Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Netasq » Вто 08 окт 2019 15:15

Bai Sando написа:Значи 70% от шоферите вън са потенциално опасни зимата.Само погледнете колко от колите зимата имат изобщо зимни гуми и колко изобщо пък са с някакви премиум гуми?Сигурно 10% от тия които въобще са сложили зимни такива.По София процента със сигурност е по-голям,но по другите градове карат с каквото им е по джоба.За какво да набивам 400 лв за зимни гуми,като тая кола ще я карам още 2 години,я не?После тия 14-ки ще си ги държа в хола за украса.
Сигурен съм,че ще изкарат поне 3 зими тия измислени гуми,до тогава може да се променят 100 неща покрай мен.
Говорим си тука някакви форумни приказки,а на вън действителността е съвсем друга.

Бай Ганьо обича тунингче, чипче, светлинки, неончета, кожи-можи, ама като стане въпрос за обслужване нЕма парЕ. Пак да напиша...баси абсурдната тема. Тя не е, кои са подходящите гуми, а как да мина тънко и да не купувам. :thumb_down :thumb_down :thumb_down :thumb_down :thumb_down

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 08 окт 2019 16:16

Факт, даже процента може да е повече от 70%, че една част от хората карат неадекватно спрямо пътните условия, друга част са колите им са тотално неподготвени и за капак, доста често имаме комбинация от двете. Ама като разсъждаваме по начин "в хола ли да си ги тУря" или "ти ли ще ми кажеш как да карам" вместо "Как да съм възможно най - безопасен за себе си, семейството и околните" ще си страдаме всички групово по пътищата - и изрядните, които нямат никаква вина за хорската тъпотия, и дебилите, които си казват "на мен белята няма да ми се случи, защото аз мога да карам".

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 08 окт 2019 16:35

Е браво, нападнахте човека, който е отишъл и си е взел чисто нови гуми, макар и по-евтини. Защо не ходите да се дървите на тъпаците, които карат коли за по 50-60 хиляди с гуми втора употреба или неподходящи за сезона. Аз ще кажа, че предните три зими изкарах с континентал тс860, но не съм усетил съществена разлика с ползваните преди това баруми, тъй като през студения сезон карам по-кротко, имайки едно наум за климатичните условия. Също искам да кажа, че извънземният континентал в третия си сезон беше с осезаемо променени качества спрямо първия. Колата се кара със зимни гуми от средата на ноември до началото на март и то малко километри т.е. възможно най щадящ режим. Та явно и премиум гумите не са извънземни, стареенето на материала важи и за тях. По тази причина, този път си взех бф гудрич, чисто нови, разбира се. След три сезона - нови. Ще пиша дали усещам голяма разлика с премиум гумите.
А и само да кажа да погледнете новия тест на АДАК за зимни гуми. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/t ... -65-r15-t/

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 08 окт 2019 16:38

Конкретно никой не е нападал човека, че си е взел точно тези гуми. Просто изказах съображенията си срещу тези със 100 годишните гуми, както и факта, че много от евтинджосите, макар и с шарка на някоя премиум марка, под чиято шапка седят, са с много по куци смеси и сътоветно доста по бързо се "одървят". Неуспорим факт. От там на сетне, всеки да го разбира както си иска.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 08 окт 2019 17:06

Bai Sando написа:За какво да набивам 400 лв за зимни гуми,като тая кола ще я карам още 2 години,я не?После тия 14-ки ще си ги държа в хола за украса.

Някой гарантира ли ти, че следващата кола няма да е с 14" или като продадеш тая след 2г вече ще караш без кола?

Bai Sando написа:Значи 70% от шоферите вън са потенциално опасни зимата.Само погледнете колко от колите зимата имат изобщо зимни гуми и колко изобщо пък са с някакви премиум гуми?Сигурно 10% от тия които въобще са сложили зимни такива.

Ето участта на някои от тия 70%: https://www.youtube.com/watch?v=MkOk5IWPsuU

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 08 окт 2019 19:07

Netasq написа:
Bai Sando написа:Значи 70% от шоферите вън са потенциално опасни зимата.Само погледнете колко от колите зимата имат изобщо зимни гуми и колко изобщо пък са с някакви премиум гуми?Сигурно 10% от тия които въобще са сложили зимни такива.По София процента със сигурност е по-голям,но по другите градове карат с каквото им е по джоба.За какво да набивам 400 лв за зимни гуми,като тая кола ще я карам още 2 години,я не?После тия 14-ки ще си ги държа в хола за украса.
Сигурен съм,че ще изкарат поне 3 зими тия измислени гуми,до тогава може да се променят 100 неща покрай мен.
Говорим си тука някакви форумни приказки,а на вън действителността е съвсем друга.

