Пътуване в Гърция
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пътуване в Гърция
През Илинден и Златоград, винаги е спокойно. Кулата и Маказа са много натоварени. Всичко Румънец минава през Маказа и става лудница.
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Да споделя, в четвъртък на обяд 3 коли на Илинден.Целият път от отбивката за Банско до Драма спокоен без почти никакво движение. На връщане в неделя около 13ч. нито една кола пак на Илинден.Това ще е мястото за минаване това лято.
По границите навалица вече няма.
Ако решите да спестите първата гръцка путарина точно след Кулата внимавайте, че последният път на дупката имаше ченгета, не знам дали спират и глобяват, но никой не мина покрай тях.
и нещо от днес ... https://www.vesti.bg/sviat/novi-zhestok ... ia-6098332
ще се отнася за пушенето в колата като цяло на всякакви цигари ... ел, хартия и тн
Ако решите да спестите първата гръцка путарина точно след Кулата внимавайте, че последният път на дупката имаше ченгета, не знам дали спират и глобяват, но никой не мина покрай тях.
ще се отнася за пушенето в колата като цяло на всякакви цигари ... ел, хартия и тн
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
офф топик; това за 2,50 евро такса е супер яка мега селяния
видях ги тарикатите-българи и румунещи
видях ги тарикатите-българи и румунещи
Аз съм виждал основно гърци да минават. Всъщност то си е разклон с асфалт и нормален път. В посока Гърция няма никакви знаци, които да забраняват маневрата. Проблемът е в посока България, че се пресича двойна непрекъсната. Не знам полицията на какво друго основание би могла да глобява.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Стана ми интересно за тия 2,5е посока към Серес. За тази отбивка ли става въпрос. Изглежда е съвсем легална и няма забраняващи знаци. Може би са я оставили за всички местни, които идват от Бг и искат да стигнат до близките къщи/махали източно на магистралата.
не е тази, но е много подобна. Преди имаше мантинела, която в момента е отстранена.
VWGT написа:По границите навалица вече няма.
От познат чух и следното: По пътя към Серес вече спира полиция и ти иска касовата бележка за платените 2.5 евракиса толтакса. Нямаш ли я дупе да ти е яко. Тарикатлък от рода на "изхвърлих я" не минава. Добре знаете, че касовата бележка се пази до напускане на търговския обект, а в случая това е въпросният път.

Честно казано не го вярвам. По пътя има поне 30 разклона, как ще докажат от къде си минал?
А и в посока България всъщност няма пресичане на двойна лента. Като кръстовище е. Мантинелата е демонтирана съвсем цивилизовано.
По магистралата Кавала-Солун положението е същото, трябва да знаеш къде да се качиш или слезеш. Плащал съм тол за 2 км. На Аспровалта също вече се плаща тол за 10км.
Серес-Солун също правят тол.
А и в посока България всъщност няма пресичане на двойна лента. Като кръстовище е. Мантинелата е демонтирана съвсем цивилизовано.
По магистралата Кавала-Солун положението е същото, трябва да знаеш къде да се качиш или слезеш. Плащал съм тол за 2 км. На Аспровалта също вече се плаща тол за 10км.
Серес-Солун също правят тол.
VWGT написа:1. Честно казано не го вярвам. По пътя има поне 30 разклона, как ще докажат от къде си минал?
2. На Аспровалта също вече се плаща тол за 10км.
3. Серес-Солун също правят тол.
Колега:
1. И аз не го вярвам, но все пак ме предупредиха. Паднеш ли им в ръцете няма да се отървеш. Затова предпочитам да платя въпросните 2.40 евра. Веднъж имах подобно приключение с мамалигарски полицаи на украино-румънската граница - 15 минути търсихме квитанцията за една гранична такса и добре, че само я намачкахме и не я хвърлихме в едно заведение до границата, където пихме кафе и кола.
2. Колко е таксата за този ТОЛ на Аспровалта? Миналия септември беше в строеж и знаех, че това лято е пуснат. За да я избегнеш трябва да минеш по старото шосе.
3. Пуснат ли този ТОЛ и колко е таксата?
Моля да се включат и колеги, които наскоро са минавали.

3. не е пуснат още, но изглежда готов. Предполагам догодина.
Граничната такса е друго. Сръбските магистрали също. Там няма как да се качиш/слезеш без да минеш бариера.
При гърците е разградена работа. Все пак ако някой наистина е глобяван за заобикаляне на тол нека сподели къде и как.
Граничната такса е друго. Сръбските магистрали също. Там няма как да се качиш/слезеш без да минеш бариера.
При гърците е разградена работа. Все пак ако някой наистина е глобяван за заобикаляне на тол нека сподели къде и как.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:Честно казано не го вярвам. По пътя има поне 30 разклона, как ще докажат от къде си минал?...
Ама няма. Пък и гърците ти перват глобата, а ти се разправяй после да обжалваш. Особено ако не знаеш гръЧки.
П.П. Наскоро пътувах Кулата-Патра-Атина, спрях да броя тол пунктовете някъде около...ъъъ... петнадесетия. Баси досадата, докато включиш шеста и трябва да спираш да плащаш

Гърците без повод не глобяват. Не са като нашите ченгета. Изобщо цялата им администрация е доста по-уредена от нашата. Ако не си нарушил правилата, нямаш повод за притеснение от изнудване и злоупотреба с власт. Това си е мое мнение от първа ръка.
От тола посока Серес има много раклони, като първият е кръстовище на 200 метра след тола.
https://www.google.com/maps/@41.3599654 ... 312!8i6656
Всичките им магистрали са така. Стига да ти се занимава много толлове се заобикалят без проблеми. Те явно са ОК с това, защото може би гонят само транзитния трафик. Не са като в Сърбия.
За това се връщам на самото заобикаляне на толл-а, по начина, по който е реализирано конкретно на Промахона дали е незаконно? От много места чувам само, че някой бил чул нещо си, но до сега нямам нито един случай на реално глобен. За това молбата ми е към форума и многото му посетители, ако някой има реална такава глоба да я сподели, моля.
Ето го разклона, за който става дума. До тази година беше поставена мантинела, която преграждаше пътя. В момента мантинелата е отстранена.
https://www.google.com/maps/place/Proma ... 23.3593121
От тола посока Серес има много раклони, като първият е кръстовище на 200 метра след тола.
https://www.google.com/maps/@41.3599654 ... 312!8i6656
Всичките им магистрали са така. Стига да ти се занимава много толлове се заобикалят без проблеми. Те явно са ОК с това, защото може би гонят само транзитния трафик. Не са като в Сърбия.
За това се връщам на самото заобикаляне на толл-а, по начина, по който е реализирано конкретно на Промахона дали е незаконно? От много места чувам само, че някой бил чул нещо си, но до сега нямам нито един случай на реално глобен. За това молбата ми е към форума и многото му посетители, ако някой има реална такава глоба да я сподели, моля.
Ето го разклона, за който става дума. До тази година беше поставена мантинела, която преграждаше пътя. В момента мантинелата е отстранена.
https://www.google.com/maps/place/Proma ... 23.3593121
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
VWGT написа:
Дали има закон, който забранява пушенето? Или е само новина?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гърците са страстни пушачи,доколкото знам са на първо място в ЕС по пушене. Това ще е голям удар за тях.