Здравейте,
днес ми се появи проблем с хидравликата на колата от гаража.
Странни шумове при въртене на волана /особено изразени при въртене на дясно/.
Казанчето беше пълно, никога не ми е губила течност и никога не съм я сменял.
По съвет на един "майстор" я сменихме при него, шумовете изчезнаха, обаче като отидох да си взимам колата му поисках да видя шишето от което е налял течността. Извади едно зелено шише с надпис "LHM" и отдолу само одобрено от ситроен.
Въпросът ми е какви проблеми мога да очаквам или всичко си е нормално?
Благодаря предварително.
Течност за хидравликата на волана Total LHM PLUS? Проблем?
- h_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704
Течност за хидравликата на волана Total LHM PLUS? Проблем?
Последна промяна от h_andreev на Пон 24 яну 2011 9:18, променено общо 1 път.
- h_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704
Re: Течност за хидравликата на волана LHM? Проблем?
Да добавя, няма надпис на шишето: G 002.000.
Виждам, че не е по стандарт но, дали ще изкара две седмици без да се потроши/протече нещо защото до тогава няма да имам възможност да оставя колата пак за 1 час при майстор?
Виждам, че не е по стандарт но, дали ще изкара две седмици без да се потроши/протече нещо защото до тогава няма да имам възможност да оставя колата пак за 1 час при майстор?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: Течност за хидравликата на волана Total LHM PLUS? Проблем?
Иди и си купи литър течност за ВАГ - най-евтина е в представителствата на Шкода и си я смени сам. Има тема в направи си сам как става. Няма да ти отнеме повече от час. Само ти препоръчвам въртенето на волана, за да поеме и обезвъздуши да го правиш на загасен двигател.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
vaskoto1 написа:най много отговаря на нашите хидравлики на ОМВ едно масло към 12 кинта е и пише че е само за ситроен.
пробвано е-това е. иначе юнито-36 кинта килото.
vaskoto1 написа:...вземи от ОМВ има едно дето пише че е само за ситроен-досега с него съм постигал най задоволителни резултати. ...
Това бяха едни от първите неща които прочетох в този форум. Щом форумния майстор го е пробвал и казва че нямя проблеми, така е.
Затова, че и да не смениш маслото на хидравликата си мисля че няма да има проблем. На моята хидравлика сложих, каквото масло намерих (даже не е и зелено), затова немисля че е чак такъв проблем.
- h_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
Едно година по-късно все още съм с TOTAL LHM плюс и не е имало никакви проблеми с нея, нито е протекло, нито нищо. Длъжен бях да го напиша, за да се знае във времето как седят нещата. 

- h_andreev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Течност за хидравликата на волана Total LHM PLUS? Пробле
само за протокола:
След още една година време със ситроенската хидравлична течност, никакви проблеми, нито тече, нито вие. Цвета си е все още наситено зелен. Минаха 2 години и май идва време за смяна. Май пак ще сипя от същата течност. На свой гръб го изпитах, явно работи добре.
След още една година време със ситроенската хидравлична течност, никакви проблеми, нито тече, нито вие. Цвета си е все още наситено зелен. Минаха 2 години и май идва време за смяна. Май пак ще сипя от същата течност. На свой гръб го изпитах, явно работи добре.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: Течност за хидравликата на волана Total LHM PLUS? Пробле
Колега, такава течност съм виждал в бензиностанции Шел около 11лв литъра, аз купих от Еуратек G004000 M2 за 21лв.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колеги, изравям темата с цел да споделя че и аз реших да сменя течността с LHM Plus Mannol, старата беше черна с лек зелен оттенък, едва доловим. Волана не стана супер лек, малко по-добре е, но пък помпата не се чува, дори в крайното положение съвсем леко се чува, докато преди смяната виеше като мечка. Така че явно lhm става(преди да го сложа гледах вискозитетни характеристики, бяха да не кажа същите, но много близки до g 002 000.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”