Бай Ганьо обича тунингче, чипче, светлинки, неончета, кожи-можи, ама като стане въпрос за обслужване нЕма парЕ. Пак да напиша...баси абсурдната тема. Тя не е, кои са подходящите гуми, а как да мина тънко и да не купувам. :thumb_down :thumb_down :thumb_down :thumb_down :thumb_down

Викаш който не кара с премиум гуми веднага Бай Ганьо :h020 Аре моля ти се...
Някои хора много са ми интересни тук и все едно им бъркаш във гъ*а като видят че си купил нещо евтино пък било то и ново.
Ми с толкова средства разполагам,такива гуми съм си купил...като сте толкова отворени преведете ми 400 лв и ще си взема каквито искате топ гуми.Да не съм опасен за вас утре на пътя :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 окт 2019 19:12

Колеги, идеята на темата не е тази - да си мерим чурките, нито да се караме и раздаваме епитети.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 08 окт 2019 19:19

Аз в тая тема не мисля да пиша повече,знаех си че такива коментари ще завалят от разни капацитети дето живеят в някъв техен си свят.Ае живи и здрави и ме оставете да се пребивам с евтините гуми :beer

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Вто 08 окт 2019 19:33

Bai Sando написа:
Netasq написа:

Викаш който не кара с премиум гуми веднага Бай Ганьо :h020 Аре моля ти се...
Някои хора много са ми интересни тук и все едно им бъркаш във гъ*а като видят че си купил нещо евтино пък било то и ново.
Ми с толкова средства разполагам,такива гуми съм си купил...като сте толкова отворени преведете ми 400 лв и ще си взема каквито искате топ гуми.Да не съм опасен за вас утре на пътя :bowdown

Ама много си чувствителен. Не визирах теб, визирам тези,които Не купуват и “икономисват”. Евтиното понякога излиза скъпо. Успех

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 08 окт 2019 19:56

Ше замоля да не става тук,както в няколко други форума,да си мерим възможности. 5-8 годишен Голф,или Пасат не са Майбах. Та аре по-кротко...
Обърнете внимание,че бай Сандо е от Пазарджик,а голяма част от неговите градски няма да сложат зимни гуми.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 09 окт 2019 19:08

Взе ми го от устата Здравко :bowdown

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Сря 09 окт 2019 19:18

Още повече Бай Сандо е постъпил по правилния начин. По-добре нови нисък клас, от колкото втора ръка на амнайсет години. Я стъпи на сняг, я не стъпи ...

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 09 окт 2019 22:40

Реших да заложа тази зима на Клебер. Доста скептично настроен бях в началото, но добрите резултати в тестовете последните 3 сезона ми хвана окото и реших да пробвам.
На пръв поглед гума като гума, мек каучук, дот 19. Чудех се още измежду Ханкук, Вредщайн и евентуално Nokian WR D4.
Ще се кара на Пасат 4х4, като падне снежец ще ги видим.
Прикачени файлове
0-02-05-1040a9d08fa59d495d6b6390728c68dbfb343cc53cbc8d28d7927b9aac739f3e_3fb28154.jpg

rosendvd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosendvd » Сря 09 окт 2019 22:55

gugun4u написа:Привет,

Да ви попитам някой дали има отзиви от Alpin 6 - цата, че се колебая дали да не мина на тях.

Привет, миналата зима си взех в размер 195/65/15,доста тиха ,добра е на лед а на сняг е отлична.

Потребителски аватар
svenn1
Автомобил: VW Passat B7
Двигател: CFGC

Мнениеот svenn1 » Чет 10 окт 2019 9:05

K написа:Реших да заложа тази зима на Клебер. Доста скептично настроен бях в началото, но добрите резултати в тестовете последните 3 сезона ми хвана окото и реших да пробвам.
На пръв поглед гума като гума, мек каучук, дот 19. Чудех се още измежду Ханкук, Вредщайн и евентуално Nokian WR D4.
Ще се кара на Пасат 4х4, като падне снежец ще ги видим.

Колега,
какъв размер е гумата?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”