barz_i_iarosten написа:ако си намера едно ВР6 от тройка , ще пасне ли на голфа точно или са нужни преправяния ... ?
и кое е най добре да търса
1.вр6 ?
2.КР ?
3.АБФ ?
колко струва горе долу транскрипцията да ми свалят стария двигател и да сложат нов ... ?
Да се намеся и аз тук малко. Наистина нямам представа за колко може да се вземе VR6 втора ръка със скоростите и електрониката. ABF и KR вървят около 1000 до към 2000лв (говоря всичко необходимо да вземеш - двигател, скорости, електроника и т.н.). Лично аз започвам по малко да се навивам за един ABF в моята кола. Но няма да го сложа преди да го разглобя и сменя всичко необходимо. Това значи може би още около 1000 лв. Сложи окачване отделно (примерно сега чакам моето, което е приблизително около 1000 лв с пружините), сложи спирачки (
абсолютно задължително условие!) поне 500 лв, в т.ч. нови шенкели и лагери на главина, поне 256 мм (аз лично залагам на 280 мм от G60) дискове и спирачни апарати, нова помпа с 22 мм бутало и т.н. Все още не знам колко трудно е преправянето на скорости от лостова система (в Г2) към жила и на съединител от жило към хидравлична помпа. Но и това го имай предвид, отпада само ако се спреш на варианта KR).
С една дума е много работа и никак малко средства. Ако си готов да отделиш около 4000~5000 лв (за да стане всичко както трябва) вместо да си купиш направо Г3 GTI 16V започвай.
П.П. Забравих, че примерно ако сложиш 280 мм дискове на спирачките забрави за каквато и да е джанта под 15 цола, а това значи и по-скъпи гуми. Да кажем зимни, защото лятото примерно си на 15, а зимата на 14 цола до сега.