VW Golf3-бензин-1997-75hp-1,8 - проблем с централно заключване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bairodina
Автомобил:
Двигател:

VW Golf3-бензин-1997-75hp-1,8 - проблем с централно заключване

Мнениеот bairodina » Съб 10 авг 2019 13:09

Здравейте колеги, имам проблем с централното заключване. Колицата е Голф 3, 1997 година, 1,8 кубика, 75 кончета. бензин (и газово)

Централното заключване не е фабрично според предишния собственик. Има една кутия с платка и моторче, която се намира под десните светлини отзад. Напоследък започна да прави номера. Заключвалките на вратите се задвижват и заключват (отключват) веднага като завъртя ключа в ключалката или натисна бутона на дистанционнотото. Но известно време се чува бръмчене отзад и вратата на багажника понякога се отключва, понякога не. Капака на бензиновия резервоар също прави проблем понякога.
Преди няколко дена ме удариха отзад дясно. светлините бяха тотално строшени, част от корпуса беше доста разкривен и на места счупен.
Оставих колата в сервиз на познат тенекеджия. Мястото вече е ремонтирано, сложени са нови светлини, момчето не каза за други щети. Вчера тръгнах за работа, отключих с дистанционно колата, отидох на работа, заключих. Вечерта отключих с дистанционното...и нищо. Чу се бръмченето на моторчето, присветнаха светлините, но нищо не помръдна в ключалките. Моторчето продължи да ръмжи. Отключих с ключ в ключалката и се прибрах.
Днес разглобих механизма, Изглежда нормално на външен вид, не изглежда да има щети от удара. Понеже моторчето бръмчи продължително, реших да разкарам механизма за да не би да хаби акумулатора, а си отключвам ръчно.

Ще съм благодарен на всеки който може да отговори на няколко въпроса

1. От този механизъм тръгват няколко тръбички към вратите на колата. В тези тръби въздух ли трябва да има или някакво масло? Празни са. Според мен може би е масло. Докато бях разглобил механизма моторчето побръмча и се нагря адски за отрицателно време. Може би системата действа хидравлично, но маслото охлажда моторчето също така?
2. Ако е масло, има ли как да се допълни и какво масло ми трябва?
3. Възможно ли е някъде да е имало лек теч и при катастрофата съвсем да се е усилил теча и течността да е ;заминала? След удара оглеждахме внимателно и аз и застрахователя и не видяхме нещо да тече, но ние все пак гледахме основно за теч на бензин и газ, не знам в заключването колко масло има (ако е с масло)
4. Дали има начин проблема да си го реша сам - човек с инженерен опит и знания, макар че нищо не разбирам от заключване.
5. Има ли смисъл да ходя по майстори и дали ще излезе солено? Все пак мисля догодина да пенсионирам голфето и гледам да спеся излишни разходи.

Мерси

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Re: VW Golf3-бензин-1997-75hp-1,8 - проблем с централно заключване

Мнениеот goppa » Съб 10 авг 2019 14:05

Црнтралноъо на Г3 е с вакуум, това има в тръбичките за коиъо питаш. Явно някъде имаш спукана тръбичка или разкачена връзка, щом не може да отключи.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 10 авг 2019 15:49

Този урок го минах.
При отключване моторчето работеше около 15 сек и спираше.При заключване всичко беше нормално.
Намерих повредата в петата врата/ багажника/. Машинката е от две части пластмасови, закопчани една за друга. Беше се счупила едната закопчалка и при отключване компресорите надува, двете части се отварят и губи въздух , което води до продължителна работа на моторчето.
При заключване моторчето прави вакуум , двете части стоят плътно и ставаше бързо.
С една свинска опашка стигнах машинката да не се отваря при отключване и нещата са наред вече няколко години.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 10 авг 2019 17:04

И аз го играх това. При мен виновника беше машинката на капачката на резервоара-махнах маркуча и запуших тетката на неговото място.

bairodina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bairodina » Нед 11 авг 2019 22:07

Благодаря, колеги. Като остане време ще почовъркам малко отзад. Най-вероятно при удара е пукната някоя тръбичка. Ще видя ако мога да открия мястото и да го изолирам някак.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”