Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот netizen » Вто 18 юни 2019 9:07

ГригорМихалков написа:Гумите си ги пише най често на капачката за зареждане, ако ли не на рамката на вратата. Обслужването много зависи какви части и къде ще ги сменяш. Няма смисъл от смяна на водна помпа, ако няма проблем с нея.

Едно от МНОГО важните неща за тези коли е, да им се смени водната помпа. Някъде около 5-тата година протичат.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 18 юни 2019 9:22

Netasq написа:Кога точно се включва тази прословута "Старт-Стоп" система, вэпреги че както колегата е писал аз при палене я изключвам. Прави ми впечатление, че понякога се включва на загрял двигател, а понякога не. Като забравя да я изключа седи със забранена буква А.

Колата ще бъде обслужена само с оригинални части от Мишо, който си е тук в Бг :)

Основните са сложен колан, изправен акумулатор, да не си в регенерация, но както са ти казали параметрите са много. 99% от случаите на невключваща се старт стоп е акумулатор , който скоро рязко ще умре. Съветвам те да премериш пада на напрежение при сутрешно стартиране. Пада ли под 10 взимай нов AGM по спецификация.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 18 юни 2019 9:25

netizen написа:
ГригорМихалков написа:Гумите си ги пише най често на капачката за зареждане, ако ли не на рамката на вратата. Обслужването много зависи какви части и къде ще ги сменяш. Няма смисъл от смяна на водна помпа, ако няма проблем с нея.

Едно от МНОГО важните неща за тези коли е, да им се смени водната помпа. Някъде около 5-тата година протичат.

Да се разглоби всичко и да не се смени водна е като да свалиш скоростна кутия да смениш съединител и да не си смениш притискателния лагер...

ГригорМихалков
Автомобил:
Двигател:

Re: RE: Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот ГригорМихалков » Вто 18 юни 2019 10:57

DoH_KuXoT написа:
netizen написа:

Да се разглоби всичко и да не се смени водна е като да свалиш скоростна кутия да смениш съединител и да не си смениш притискателния лагер...
Не съм сменял водна помпа тъй като не съм и сменял комплекта. Иначе никога не съм следвал тази логика, а да чукам на дърво 15 години пасати и голфове издържаха.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ГригорМихалков
Автомобил:
Двигател:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот ГригорМихалков » Вто 18 юни 2019 11:12

ГригорМихалков написа:
DoH_KuXoT написа:
netizen написа:

Не съм сменял водна помпа тъй като не съм и сменял комплекта. Иначе никога не съм следвал тази логика, а да чукам на дърво 15 години пасати и голфове издържаха.

Факт е, че бяха и др генерации и повечето без връзка към ангренажа.

Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Мнениеот Vasko Veselinov » Вто 18 юни 2019 14:01

Netasq написа:Кога точно се включва тази прословута "Старт-Стоп" система, вэпреги че както колегата е писал аз при палене я изключвам. Прави ми впечатление, че понякога се включва на загрял двигател, а понякога не. Като забравя да я изключа седи със забранена буква А.

Това е от ръководството на B7
Прикачени файлове
Untitled.png
Untitled.png (162.23 KиБ) Видяна 1129 пъти

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Вто 18 юни 2019 19:13

Васко, благодаря. Утре ще замеря акумулаторите, аз съм и с още един в багажника. Стандартно ли Б7ците са с два или Алтраците само?

Потребителски аватар
krasimir.rilski
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFGB

Мнениеот krasimir.rilski » Вто 18 юни 2019 19:21

Зависи отоборудването

Потребителски аватар
VasilStoichkov
Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
Двигател: CFGC

Мнениеот VasilStoichkov » Вто 18 юни 2019 20:18

А какво трябва да е оборудването? И къде точно седи втория?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 18 юни 2019 20:38

в багажника съм виждал, примерно ако имаш печка като допълнително отопление

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 18 юни 2019 20:40

Отзад в багазника от страната на водача в дупката.
Последно ми прави впечатление, че тъпия софуер на колата се опитва да ми убива акумулатора. Вече 4 пъти през 6 месеца му показвам че съм сменил акумулатора. Само софтуерно. Без да откачам акумулатора. На другия ден го зарежда нормално и не ми премигва таблото при палене.

ГригорМихалков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ГригорМихалков » Вто 18 юни 2019 23:15

Единствените екстри, които нямам са автоматичен багажник, камера и прибиращи се огледала на моя alltreck, но 2ри акумулатор не намирам.

Последна промяна от IvanMan на Сря 19 юни 2019 5:12, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Сря 19 юни 2019 5:44

Моите , които виждам с просто око и които може да черпят повече ток, освен печката, за което ме насочи колега са панорама, Ел. Багажник, Ел. Огледала, камера, масаж.

Направи ме впечатление, че след паркиране и гасене на двигателя перката работи 4 5 Мин. Нормнално ли е това ?

ГригорМихалков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ГригорМихалков » Сря 19 юни 2019 7:38

Netasq написа:Моите , които виждам с просто око и които може да черпят повече ток, освен печката, за което ме насочи колега са панорама, Ел. Багажник, Ел. Огледала, камера, масаж.

Направи ме впечатление, че след паркиране и гасене на двигателя перката работи 4 5 Мин. Нормнално ли е това ?
Масаж, и ел багажник нямам само, а камерата ако точи ток, то по добре германския инж. да смени насоката...

Последна промяна от IvanMan на Сря 19 юни 2019 7:57, променено общо 1 път.
Причина: Поредният ненужен цицат! Получаваш официално предупреждение!

Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Мнениеот Vasko Veselinov » Сря 19 юни 2019 8:53

Netasq написа:Моите , които виждам с просто око и които може да черпят повече ток, освен печката, за което ме насочи колега са панорама, Ел. Багажник, Ел. Огледала, камера, масаж.

Всеки път ли?
По принцип така прави, ако преди да спреш е започнала регенерация.

Върни се в “Passat”