Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Като цяло в размер 225/40/18, гумите масово са XL. И рядко попада туринг гума, според мен няма и нужда. Февруари месец купувах гуми в този размер и изключих EFFIGRIP лесно от избора си.
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Аз карам дънлоп спорт макс рт2 само че на 17ки и мога да кажа че е спортната гума, на мокро се държи супер яко, на сухо трябва да си загрее за максимално сцепление.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Карам летен Нексен...185/60/15 ...явно тази гума е супер бюджетна....на сухо не държи...при това далеч от екстремно каране....предполагам че на мокро ще е същото лайно...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Предполагам,че това са гумите с които колата и излязла от завода.
Никой няма да сложи премиум гуми на бюджетен автомобил.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Здравко, ще трябва да те оборя. Новата ни партида служебни Рено Канго идват с Мишелин.
Старите ни Дачии Логан и Сандеро идваха с нов Континентал. Не мисля, че марката автомобил предопределя гумите, с които идва новата кола. По-скоро въпрос на партида. Новото ни бусче, което ни връчиха да караме е Рено Трафик с гуми Good Year - между другото са много читави, въпреки, че са алл-сеазон модел. Държи се доста добре с тях, вземал съм доста завои с по-висока от нормалното скорост - бусът е като залепен за асфалта. 

-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Във фирмите е лизинг, там клиента определя гумите. Поне при нас е така.
-
- VW експерт
Стефане,дали Мишелин е Енерджи сейвър?
И континентал е еко контакт?
Щото и нашите дачии дойдоха и Мишелин,ма той за мен е боклук неземен.
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Темата има смисъл само ако колегите имат опит с гумите за които пишат...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Стефане,дали Мишелин е Енерджи сейвър?
Да. Но все пак за премиум марка ли говорим, или за премиум марка, премиум модел. Еко контакт е много добра гума.
-
- VW експерт
petar_a написа:опит с гумите за които пишат...
Мишелин сме го обсъждали с теб. Ти си на обратното мнение, знам.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Предполагам,че това са гумите с които колата и излязла от завода.
Мерси че ми каза, бях се заблудил и за колата и за гумите....мислех си че карам супер почти батман мобил с лепнещи гуми но ми разби илюзиите...все пак да поясня за да не достигам висините на вашия офтопик..очаквах гумите да се държат по прилично при положение че Нексен в различните тестове се представят прилично за среден клас гума...и си позволих са споделя че са на нивото на Бай Хууй. Чунга чанга и прочие произведения от голямата страна на каквото навеждат спомеатите произволно имена за което се извинявам ако съм се намесил в неподходящото време в неподходящата дискусия...
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
От моите преки и непреки (споделени от приятели, пък и усетени от мен докато съм се возил) впечатления, Нексена за парите си изобщо не е лоша гума.
Лично съм я карал една седмица на Микра К12, колата беше при мен малко да я поотпуша та имаше доста стартове и резки спирания - добре си държаха, ако не беше колана да съм цунал таблото.
Приятел с баничарка Турнео Конект също никакви ядове, той кара много, даже и понатоварена доста, не е имало проблем, а и държат на износване.
Приятел в Е39 2.8 бензин(возил съм се и съм я карал) Колата дойде с Нексен 2016година дот, ама заради лош реглаж изяде задните мн лошо. Той си я пързаля чат пат и след като сменихме задните гуми отново с Нексен, но стар модел и стар дот (100 процента корейски) той ми вика - абе тоя стария Нексен направо лепне за пътя бе, мн по тегаво и с повече газ се поднася колата. А гумите са на 10 години по дот, но наистина държат уникално (сухо, мокро няма значение)
Така че зависи и от размер, и от колата (има коли дето и с лепило да им намажеш гумите, пак се усещат нестабилни.
Лично съм я карал една седмица на Микра К12, колата беше при мен малко да я поотпуша та имаше доста стартове и резки спирания - добре си държаха, ако не беше колана да съм цунал таблото.
Приятел с баничарка Турнео Конект също никакви ядове, той кара много, даже и понатоварена доста, не е имало проблем, а и държат на износване.
Приятел в Е39 2.8 бензин(возил съм се и съм я карал) Колата дойде с Нексен 2016година дот, ама заради лош реглаж изяде задните мн лошо. Той си я пързаля чат пат и след като сменихме задните гуми отново с Нексен, но стар модел и стар дот (100 процента корейски) той ми вика - абе тоя стария Нексен направо лепне за пътя бе, мн по тегаво и с повече газ се поднася колата. А гумите са на 10 години по дот, но наистина държат уникално (сухо, мокро няма значение)
Така че зависи и от размер, и от колата (има коли дето и с лепило да им намажеш гумите, пак се усещат нестабилни.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
silent написа:Zdravko Zankov написа:Предполагам,че това са гумите с които колата и излязла от завода.
Мерси че ми каза, бях се заблудил и за колата и за гумите....мислех си че карам супер почти батман мобил с лепнещи гуми но ми разби илюзиите...все пак да поясня за да не достигам висините на вашия офтопик..очаквах гумите да се държат по прилично при положение че Нексен в различните тестове се представят прилично за среден клас гума...и си позволих са споделя че са на нивото на Бай Хууй. Чунга чанга и прочие произведения от голямата страна на каквото навеждат спомеатите произволно имена за което се извинявам ако съм се намесил в неподходящото време в неподходящата дискусия...
Аз съм изключително доволен от поведението на Nblue в размер 205/55/16. Общо взето беше най-евтината НЕкитайска гума и нямах очаквания, но ме изненада приятно.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Nexen nBlue работи отлично два сезона в размер 205/55/16 при мен. След това продадох колата, но и според новият собственик нещата са повече от ок. За Audi A6 С5 2002г. става дума.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
И аз мисля Нексен, че не е лоша гума. Може би различните мнения идват от произведените в Корея и Китай.
Преди няколко години останах разочарован от зимните китайски
Преди няколко години останах разочарован от зимните китайски
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”