Колебание между Голф 4 или Голф 5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: Колебание между Голф 4 или Голф 5

Мнениеот Ivaile » Нед 22 сеп 2019 16:34

зОт м. май карам 1.6, 102 к.с. , BSE мотор . Изминах ~7500 км. и не съм доливал масло!
Но...нивото на антифриза , днес гледам, паднало от max на min!? Къде ли отива - божа рабта, двигателят работи спокойно, без пушеци, капачката на маслото е чиста....
Слабичък е , наистина 1.6 в Туран, но, мисля, че в класиката Голф ще ти хареса откъм разход и подръжка. А и купетата на Голфи за здрави.

p.s.
Гледай купето да е здраво, и, естествено, по-ново..
Г5 все пак е И по - ново, т.е. след изведтно време ще го продадеш по - добре!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 22 сеп 2019 20:29

Антифриза тече или от някой спукан маркучи или от запазената марка на Фолкса ...скапаните им пластмасови тройници.... четворници и прочие ***ници....

Потребителски аватар
nikolai.donchev
Автомобил:
Двигател:

Газ или метан през 2019?

Мнениеот nikolai.donchev » Сря 09 окт 2019 22:02

Здравейте, колеги. Планирам покупка на Golf MK5 1.6i и впоследствие слагане на газова или метанова уредба. Разбрах, че колата не е добре да е с директно впръскване ако искам да слагам газ/метан, та за това този двигател. Спред Wikipedia двигателят е (1.6 I4 75 kW (BGU/BSE/BSF)) - 75kW, което излгежда да е в малкия данък. Не държа Golf-а да е много пъргав, спокоен шофьор съм и ми е най-важен ниския разход.

Намерих теми за разход на метан, но все са много стари и при по-различни цени на горивата. Та, основния ми въпрос е - към настоящия момент по-евтино ли е да се кара на метан спрямо на газ и заслужава ли си? Попаднах на следния калкулатор и като сложих цените на горивата към момента, излиза, че разлика почти няма в цената на 100км между газ и метан:
http://www.mgas-bg.com/bg/calculator

Дали наистина е така?

Мерси

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 10 окт 2019 5:54

Първо,не е малкият данък.102кс е.
За разликата метан/бензин
5кг х1.50=7.50лв
9л х 0.85=7.65лв
Като разликата във вървежа е значителна.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”