Всеки има мнение, аз казвам своето. Гумите ги монтираха пред мен на буса. Бяха си с нов дот и т.н. - пресни, пресни, както обичат да казват колегите тук. Имаме и други служебни коли, леки, с Ханкук - при тях не съм забелязал напуквания, но пък ми се струват доста твърди, като за зимни гуми. Явно силиката им е в повече... Иначе имам опит и с корейски Ханкук - бях силно впечатлен, как изглеждаха след 3 години употреба - мога да ги сравня с Мишелина, който споменах. Просто нямах забележки към тях. Ако има значение моделите бяха - предни W440 IceBear, задни карах всесезонни 4S Optimo на предната ми Джета. И четирите бяха произведени в Корея, нови, от магазина ги бях купувал. Жената, която ми ги продаде (има нейна гумаджийница) ми каза, че унгарският Ханкук, като качество няма общо с корейския. И си мисля, че е била права, не защото при нея се продаваше САМО корейски.
Междувпрочем, летните модели Ханкук ми допадат много, но просто се случва така, че намирам Континентал на интересна цена и не съм ги тествал. След видяното на служебния ни бус не бих си закупил зимен Ханкук при никакви обстоятелства. Разбира се, не ангажирам никого с мнението си, само го споделям. В интерес на истината, бусът се държеше адекватно с гумите - на сняг, мокро и сухо, бяха си ОК като поведение, както и тихи. Виждам, че има и доволни колеги от тази марка. Щом си доволен от марката и модела - можеш да повториш, логично е