Аз пък не разбирам как може някой да говори за нови автомобили и да дава снимки на Skoda Fabia, произвеждаща се между 1999 и 2007. Айде като сте почнали със снимките ето ви снимката на волана на служебната ми Dacia Logan MCV 2016. Изтъркан зверски на едва 43 000 км.

На предишната Dacia Logan MCV почти не беше изтъркан при направени от мен около 60 000 км. Много хора в прав текст са ми казвали, че за тях Dacia Logan MCV 2012 е подобие на кола.

На мен ми харесва повече от тая от 2016, ако пренебрегна дървеното и табло.
Ето ви една извадка и за онова любимо скърцане при натискане на спирачка.
1. Golf 3, 1992, разкърца се на 195 000 - 205 000 по километраж, може реално да е бил и 305 000 км
2. Dacia Logan MCV 2012 се разкърца на около 40 000 км
3. Dacia Logan MCV 2016 се разкърца на 17 000 км
И викате, че това последното недоразумение от 2016 г със слабо парно, климатик, замръзващи чистачки, кекави ел. стъкла, кекава start-stop система ще изкара 30 години. Ето и аз карам Dacia, ама защо ли не я боготворя. А напротив, псувам я всеки ден. И не бих си я купил. За мен единствения и плюс е окачването.
Ракетните започнаха да ги правят да се връщат на земята, автопроизводителите не могат да направят един бензинов двигател да изкара поне 500 000 км без ремонт. А това е така, защото автопроизводителите следват същата логика като производителите на TV, едра бяла техника, принтери. Купувате сушилня, един месец след гаранцията се прецаква платката. За смяна ви искат 1/3 - 2/3 от цената. Вие естетвено решавате да си купите нова. Ами същото и при автомобилите. Търка ви се волана, копчетата. Двигателя почва да харчи яко масло. Налага се да смените и съединител с демпфер. Е, ако още не сте се сетили да смените колата, като дойде ред на скоростната кутия ще се сетите.
Дори всички коли да станат електрически, производителите ще почнат да играят с живота на батериите. Както правят със смартфоните, мп4 плеърите.
И не се сравнява Нокиа с фенерче и смартфон. А по-скоро Sony Ericsson K850 с 5 Mp камера и смартфон. И не е редно да говорите за евродирективи при Ауди 80 B3 айце. Над 90% от тези автомобили са на газ. Супер лесно и евтино се газифицират. Колите на газ в Германия са със зелен стикер. Много малко B3-ки са на бензин, още по-малко са дизели.