Passat B8 - подобрения

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 17 сеп 2019 9:54

планова регенерация не се влияе от нищо друго освен зададените параметри за стартирането й, дори производителя си е написал в книгата за експлоатация да не се сипват каквито и да било добавки в горивото, поне в книгата на В7 го пише, съмнявам се на В8 да е различно.

Krica
Автомобил: VW PASSAT R-line
Двигател:

Мнениеот Krica » Вто 17 сеп 2019 22:13

Slav_ написа:Здравей колега, честитo и много безаварийни километри.
Ето за нави-то viewtopic.php?f=6&t=481243&start=19

Благодаря много колега !

Ter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ter » Сря 18 сеп 2019 18:34

netizen написа:
Ter написа:Ами например:
- Иска ми се звука на парктроника да бъде по-силен или поне радиото да се намалява когато започне да писука, защото ако децата бърборят или говоря по телефона в това време въобще не го чувам
- Обхвата на сензорите на парктроника е по-голям и ако може да се изкара скалата на дисплея - имам предвид, че чуваш звука който е все едно си допрял стената/другата кола, а в действителност имаш поне още половин метър
- Ще е добре при заключване огледалата да се прибират
- Старт/Стоп да бъде деактивирано при запалване и ако ми трябва да го включвам с бутона, а не обратното
- Бонус ще е ако има автоматично сменя къси-дълги

Всички тези неща или ги имаш като функции/екстри или ще трябва хардуерна намеса за да се случат. Старт/стоп може да се спре софтуерно, но после не може да се пусне от копчето, с хардуерна намеса стават нещата, но не знам струва ли си.

Разбрах :)
А препоръка къде мога да отида?

Потребителски аватар
lyubohar
Автомобил: Passat B8 Lim HL
Двигател: EA288 2L TDI 150

Мнениеот lyubohar » Сря 18 сеп 2019 20:58

- Иска ми се звука на парктроника да бъде по-силен или поне радиото да се намалява когато започне да писука, защото ако децата бърборят или говоря по телефона в това време въобще не го чувам

Това се настройва от менютата за звука. Лично аз съм си намалявал силата на парктроника спрямо музиката и половин час по-късно одрах колата, защото не го чух :) И после го върнах.

President
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот President » Чет 19 сеп 2019 19:19

Здравейте, някой да знае дали е възможно да се монтира допълнително подгряване, ако колата го няма фабрично?

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Чет 19 сеп 2019 20:37

Може, само частите ще са към 1000лв - втора ръка. После трябва инсталация и програмиране. До колкото виждам има разлики между бензин и дизел. Ето примерен комплект за дизел:

https://www.ebay.de/itm/Original-VW-Pas ... SwFFVcVAFZ

Едит:

Сега виждам, че производителят на оригинлната печка е Webasto, а те имат дистрибутор в България. Можеш да ги питаш само за монтаж или за всичко, но ново през тях:

https://rheamp.bg/avtonomni-otopliteli.php
https://rheamp.bg/pdfs/Webasto_prospect.pdf

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пет 20 сеп 2019 1:43

Подгряване на седалки или “печка”?
При румънците имаше всичко свалено от ударена кола (автономна печка) за около 700лв без транспорта. Но според мен такъв ретрофит е леко рисков.

Потребителски аватар
dandrv
Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor

Мнениеот dandrv » Пет 20 сеп 2019 9:23

Здравейте колеги. Включвам се, за да следя темата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 20 сеп 2019 10:58

