Пасат 1,9 тди 131 к.с. 2002 г. - Загуба на антифриз без видими следи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 1,9 тди 131 к.с. 2002 г. - Загуба на антифриз без видими следи
Здравейте,от известно време имам следния плоблем с автомобила, пасат 2002 година, 1.9 ТДИ 131 конски сили. Изчезва ми антифриза,доливам по литър, литъл и половина за месец,Няма течове,смених капачката на казанчето мислейки че е от нея,но без резултат,на място съм я оставял да работи близо час, Няма и капка под колата или някъде около двигателя.Интересно е че на по нормално градско каране по бавно изчезва антифриза, но при по сериозно натискане от рода на 130 до 150 км/ч губи по голямо количество и дори понякога светва и лампата за температурата (стоп) на борд.копютъра за прекалено ниско ниво на охладителна течност.(розов антифриз) .Въплоса ми е какво точно се случва и къде точно.Дали е с гарнитурата на главата,дали е с някой от маркучите или радиатора или пък самото казанче за течността. Досега не съм успял да открия и отстраня точното място на проблема.Доливам си антифриз по малко и вода,но до кога така може да се кара и проблем ли е за в бъдеще. Процесът продължава вече близо година та и повече.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Загуба на антифриз без видими следи
прилича на гарнитура, направите тест за изгорели газове
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
О пръстен на охладителя на масло. Имаш ли пяна по капачката на разш. съд за антифриза?
Не съм проверявал , но мисля ,че е с метална гарнитура / 1,8 и 1,8Т са с такива/.
Или по-лошото глава пукнатина.
Не съм проверявал , но мисля ,че е с метална гарнитура / 1,8 и 1,8Т са с такива/.
Или по-лошото глава пукнатина.
- NathaN
- Автомобил: Seat Ibiza 6L
- Двигател: PD 131кс BLT 2006
Re: Пасат 1,9 тди 131 к.с. 2002 г. - Загуба на антифриз без видими следи
По ме съмнява да е гарнитура на главата те си страдат от това ПД
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
kris11 написа:О пръстен на охладителя на масло
Не съм проверявал , но мисля ,че е с метална гарнитура / 1,8 и 1,8Т са с такива.
Къде намеси 1.8Т при 1.9?
Недей подвежда човека че ще вземе да повярва, топлообменника при 1.9 е капсулован и не ноже да тече, а О-пръстена(два на брой са), оплътняват да не тече масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 1,9 тди 131 к.с. 2002 г. - Загуба на антифриз без видими следи
На колегата пасата имаше подобен проблем. Смени три капачки и напънеш ли я по сериозно светва лампата и антифриза го няма. Избиваше по скобите на маркучите и той слагаше по две скоби докато не се прасна маркуча към парното. Кара я близо две години с доливане. Накрая се оказа пукната глава . Сетих се че правеше и въздушна възглавница в радиатора за парното и мръзнехме две зими. Корав AFN излезе.