Volkswagen Passat Variant (B7),2014 г.,автомат, 2.0 (140 Hp) TDI DSG BlueMotion Technology-няколко въпроса

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Александър.Шпицер
Автомобил:
Двигател:

Volkswagen Passat Variant (B7),2014 г.,автомат, 2.0 (140 Hp) TDI DSG BlueMotion Technology-няколко въпроса

Мнениеот Александър.Шпицер » Съб 31 авг 2019 17:12

Здравейте ,
Поздравления за готиния форум! :beer
Казвам се Александър Шпицер .Новобранец и във форума и като VW шофьор :)

Имам няколко въпроса на които не намирам решение. Надявам се ,че ги задавам на правилното място и по правилния начин.
Предварително благодаря на всички ,които ще помогнат! :beer

Автомобилът е -Volkswagen Passat Variant (B7),2014 г.,автомат, 2.0 (140 Hp) TDI DSG BlueMotion Technology и го карам от 1 година.

1,Четох някъде ,че Start/Stop системата ,може да се елиминира.Бихте ли ми препоръчали място/фирма ,където могат да се справят професионално с това?
2,Мисля за някакъв вид тунинг с разумно покачване на мощността -отново ми трябва препоръка за място на което първо да ме консултират за да взема правилното решение.
3,Дойде време за обслужване-масла,филтри.Отделно има някакви тампони за смяна, нямам място/хора ,които да се заемат с това.
Принципно идеалния вариант за мен е по точки 1,2 и 3 ,да работят едни и същи хора ако е възможно :)

4,Някой може ли да препоръча качествени ветробрани за стъкла? Мисля да сложа на предните врати ,но не изключвам и задните ако стои добре.
5,При купуването на този автомобил ми казаха ,че трябва да се налива течност - BlueMotion.Така и не открих къде :)На въпросът ,,кога,, вероятно самия автомобил ще си каже?
6,И вашия разход ли не пада под 10/100 градско/София ?
7,Имам чувството ,че автомобилът загрява много бавно зимата.Буквално е без никакво отопление в рамките на 20 минути.Нормално ли е?Имал съм и други автомобили с такъв проблем,но са били доста по-стари ...

Много благодаря на всички ,които ще отделят време!
Поздрави!

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Re: Volkswagen Passat Variant (B7),2014 г.,автомат, 2.0 (140 Hp) TDI DSG BlueMotion Technology-няколко въпроса

Мнениеот HarvesteR » Съб 31 авг 2019 21:12

Здравей,

2. https://www.onlyrevo.com/products-for-v ... ngineid=48
3. https://dbros-garage.com/ и за точка 2 ще ти свършат работа, а можеш да питаш и за точка 1.
4. https://www.ebay.de/itm/Climair-Windabw ... 2121744411
5. Това, че автомобилът е BlueMotion не значи, че е със scr катализатор и течност adblue
6. Поне при B8 с BiTDI е под 10 литра, повярвяй ми,че моят крак е тежък. Като гледам точка 7 и не се учудвам, че ти харчи толкова.
7. Не, не е нормално.

Според мен точка 7 трябва да е точка 1, а точка 6 трябва да е точка 2 :)

Потребителски аватар
Александър.Шпицер
Автомобил:
Двигател:

Re: Volkswagen Passat Variant (B7),2014 г.,автомат, 2.0 (140 Hp) TDI DSG BlueMotion Technology-няколко въпроса

Мнениеот Александър.Шпицер » Пет 06 сеп 2019 18:05

Благодаря за информацията, HarvesteR ,
:biggrin
Ще попитам хората в препоръчания сервиз ,дали биха се справили с 1,2 и 3 .
Ветробраните ми ги дава без доставка до БГ. Някой поръчвал ли си е нещо подобно от което да е доволен?
По точка 7 явно ще се прави анализ :) :bishop
Някой с още препоръки за сервизи ,поддръжка ?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Пет 06 сеп 2019 23:03

Ветробраните на ClimAir ги внасят https://www.kalocom.com/ .Аз от тях купих мойте.Не се залъгвай с полските Heko,италианските Farad и другите производни.

pink
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот pink » Пон 09 сеп 2019 10:14

За ветробраните и аз имам мерак да сложа на пасата,че на предната кола имах и честно казано сега ми липсват,но се чудя дали на четирите стъкла или само на предните.Звъннах да попитам и само за предните излизат около 86 лева,а за 4-те 144 лева.Ако се вземат на части първо предните и после задните ще излезе към 160-170 лева.Казаха ми,че монтажа е без щипки и залепяване и за София предлагат монтаж срещу 8 лв.,но само за там.На предната кола бях с тези полските Heko и си ги слагах сам,но доколкото помня имаше нужда малко от напасване за да станат.Ако може някой да качи снимка как стоят на колата тези немските би било хубаво :)

Потребителски аватар
Kaktus_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kaktus_78 » Пет 13 сеп 2019 15:42

По 2 точка съветвам в Годеч. Там са точните хора. Успех

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Пет 13 сеп 2019 19:46

Днес ми пристигнаха ветробраните на ClimAir от Германия и ще ги монтирам утре. Не знаех, че ще ми излезат по-евтино ако си ги поръчам от тук.
Вързаха ми се около 120лв. само за предните джамове. За мен при седаните е грозно ако се сложат и на задните стъкла, но при комбитата изглежда добре.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 13 сеп 2019 20:35

Въпрос на гледна точка.
Качи снимки после.

Върни се в “Passat”