Тъй като темата е за Б 8 като цяло, мога да кажа това, което аз съм установил до тук, като вроден проблем - на абсолютно всички, които поддържаме (няколко са засега), има специфично износване на дисковете на спирачките само отвътре. Отвън диска е като чисто нов, отвътре е целия на писти - неравномерно износен, изяден и ръждясал. Съжалявам, че не се сетих да снимам. Важи и за предните и за задните дискове, както и за Супърб от същото поколение. Виждал съм го и на няколко Б 7, ама там някак не е толкова масово изразено. Единия от въпросните Б 8 е на едва 78 000км, на 60 000км са му сменяли дискове отпред и отзад и сега, почти 20к км по-късно, бяха отново за смяна, но пак казвам - само отвътре - отвън е като чисто нов, перфектно и равномерно работещ :eek . Повечето сервизи ги гледат само през джантата и казват, че са супер, ама отвътре са тотална щета.
По въпроса за отоплението - за подгряване на седалки, ще трябва да се сменят доста неща, защото функцията е вградена в модула на климатроника, което значи като минимум друг контролер, други седалки, съответната ел. инсталация и кодиране. Но пък има не лоши алтернативни комплекти - пана с нагреватели за под тапицерията на седалките, бутони за управление и инсталация. Обаче пък е неоригинално и не чак толкова ефективно (грее само седлото и облегалката, но не и бордовете, а и трябва да се разтапицира седалката).
За печка - печка може да се сложи на всичко, без значение марка, модел, година и т.н. Повечето заводски печки, спомагат загряването на колата, след като я запалиш, това е лесно да се реализира, дори с неоригинална печка, понеже грее само антифриза и то след като запалиш колата. Повечето по-стари заводски печки, както и новите универсални, се управляват с един сигнал +12V , което можеш да го реализираш всякак, както ти е кеф. Въпреки това нова печка + монтаж, както казаха колегите - поне 1000лв (даже и доста повече). Проблем е обаче да се направи с дистанционно управление, както е по-комфортно - печката се пуска с дистанционно, загрява двигателя и когато антифриза е над 30 градуса, пали и отоплението в купето и всичко това се случва, докато колата си е паркирана и заключена. Точно тук е проблема - при по-модерните климатроници, е трудно да го накараш да пусне вентилатора и да управлява клапите за топло/студено в купето, когато колата е заключена. Също така повечето по-нови коли имат контрол на електрическата система и изпадат в истерия, че нещо харчи толкова ток, когато колата е изгасена и заключена. Общо взето зависи какво искате да постигнете като краен ефект.
Повечето коли от този клас и това поколение, би трябвало да имат електрически нагревател за въздуха в купето, освен ако не са поръчвани без него де.Той обаче работи при по-ниски температури и ако го има, ще се усети, че работи, когато стане студено. През диагностиката също може да се види дако го има като оборудване.
:beer

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Пет 20 сеп 2019 12:06

Потвърждавам че електрическия нагревател на въздуха в купето е супер.Почти веднага след запалване на автомобила започва да духа топличко.Много съм доволен.

Потребителски аватар
dandrv
Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor

Мнениеот dandrv » Пет 20 сеп 2019 12:19

Това за дисковете е така и при мен. Външно са ОК, но отвътре са зле(казаха ми го в Порше) и при по-силно спиране се усеща вибриране... напролет ще ги сменя сигурно....

President
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот President » Пет 20 сеп 2019 15:22

@HarvesteR
Колата е дизел, този комплект от ибей изглежда добре, може би трябва да се допитам до официалния сервиз дали могат да го монтират или те предлагат целия комплект.
@netizen
Ще дадеш ли повече инфо за тази румънска кола. За печка става дума, но като се замисля и задните седалки са ми без подгряване, ако намеря и тях бих ги сменил.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Пет 20 сеп 2019 15:23

Разгледай тук, доста неща имат.

https://dezmembrariautomobile.ro/categorie-produs/volkswagen-vw/passat-8-b8/

Krica
Автомобил: VW PASSAT R-line
Двигател:

Мнениеот Krica » Нед 22 сеп 2019 9:28

Хубав уикенд колеги! Имам проблем със дясното ми огледало под него има ЛЕД лампа , която не свети! Всичко други по дясната врата си свети и работи! Поръчах си нова крушка от VW понеже никъде другаде няма ! Дойде крушката смених я и пак не свети ! Та мисълта ми е дали някой модул трябва да търся или просто прекъснат кабел! Ако някой е имал този проблем моля да сподели или някакви идеи!
Благодаря!

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Пон 23 сеп 2019 16:04

Записана грешка имаше ли? Провери ли диода който свали дали работи?

Върни се в “Passat”