Избор на VW Golf VI Variant
- Кристиян.Занев
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на VW Golf VI Variant
Здравейте, нов съм във форума. Причината да съм тук е, че ми предстои покупка на VW Golf VI Variant. Избрах този модел от практича гледна точка, защото пътувам доста и ми трябва място за багаж. Откъм разход на гориво и вървеж четох и се допитах до приятели и установих, че 1.6 TDI двигателите са доста добри. Не съм фен на скоростите, а по-скоро на практичността, така че, моля без мнения относно вървежа. Търся нещо до 10 000лв, но ми попадна една обява за 12 500. Моля, за мнението Ви, дали си струват парите за дадения автомобил, или е по-добре по-скромна сума от сорта на 8500-9000лв. Моля, ако имате конкретни препоръки за обяви на такъв автомобил да ги споделите. Държа да има темпомат и по възможност парктроник, тъй като съм карал само хечбек. Благодаря Ви предварително.
Ето линк към обявата: https://m.cars.bg/offer/c2839417
Ето линк към обявата: https://m.cars.bg/offer/c2839417
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Избор на VW Golf VI Variant
1.6 по скоро не по добре 1.9 или 2.0 с код BMM
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Колега.Внос Германия, комби, дизел = на служебен автомобил. Километрите Х 2.Пребоядисвани и не напаснати детайли по цялата каросерия. Ще кача само една снимка да обърнеш внимание на това:
- Кристиян.Занев
- Автомобил:
- Двигател:
Да, не съм обърнал внимание на тези детайли, благодаря за което. Но тази обява съм я публикувал само като пример. Мислил съм и за 1.9, но вече са си стари автомобили.. най-новото 1.9 тди е вече на 10 години. Можете ли да споделите какви основни приблеми може да има 1.6 тди двигателя, за да знам какво мога да очаквам и дали би ме притеснило това? Благодаря.
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Реално погледнато 1.6 tdi e наследника на 1.9 tdi. На мен също ми е интересно , да се сподели защо се отхвърля 1.6 tdi ,като избор. Понеже оглеждам Aуди а 3 ки с тоя двигател , търсих доста време инфо за минуси , проблеми за тоя двигател но не открих. Единствено ,че е комън рейл ,че работи по- тихо и ,че е малко по- икономичен... но всичко това не са минуси.
- Кристиян.Занев
- Автомобил:
- Двигател:
Да, интересно ми е и на мен защо не се приема добре 1.6 тди, при положение, че е нов двигател. Та въпроса ми е, по-добре ли е 10 годишна кола 1.9, отколкото по-нова но 1.6?
Аз винаги съм привърженик на по-новото, но ако наистина 1.9 е много по-добър бих предпочел него.
Аз винаги съм привърженик на по-новото, но ако наистина 1.9 е много по-добър бих предпочел него.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Като изключим конете и въртящия момент, разликата е, че 1.6 е с горивна система сименс, а 2.0 е с бош. Казват, че на 1.6 дюзите не изкарват много, а не са евтини. Аз бих търсил 2.0.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Истината, според мен, е че трябва да се оглеждаш за кола на по-малък пробег, без оглед дали ще е 1.6 или 2.0 мотор. Понеже има голяма вероятност да ти се падне някой скъп ремонт, покрит добре от джамбаза. В смисъл заложи на това, колата да е читава и свежа на сравнително малък пробег, пред това дали ще е 1.6 или 2.0.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
tdi fen написа:1.6 по скоро не по добре 1.9 или 2.0 с код BMM
Друг път!
В Голф 6 тия двигатели ги нЕма!
- Кристиян.Занев
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно значи. Излиза, че е важно колата да е малко карана и пазена, а не толкова какъв е двигателя. Логично е. Благодаря за мненията, полезни са.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен трудно ще намери запазена шестица дизел за 10к дори 1.6 tdi
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Със сигурност е по-добре да дадеш 12500 за читав автомобил с доказана сврвизна история, отколкото 8500 за някой горублянски скрап.
2012 г купих Пасат 5.5 от Германия и ми излезе 10000 лв., а в БГ имаше и за 6000. Не съжалявам нито за секунда. Срещу тия пари отгоре получих спокойствие и надеждност. А междувременно се нагледах на проблеми с убити коли от същия модел.
Ако бях на твое място, щях да отворя мобиле.де и да се ориентирам към кола с доказана история.
2012 г купих Пасат 5.5 от Германия и ми излезе 10000 лв., а в БГ имаше и за 6000. Не съжалявам нито за секунда. Срещу тия пари отгоре получих спокойствие и надеждност. А междувременно се нагледах на проблеми с убити коли от същия модел.
Ако бях на твое място, щях да отворя мобиле.де и да се ориентирам към кола с доказана история.
- Кристиян.Занев
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност и аз съм много съгласен с твоето мнение. Евтиното обикновено излиза скъпо. Не съм изключил варианта за покупка от Германия, тъй като съм чувал, че кола със TUV, би била много по-надеждна от тези, които предлагат нашите джамбази.
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
Запазен автомобил с доказана сервизна история и цената скача. Ако наистина беше готов да дадеш 12500лв. за врачано-германския TUV golf, то на твое място бих погледнал тази обява, макар и да не е комби.За 2400лв. отгоре разликата е огромна...
https://www.dasweltauto.bg/detail/20005 ... tCol=price
https://www.dasweltauto.bg/detail/20005 ... tCol=price
- Кристиян.Занев
- Автомобил:
- Двигател:
Тази Джета не е лоша.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”