Поздравления за готиния форум!

Казвам се Александър Шпицер .Новобранец и във форума и като VW шофьор :)
Имам няколко въпроса на които не намирам решение. Надявам се ,че ги задавам на правилното място и по правилния начин.
Предварително благодаря на всички ,които ще помогнат!

Автомобилът е -Volkswagen Passat Variant (B7),2014 г.,автомат, 2.0 (140 Hp) TDI DSG BlueMotion Technology и го карам от 1 година.
1,Четох някъде ,че Start/Stop системата ,може да се елиминира.Бихте ли ми препоръчали място/фирма ,където могат да се справят професионално с това?
2,Мисля за някакъв вид тунинг с разумно покачване на мощността -отново ми трябва препоръка за място на което първо да ме консултират за да взема правилното решение.
3,Дойде време за обслужване-масла,филтри.Отделно има някакви тампони за смяна, нямам място/хора ,които да се заемат с това.
Принципно идеалния вариант за мен е по точки 1,2 и 3 ,да работят едни и същи хора ако е възможно :)
4,Някой може ли да препоръча качествени ветробрани за стъкла? Мисля да сложа на предните врати ,но не изключвам и задните ако стои добре.
5,При купуването на този автомобил ми казаха ,че трябва да се налива течност - BlueMotion.Така и не открих къде :)На въпросът ,,кога,, вероятно самия автомобил ще си каже?
6,И вашия разход ли не пада под 10/100 градско/София ?
7,Имам чувството ,че автомобилът загрява много бавно зимата.Буквално е без никакво отопление в рамките на 20 минути.Нормално ли е?Имал съм и други автомобили с такъв проблем,но са били доста по-стари ...
Много благодаря на всички ,които ще отделят време!
Поздрави!