Въпрос за монтаж на нов компресор за климатик Голф 3
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
Въпрос за монтаж на нов компресор за климатик Голф 3
Здравейте
Монтирах си чисто нов компресор на климатика на Голф 3 АФТ 1.6. Предпочетох да купя нов вместо употребяван за по сигурно че ще работи а новия не и много скъп. Обаче ми възникна въпрос освен маслото със фреона трябва ли да се налива и отделно някакво масло в новия компресор? На него има пробка но незнам дали не са му сложили от завода още.
Монтирах си чисто нов компресор на климатика на Голф 3 АФТ 1.6. Предпочетох да купя нов вместо употребяван за по сигурно че ще работи а новия не и много скъп. Обаче ми възникна въпрос освен маслото със фреона трябва ли да се налива и отделно някакво масло в новия компресор? На него има пробка но незнам дали не са му сложили от завода още.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Въпрос за монтаж на нов компресор за климатик Голф 3
Маслото във фреона е точно за това.
Да маже системата.
Да маже системата.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
- edisonov
Благодаря за отговорите
Стефан и Милен съм ги ползвал многократно и съм много доволен, но в момента колата за която иде реч е доста далече от София и нямаше как да я правя при тях.
Стефан и Милен съм ги ползвал многократно и съм много доволен, но в момента колата за която иде реч е доста далече от София и нямаше как да я правя при тях.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Ако не тайна-колко даде за компресора?
- PlamenDimitrov1
- Автомобил: golf 3 GTI _ 1Y
- Двигател: ABF 95 _ 1Y 93
Като сменяхме моя миналата година, майстора специално отвори пробката и го наклони докато не текна. Думите му бяха "нищо че е чисто нов - някой път са скрънзи и не слагат".
- edisonov
Водния дух1 написа:Ако не тайна-колко даде за компресора?
320 лв с отстъпката някакъв холандски май HNR или нещо подобно.
Уж масло в него имало.Проверили са
Колата вече е на баща ми и аз само му бера грижата от разстояние да я оправям понеже беше моя преди това. С компресора уж всичко е наред обаче сега има някакъв електрически проблем защото не стигало ток до компресора и съответно не се включва. Сега съм го пратил на електричар да търсят къде е проблема.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Каза ли му да включи вентилатора.
- edisonov
В какъв смисъл да включи вентилатора? Ако е това как се пуска климатика освен от копчето и от врътката за вентилатора баща ми знае да го пуска. Но явно има и някакъв друг проблем с инсталацията която включва компресора.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тъп въпрос, амаааа... вие фреон заредихте ли, преди да пробвате да го включите?
- edisonov
Да заредили са. Замерили са дали има ток на буксата с която се свързва компресора с колата и не е имало ток. Може би някое реле или бушон незнам. Дано го открият, а ако не успеят ще разходя баща ми до тук да го видят момчетата от Елбатрон
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Дехидратор сменяхте ли? Да не е забравена изключена буксата на пресостата?
- edisonov
Дехидратора го сменя миналата година. Сега би трябвало да не е бутан. А само да поясня компресора се наложи да се смени тъй като блокира лагера на шайбата със съединителя, но така че да не може да се ремонтира за малко пари. Баща ми чул някакви шумове но нали кола върви си карал така докато не запали ремъка. И сега за по лесно нов компресор.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
няма нищо сложно в това, да се смени само предния капак на компресора, там където е износена шийката за лагера.
компресори за части бол. Нов лагер, осев уплътнител и една гарнитурка + капака са далеч от 350лв.
Предполагам че е окъсила бобината вследствие на разбития лагер - да се търси бушон.
Новият компресор идва винаги напълнен с масло и то с максималното количество за системата. Ако се сменя само компресор, без нищо друго, то е редно да е източи около половината количество масло. Прекалено много масло създава проблеми.
компресори за части бол. Нов лагер, осев уплътнител и една гарнитурка + капака са далеч от 350лв.
Предполагам че е окъсила бобината вследствие на разбития лагер - да се търси бушон.
Новият компресор идва винаги напълнен с масло и то с максималното количество за системата. Ако се сменя само компресор, без нищо друго, то е редно да е източи около половината количество масло. Прекалено много масло създава проблеми.
- edisonov
pe6kata написа:няма нищо сложно в това, да се смени само предния капак на компресора, там където е износена шийката за лагера.
Благодаря за инфото. Наистина се е оказало бушон. Сменен е и сега уж е ок. Не са точили от маслото, а с фреона са наляли масло колкото го дават по документите. Дано да няма проблеми заради това.
Знам че ремонта на компресора би излязъл по евтино от новия, но баща ми е на 60+ години и хич не му се занимава с нищо, а и грам не разбира. За употребяван също се отказах, защото там е на късмет и може както един приятел направи да купя 3-4 употребявани компресора доката някой заработи както трябва. Колата се ползва в малък град в провинцията къде едва намерих кой да му смени компресора, за ремонт да не говорим. А цялата логистика да докарам до София колата да я ремонтирам предвид, че нямаше как да се кара без да купя поне някакъв друг компресор който да ползва поне за ролка на пистовия ремък нещата доста се усложняваха. И така реших, че най-малко главоболия ще ми създаде да му купя нов компресор въпреки 320-те лева, да му го изпратя и само да му го подменят. А на стария компресор освен споменатите части от теб повредени поне до колкото са му казали е трябвало да се подмени и цялата шайба със съединителя в нея и каквото друго има. Така добре се е справил баща ми с това да блокира и счупи всичко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”