НОТАРИУС АННА ЦОЧЕВА НАЙДЕНОВА №558
Град: София
Адрес: гр. София, ж.к. Младост 1, бул. Александър Малинов 16, ет. 3, офис №1
Телефон: 02/980 84 40; 02/496 00 99
Факс: 02/874 03 80
Е-мейл: notarnaydenova@abv.bg
Адрес: гр. София, ж.к. Младост 1, бул. Александър Малинов 16, ет. 3, офис №1
Телефон: 02/980 84 40; 02/496 00 99
Факс: 02/874 03 80
Е-мейл: notarnaydenova@abv.bg
Съответно не получих никаква бележка,удостоверяваща оценката на колата и въпросната заплатена от мен такса.В договора срещу "събрани такси" също няма нищо записано.
Ако съм в грешка ,поправете ме ,но калкулаторът показва 72.90 лв. https://www.calculator.bg/1/avtomobi...natzi.html#det
Mod edit Чудомир: Следващия път моля без лични данни
нотариус поиска и прибра 131лв. за покупко-продажба на МПС (GOLF) оценено на 900 лв.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: нотариус поиска и прибра 131лв. за покупко-продажба на МПС (GOLF) оценено на 900 лв.
Мачът е свирен вече, защо не попита колко ще ти струва услугата ПРЕДИ сделката?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: нотариус поиска и прибра 131лв. за покупко-продажба на МПС (GOLF) оценено на 900 лв.
От няколко места чувам,че нотариалната такса вече не е 60-70лв,а 130+.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Договора при нотариуса ли го изготвиха или имахти готов?
Щото, аз съм виждал, как се плащат 100 лв. само за изготвянето на договор.
ПП. освен това, не знам дали трябва, да постваш всичките си лични данни,пък и тези на продавача в интернет...
Щото, аз съм виждал, как се плащат 100 лв. само за изготвянето на договор.
ПП. освен това, не знам дали трябва, да постваш всичките си лични данни,пък и тези на продавача в интернет...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
taran написа:ПП. освен това, не знам дали трябва, да постваш всичките си лични данни,пък и тези на продавача в интернет...
НАП харесва това

Разликата идва от оценката. А защо не са ти дали бележка, това е друг въпрос.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не е редно да публикуваш чужди лични данни без съгласието на другата страна. Вземи го свали това да не се гледа, не знаеш какви хора има тук....
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Брат, едно прехвърляне е макс 150лв на такъв автомобил. Сменяй нотариуса!
първо, махни личните данни поне на Дева, за твоите сам си решаваш.
второ, преди почти една година същата процедура (при друг нотариус в центъра), но при оценка от 300 лева, ми излезе всичко 100 лева. Данъци, такси, застрахователна оценка, договор. Цената ми се вижда нормална.
второ, преди почти една година същата процедура (при друг нотариус в центъра), но при оценка от 300 лева, ми излезе всичко 100 лева. Данъци, такси, застрахователна оценка, договор. Цената ми се вижда нормална.
Последна промяна от VWGT на Чет 22 авг 2019 10:43, променено общо 1 път.
- radi_b4
- Автомобил:
- Двигател: ACK
Аз така като гледам, 900 лева са посочили за цена, ако са им написали договора там, само нотариалните такси с ддс отиват към 110 лева. Какъв е размера на местния данък в Община Сопот става ясно от Наредбата на Общината, с последно изменение с Протокол No 48 от 27 2018 та година, където събират 2,5 % върху застрахователната стойност на МПС то в случая. 900 лева, по 2,5% са 22,50 лева, отделно е комисиона на банката.
Без приложена сметка по чл. 89 от ЗННД в момента си гадаем, но ако и застрахователната стойност е от тия изедници, нотариусите, наближават таксите до към 190 лева, заедно със събраната такса за издаване на СРМПС в съответната ОДП, отдел ПП - Пловдив, което е новост и се заявява от нотариуса, направил справката в масивите и качил договора.
Таа цената си ТОЧНО в десетката, просто някой е бил кисел и са ги минали по "всички точки" от тарифите и наредбите.
Един съвет от лаик - тия калкулатори в нета за таксите - изобщо не им вярвайте.
Иначе, за да е точна сметката от 131 лева, събираме 42 лева заверка, 42 лева изготвяне, получаваме 84 лева, слагаме препис 3 лева, стават 87 лева, слагаме ДДС - и стават 104,40. Слагаме 22,50 местен данък за Община Сопот и стават 126,90 и една комисионна за вносна бележка и идват 131 лева, точно.
Но както посочих по-горе, може и повече.
За това, аз винаги си ходя при определен нотариус и гледам да не киселея.
Без приложена сметка по чл. 89 от ЗННД в момента си гадаем, но ако и застрахователната стойност е от тия изедници, нотариусите, наближават таксите до към 190 лева, заедно със събраната такса за издаване на СРМПС в съответната ОДП, отдел ПП - Пловдив, което е новост и се заявява от нотариуса, направил справката в масивите и качил договора.
Таа цената си ТОЧНО в десетката, просто някой е бил кисел и са ги минали по "всички точки" от тарифите и наредбите.
Един съвет от лаик - тия калкулатори в нета за таксите - изобщо не им вярвайте.
Иначе, за да е точна сметката от 131 лева, събираме 42 лева заверка, 42 лева изготвяне, получаваме 84 лева, слагаме препис 3 лева, стават 87 лева, слагаме ДДС - и стават 104,40. Слагаме 22,50 местен данък за Община Сопот и стават 126,90 и една комисионна за вносна бележка и идват 131 лева, точно.
Но както посочих по-горе, може и повече.
За това, аз винаги си ходя при определен нотариус и гледам да не киселея.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Следващия път моля без лични данни

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
До колкото знам нотариалните такси са описани в тарифа и имат минимум и малсимум, който е обнародван в държавен вестник. По закон няма как да ти вземат повече от законовия максимум.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
просто се пита
анна е долна мърша, коята щави основно ай титата от бизнес парка
друг нотариус няма в младост
пусни сигнал в нот камара срещу нея
не че няма да си плати и да се отърве, ама ей така просто
.
.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
При положение, че е станала съучастник в укриване на данъци, що да не си вземе нейният дял. 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pichaga написа:просто се пита
.
Това долу до "Маргел" ли? И мен ме е щавила веднъж, ако и да не съм айти

П.С. Толкоз явно е минимума, щото при мен се върза горе- долу същата сума при дарение.
- radi_b4
- Автомобил:
- Двигател: ACK
Ганьо ич не обича да си плаща обаче за неща, дет друг му ги върши.
Младежи, има бланки за тия договори в сайтове на адвокатите, сваляте, попълвате и няма да ви цакат с изготвяне.
Хем да не си мръднем пръста, хем друг да ни напише договора, хем да не платим, дейБа....!?
Някои заслужават да бъдат щавени явно.
Младежи, има бланки за тия договори в сайтове на адвокатите, сваляте, попълвате и няма да ви цакат с изготвяне.
Хем да не си мръднем пръста, хем друг да ни напише договора, хем да не платим, дейБа....!?
Някои заслужават да бъдат щавени явно.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”