Да дам отзив след 5 години Nankang NS2 Eco и 3 години Dayton d320 в рамер 225/45 17"
Като цяло доволен предвид цената 86лв за Dayton и 102лв за Nankang , държат се добре, сцепление не липсва , на мокро Dayton-а държи по-добре и се усеща, по меки са и на високи температури просвирват по завоите почти като зимни. Nankang-а не се износва почти, много е дървен, чак се чудя как има сцепление, но е добре. Dayton-a си се износва нормално, но е много шумен. По-шумен от зимните Diplomat 205/55 16", което е основния и минус, също така за три години започнаха да се появяват микро пукнатини по страниците , където започва грайфера, което не ми допада хич. При ежегодната проверка няма изкривявания, балони , не съм ги пукал. Следващото лято ще ги хвърлям и взимам пак нещо ново бюджетно, ще видим какво. Най-вероятно ще мина и на друг размер 215/50 17"
Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- Автомобил: VAG 5+
- Двигател: engine19
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Първи сезон с 15'' Nexen - леко свирят в завои.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
И аз първи сезот Нексен, корейски, нямам забележки. но пък съм спокоен шофер. 15 цола са, 185/60
Хубаво е да се отбелязва и какъв е стила на шофиране, освен всичко останало. Защото бащата беше взел някакъв Kormoran чисто нов за зимни на бившата му кола - 185/60/14... за него бяха страхотни, аз щях да се разбия на първия завой зимата, а тогава карах същата кола, със същият размер гуми, просто Continental, които стояха като залепнали и при моето по-спортно каране, не съм имал никакъв проблем никъде, докато с Kormoran щях да се разбия...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Kormoran бяха прилични, средни гуми по лицензи на BFGoodrich до 2007г. Тогава Michelin ги купи заедно с Riken, Taurus и Tigar. Сръбския завод наследен от Tigar ги произвежда всичките, като това стана най-мега, ултра бюджетния клас при марките на Michelin. Сега средните им гуми са BFGoodrich и Kleber. 

hooligan_sk написа:Kormoran бяха прилични, средни гуми по лицензи на BFGoodrich до 2007г. Тогава Michelin ги купи заедно с Riken, Taurus и Tigar. Сръбския завод наследен от Tigar ги произвежда всичките, като това стана най-мега, ултра бюджетния клас при марките на Michelin. Сега средните им гуми са BFGoodrich и Kleber.
Може би си чувал легенди. От личен опит с Корморан купуван през 2003г мога да кажа, че бяха много зле и тогава.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Личните ми впечатления са от зимни Корморани. Есента на 2005г купих 2бр модел Б1, правен в Полша. Бяха супер. Края 2007г купих 2бр модел Б2, сръбски. Бяха изключително зле. До последно полските стояха на предната ос, въпреки че бяха по-стари и по-карани. За летен корморан, действително нямам преки наблюдения преди 2007г.
Като каза Kleber, в момента на Mondeo-то ще карам за втори сезон Kleber KrisalpHP3, миналата зима се представиха чудесно, на мокро, на сухо, на сняг... нямал съм проблем. Не е като Continental, но и цената им е доста по-ниска. Бих казал, добро бюджетно решение. Размера е 205/55/16. За летните им не знам как са... аз винаги като избирам гума, гледам класа за дъжд да е "А", може би си мисля, че като на дъжд спират, ще спират и на сухо 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Nexen N'Blue HD Plus 94T - 215 /60 R15 корейски - сложени 2.6.2017г. нямам забележки. При агресивно каране предния вторник не свирят в завоите.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно някой може да даде що годе обективно мнение ако кара колата си с настоящите гуми и ги сравянва с други които е карал преди ....някога.
Ако се карат постояно няколко коли с различни гуми макар и отчитайки разликите в автомобилите то преценката би била по-обективна. Винаги се усеща или поне аз усещам къде е свършва автомобила и къде почват гумите. Аз изразих мнение основно сравнявайки Нексен с Мишлен крос климат на сухо и мокро. Гумите са почти еднакви 185/60/15 Нексен и 195/65/15 Мишлен крос климат. Пърите са на Шкода Рапид вторите на Пасат 5,5 и конкретно имам забележи към загубата на сцепление при спиране на сухо и мокро... Мишлена е класи над Нексена въпреки че се води всесезонна гума а Нексена е чисто лятна гума.
Ако се карат постояно няколко коли с различни гуми макар и отчитайки разликите в автомобилите то преценката би била по-обективна. Винаги се усеща или поне аз усещам къде е свършва автомобила и къде почват гумите. Аз изразих мнение основно сравнявайки Нексен с Мишлен крос климат на сухо и мокро. Гумите са почти еднакви 185/60/15 Нексен и 195/65/15 Мишлен крос климат. Пърите са на Шкода Рапид вторите на Пасат 5,5 и конкретно имам забележи към загубата на сцепление при спиране на сухо и мокро... Мишлена е класи над Нексена въпреки че се води всесезонна гума а Нексена е чисто лятна гума.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По принцип най-доброто сравнение между два (разбира се еднакъв размер) и повече модела е, ако се карат на една и съща кола. И то от един и същи шофьор с даден стил на шофиране.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Днес при рязко подаване на газ след "детелината" под Вятърна мелница в посока Каменар леко на половин оборот пробуксуваха. Отдавам го на дъждовно време и пепел от вчерашния пожар край с.Каменар. / В кв.Победа и до Проектанска е ръсело пепел, а при мен на около 800м над вятърната се ръсеше като Сахарска буря и като чух по новините влязох в час.Гадно време подухваше и после рязко бурно се раздуха и след малко сирените.
Да дам и своето мнение от 3 години карам лятото с Hankook ventus primе 3 K125. Страхотен контрол има на мокро минал съм около 35к с тях и има още за каране
-
- Автомобил:
- Двигател: BSX
Понеже наближава времето за събуване на летните джапанки да кажа и аз с какво карах това лято
4 броя ,нови , спокоен шофьор, 195/65 R 15
Vredestein Sporttrac 5
меки,тихи ,добро сцепление на мокро и сухо
бе направо за тия пари дето ги взех са направо супер (малко по-скъпи от китайските)
Made in Hungary
4 броя ,нови , спокоен шофьор, 195/65 R 15
Vredestein Sporttrac 5
меки,тихи ,добро сцепление на мокро и сухо
бе направо за тия пари дето ги взех са направо супер (малко по-скъпи от китайските)
Made in Hungary
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”