Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Пет 04 окт 2019 13:42

Snow Tech 2 е стар модел, който вече го нямат в К... Р. Сега актуалният е WinTech.

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 04 окт 2019 14:45

Аха, а знаеш ли дали качеството им е като на старите? В смисъл да не са меки като Kleber, Kormoran. Защото с моето каране... карам Viking Snowtech 2 целогодишно.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 04 окт 2019 15:36

Някой пробвал ли е DUNLOP SP WI RESPONSE 2

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 окт 2019 16:36

valka написа:Аха, а знаеш ли дали качеството им е като на старите? В смисъл да не са меки като Kleber, Kormoran. Защото с моето каране... карам Viking Snowtech 2 целогодишно.

На мой приятел преди няколко години му взех 4 SnowTech II, кара ги и лятото и е доволен :eek Не зная дали по-новият модел държи на такъв тормоз. По принцип лятото е хубаво с летни, защото зимни, карани лятото, стават близки до летни, с които да караш зимата, ако ме разбираш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 05 окт 2019 21:29

Това не е вярно ...зимни карани лятото определено не са летни през зимата...дори при нормално каране въобще не се може да се познае че са карани и лятото стига да имат грайфер...сега отделе е въпроса че във форума се кара винаги на ръба и купуването на зимни или летни гуми е покупката на живота и е хубаво и слепите да видят и глухите да чуят какви пари за какво са похарчени ...естествено най-хубавото....

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 06 окт 2019 12:45

Като цяло зависи от профила на ползване, дали зимната гума може да оцелее лятно ползване. Аз примерно имам кола, която прави 5000км за цялата година и почвам да се чудя защо са ми 8 гуми...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 окт 2019 13:24

Има и всесезонни решения. Но са традиционно по-скъпи (не зная защо).

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Нед 06 окт 2019 13:44

Тази тема ми е доста абсурдна. Всеки гледа да спести пари от купуването на гуми. Не се ли замисляте , че могат да ви спасят. Що за манталитет?

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Нед 06 окт 2019 13:46

Аз с всесезонна отзад (вярно стари гуми, но все пак нито нацепени и с добър грайфер) на един обилен сняг се завъртях на 90 градуса на моста на Бакърена. Добре, че нямаше коли в насрещното. Оттам се прибрах и при първия по-удобен момент си купих SnowTech2 и за отзад.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 окт 2019 13:56

И мен ме изпревари задницата, още в ранните ми шофьорски години (тогава карах с гуми втора ръка). Гледам и отпред и отзад да съм с читави гуми. Иначе задницата може да те изненада дори и с нови гуми най-висок клас - ако не прецениш добре ситуацията и те изненада лед на някой завой.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 06 окт 2019 15:22

Ако карате по правилник и спазвате необходимата дистанция, никога няма да сте разочаровани от зимните си гуми.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 07 окт 2019 10:24

muns61 написа:Ако карате по правилник и спазвате необходимата дистанция, никога няма да сте разочаровани от зимните си гуми.

До момента, в който някой около теб не направи някаква непредвидима тъпотия. После дори вината за удара да не е твоя, ходи се занимавай да правиш кола, ако се размине и само с това. Ей го, преди няколко дни, карам си, има няма с 30, пешеходна пътека, няма никой, изведнъж някакъв на колело от някъде реши да се опита да профучи през пешеходната. Спрях точно колкото да успея леко да му закача задната му гума, без даже да падне или да има каквито и да е поражения/последствия. 40-50 сантиметра по - дълъг спирачен път и този щеше да се пребие, просто защото дебила караше колелото си и навярно по същата причина щеше да изхвърчи все едно съм го отнесъл като куцо пиле домат. После ходи обяснявай и доказвай как той е нарушил правилника и сам си е виновен, след като се е пребил на пешеходна. :censored2 :banghead

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 07 окт 2019 10:46

Съгласен, ала най-голям дял в спирането е вниманието на водача. Радиото, телефона, цигарата, закуската добавят към спирачния път доста повече отолкото най-китайската гума. Та факторите са толкова много, че да очакваме от премиум гуми да сме защитени отвсякъде е илюзия.
Основата на безопасното каране е да наблюдаваш ситуацията и да предвиждаш развитието ѝ. Което не означава, че хардуера не трябва да е на ниво.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 07 окт 2019 11:52

gugun4u написа: После ходи обяснявай и доказвай как той е нарушил правилника и сам си е виновен, след като се е пребил на пешеходна. :censored2 :banghead

Те и за това в Русия са задължителни регистраторите.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 07 окт 2019 11:55

stefan4o написа:И мен ме изпревари задницата, още в ранните ми шофьорски години (тогава карах с гуми втора ръка). Гледам и отпред и отзад да съм с читави гуми. Иначе задницата може да те изненада дори и с нови гуми най-висок клас - ако не прецениш добре ситуацията и те изненада лед на някой завой.

И аз съм минал по този път. Първите ми 3 зими бяха само с 2 зимни отпред. Няколко пъти се завъртах и доста пъти карах в снега с 30-40, защото усещам как се люлее. Имах късмет да се размина без поражения. Но се чудя при липсата на опит дали с 4 зимни гуми и измамно усещане за стабилност нямаше да загазя по-сериозно с по-голяма засилка в/у сняг.
vladtod® написа:Те и за това в Русия са задължителни регистраторите.

Струва ми се, че някой те е излъгал. Ползват ги много, но задължителни чак...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”