила" какво прави "наопаки", а? В момента никой не е задължен да кара на фарове. Не разбирам като карам с изгасени фарове, "катил" ли съм?И "наопаки" го правя, ама само за теб, защото според закона не е съм задължен нали? Пич ти да нямаш магазин за крушки? Нищо лично, но всеки има право да кара както иска.
И пак го казвам: В слънчево време, риска някой да не ти види стоп светлините е по-голям от този да ти види фаровете

не знам защо видя в написаното от мен себе си , но както и да е
казваш всеки може да кара както си иска
НЕ МОЖЕ - трабва да кара според закона !!!! точно от такива дето си карат както си искат и не се съобразяват с околните сме на тоз хал!!!!
и да аз съм вносител на всички видове крушки и акумулатори дето се продават и съм на далавере от това, яд ли те е ??????????

а в слънчево време ако не ти видят стоповете за това няма да са виновни пуснатите ти фарове!!!! най -добре ходи си върни книжката , че ще вземеп да се претрепеш някъде или по -лощо ще претрепеш друг, явно ти е трудно това упражнение- шофирането

както сам казваш трябва да се кара според закона ... а той какво казва ..да гасим ламбите след 1 март

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 02 мар 2007 17:40

Volkov написа:Ха добре карайте цяло лято на фарове за да ви виждам от далече!!!! 8)

ха а вие не карайте на фарове цяло лято, имам един познат кара Камаз.... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пет 02 мар 2007 18:07

Rabbit_TDI написа:За в града е ясно че въпроса е спорен ,но имай предвид че когато искачаш от малка уличка/особенно засенчена от блокове или дървета и излизаш на ослънчен булевард :!: / могат да бъдат безценни.

При това положение си без предимство и трябва да спреш и да се огледаш , а ако си с предимство , намаляваш скороста и увеличаваш вниманието .....или най-добре е с пуснати фарове да изкачаш на булеварди и кръстовища

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 02 мар 2007 18:17

Plarol написа:
Rabbit_TDI написа:За в града е ясно че въпроса е спорен ,но имай предвид че когато искачаш от малка уличка/особенно засенчена от блокове или дървета и излизаш на ослънчен булевард :!: / могат да бъдат безценни.

При това положение си без предимство и трябва да спреш и да се огледаш , а ако си с предимство , намаляваш скороста и увеличаваш вниманието .....или най-добре е с пуснати фарове да изкачаш на булеварди и кръстовища

Знам правилника,ама в София ако не си забелязал мърдите спират на кръстовищата.Сега въпрос с повишена трудност:Как да разбереш идва ли някой/за да не му отнемаш предимството/като кръстовището е с паркирал по диагонал автомобил и кофа за боклук?

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пет 02 мар 2007 19:12

Тука вече става въпрос за умения , всеки може да управлява кола , някакси , малко са хората които го умеят.Тук е мястото да кажа , Шофьор - това е Професия

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 02 мар 2007 19:19

Защо винаги в темата за ламбите става въргал :shock
Кой как иска да си кара :!:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 02 мар 2007 19:20

Даскала™ написа:Защо винаги в темата за ламбите става въргал :shock
Кой как иска да си кара :!:

Ама и аз тва казвам! Ама тия дет са без ламби да се оглеждат повече! Аз съм с ламби значи поне те ще ме видят като идвам!

Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боко_76 » Пет 02 мар 2007 19:20

Rabbit_TDI написа:
Plarol написа:

Знам правилника,ама в София ако не си забелязал мърдите спират на кръстовищата.Сега въпрос с повишена трудност:Как да разбереш идва ли някой/за да не му отнемаш предимството/като кръстовището е с паркирал по диагонал автомобил и кофа за боклук?

Ако някой кофа за боклук ти пречи, посред бял ден не мисля че ще видиш светлини от фарове! Светлините се виждат само при положение че виждат самите фарове. А ако ги виждаш тях, значи не ти трябва да светят. Тъй че тоя казус не се приема

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 02 мар 2007 19:22

Vlad777 написа: Ама тия дет са без ламби да се оглеждат повече!

Аз много се зазяпвам по дИвойки и си имам проблеми със съпругата после........къде ше ти зяпам фарове :roll:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пет 02 мар 2007 19:34

ВНИМАНИЕ
Ново правило : На път с предимство без включени светлини си без Предимство :D

или

На който му светят фаровете по силно то той е с предимство :D

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road