Не ми се сваля стъклото - причини
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се сваля стъклото - причини
Не ми се сваля електрическото стъклото до шофьора и зелената лампичка на бутона за сваляне не свети. Каква може да е причината??? Моля помогнете???
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от кога го имаш този проблем или изведнъж спря да работи?
Може да има прекъснат кабел или самата крушка да е изгоряла,което ме съмнява.Виж да не е откачен конектора от моторчето или конектора към самия бутон.Има и една друга вероятност нещо по повдигащата система/жилото или пластмасовите оптегачите/ да не са добре и да е изключено моторчето.
Ако нещо бъркам по компетентните да ме поправят.
Може да има прекъснат кабел или самата крушка да е изгоряла,което ме съмнява.Виж да не е откачен конектора от моторчето или конектора към самия бутон.Има и една друга вероятност нещо по повдигащата система/жилото или пластмасовите оптегачите/ да не са добре и да е изключено моторчето.
Ако нещо бъркам по компетентните да ме поправят.

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Не ми се сваля стъклото - причини
на мен ми се е случвало от това че много време не съм свалял прозореца и като чели клеясват моторчетата та свалям тапицерията малко почукване по моторчето ама внимателно и пробвашhammersign написа:Не ми се сваля електрическото стъклото до шофьора и зелената лампичка на бутона за сваляне не свети. Каква може да е причината??? Моля помогнете???
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото имам наблюдения по голф-овете с ел.стъкла като заначало е нужно доста тихо място за да се установи горе-долу за какво иде реч.Първото което е ако клеяса моторчето при опит да се свали прозореца в момента когато се натисне копчето от самата врата се чува едно Тък еднократно (ако натиснеш няколко пъти няколко пъти би трябвало да го чуеш).Ако не се чуе нищо вече е сложно да се определи дали до самото бутонче няма ток или е прекъснато нещо по-натам по системата.Най-лесно е да разглобиш тапицерията и да премериш направо на моторчето като натискаш дали има напрежение и ако има значи или моторчето е дало фира или запъва нещо по механиката.
Не знам на VW но на Фиат моторчетата имат термозащита (ако натиснеш нагоре или надолу и задържиш копчето независимо че прозореца е в крайно положение известно време се мъчи и след това се чува едно тихо тропване и няколко секунди прозореца не се мърда наникъде защото защитата изключва моторчето).Та тази защита се скапва често (биметална пластина преставлява) и от време на време прави проблем все едно моторчето е изгоряло ама дефакто то си е здраво но след зашитата няма напрежение и моторчето не върти.
Не знам на VW но на Фиат моторчетата имат термозащита (ако натиснеш нагоре или надолу и задържиш копчето независимо че прозореца е в крайно положение известно време се мъчи и след това се чува едно тихо тропване и няколко секунди прозореца не се мърда наникъде защото защитата изключва моторчето).Та тази защита се скапва често (биметална пластина преставлява) и от време на време прави проблем все едно моторчето е изгоряло ама дефакто то си е здраво но след зашитата няма напрежение и моторчето не върти.
при теб никога ли не е работил или.....при мен го има също този проблем обаче аз така го купих, и като разглобих кората видях че буксата на моторчето е извадени както и на самия бутон буксата беше извадена, провери ли ги.
Въпреки че, ги оправих буксите все още не ми свети нито бутона нито имам свалящ се прозорец.
Някой да има идеа от какво може да е?
Въпреки че, ги оправих буксите все още не ми свети нито бутона нито имам свалящ се прозорец.
Някой да има идеа от какво може да е?
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zfa159 написа:Доколкото имам наблюдения по голф-овете с ел.стъкла като заначало е нужно доста тихо място за да се установи горе-долу за какво иде реч.Първото което е ако клеяса моторчето при опит да се свали прозореца в момента когато се натисне копчето от самата врата се чува едно Тък еднократно (ако натиснеш няколко пъти няколко пъти би трябвало да го чуеш.
значи при мен се получи това тък тък 3-4 пъти
във горно и във долно полужение на прозореца
и след няколко натискания
или удар по кората се вдига
от какво се получава това
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ел скъклата на голф 3 са отврат, всеобщо мнение. Ако не си разбирач, ти препоръчвам да не ги баращ, защото са много фини машинките. Ако си от Пловдив или можеш да дойдеш се обади на тел 0898 73 60 29. това е пловдивският майстор на стъклата (или поне аз не знам втори). Разбира ги и ще ти го стегне както си трябва, но кинтите са доста, на мен ми изгоря мотора на задния джам и всичко излезе 70 кинта...
Успех
Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен добри резултати с поправянето на тия ел.стъкла се получи,когато си купих два нови механизма,на по принцип скапаната марка Топран,пооколо 70 лв са всеки.Проблемите при мен бяха именно с ролката,която задвижва жилото.Каналите и се смачкват рано или късно и след това и ново жило да се сложи се скапва бързо.
На механизмите на Топран проблемът им е че са доста нежни и не са здрави като оригиналните.Затова на новите механизми аз си сложих старите водачи и старите метални шини.На Топран-а направо му се огъваха шините при вдигане на стъклото...Оригиналните са по-здрави.
Та така карам за сега.При мен е жизненоважно да ми работи шофьорското стъкло,защото като вкарвам колата в гаража си измъквам главата през него,за да гледам;гаражът ми е адски тесен и затова трябва буквално да долепя автомобила до едната стена,за да изляза през другата врата
.Та така...
Иначе в Пловдив ги правят в Кобрата в Кичюк Париж,близо до РПУ 1.Чух,че са добри там,но не съм ходил.Аз си ги мъча сам
.
На механизмите на Топран проблемът им е че са доста нежни и не са здрави като оригиналните.Затова на новите механизми аз си сложих старите водачи и старите метални шини.На Топран-а направо му се огъваха шините при вдигане на стъклото...Оригиналните са по-здрави.
Та така карам за сега.При мен е жизненоважно да ми работи шофьорското стъкло,защото като вкарвам колата в гаража си измъквам главата през него,за да гледам;гаражът ми е адски тесен и затова трябва буквално да долепя автомобила до едната стена,за да изляза през другата врата

Иначе в Пловдив ги правят в Кобрата в Кичюк Париж,близо до РПУ 1.Чух,че са добри там,но не съм ходил.Аз си ги мъча сам

-
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:andro_v, а имаш ли представа колко струва цялостен нов механизъм с всичко, и дали има смисъл да се набутва човек?
Да ти кажа честно нямам представа колко струва моторчето+електрониката,но съм чувал някакви цифри за цялостен ОРИГИНАЛЕН механизъм с моторчето за около 450лв

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”