Офертата за Суперб Скаут 2019

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Офертата за Суперб Скаут 2019

Мнениеот VWGT » Сря 16 окт 2019 14:48

За боята, моята беше при Ветек, те са доверен сервиз и на ДЗИ и съм много доволен.

Малко оффтопик, но е добре да се знаят и тези неща.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 16 окт 2019 15:56

Над 12000лв разлика в каталожна цена с VW alltrack, за нещата, които мен ме вълнуват за оборудване (еднакви мотори и скорости) - мерси, ама ще пропусна по-високото качество, което аз така и не хванах на автосалона :mhihi
Да не говорим, че имиджът пред клиенти ме вълнува и VW не ми пасва.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 16 окт 2019 16:26

какъв е имиджът на ФВ пред клиенти? а този на шкода?

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 16 окт 2019 16:48

Не виждам с какво допринася това за темата?
Имаш намерение да ме учиш на бизнес етика ли?
Трябва да ти обяснявам бизнес модела на фирмата ми ли? Или в корпоративни среди коя марка как се възприема? Не, мерси.
Имаш много голям проблем в това, да разбереш, че хората имат различни виждания и нужди!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 16 окт 2019 18:01

брей, просто питам какъв е имиджа на фолксваген в бизнес средите, а стигнахме до личностни характеристики.

аз, честно си признавам, не знам как се възприемат различните марки от бизнеса. полезно ще е за всички, предполагам. и си е по темата, да се знае коя марка за кой бизнес подхожда най-добре

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Чет 17 окт 2019 6:54

group® написа:Над 12000лв разлика в каталожна цена с VW alltrack, за нещата, които мен ме вълнуват за оборудване (еднакви мотори и скорости) - мерси, ама ще пропусна по-високото качество, което аз така и не хванах на автосалона :mhihi
Да не говорим, че имиджът пред клиенти ме вълнува и VW не ми пасва.

Понеже малко или много покупката ти има някаква бизнес ориентация .. помисли за остатъчната стойност на двата автомобила. Не ми се изпада в подробности, но шкода са евтини автомобили и има защо да са евтини.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 окт 2019 7:19

Интересен факт е, че на пазара за втора ръка държат добри цени, наравно с Фолксваген. Да не кажа, че са и по-добре запазващи цените си. Това са мои лични наблюдения.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 17 окт 2019 8:36

netizen написа: .. помисли за остатъчната стойност на двата автомобила.

Макар мен да не ме интересува особено много този въпрос, би ли споделил на каква база сравняваш и за какви % говорим?
Ще е полезно за темата.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Чет 17 окт 2019 8:38

Казваш, че разликата между октавия скаут и пасат олтрак е около 10хил лв , аз си мисля, че тези пари са ок като инвестиция за последващо продаване. Олтрак винаги се е харчел добре и цената му винаги е била в горният сегмент.
Оставяме настрана колко повече кола е пасата, понеже каза, че не ти е важен този момент.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 17 окт 2019 8:59

По скоро в темата се говори че разликата между Супърб и Пасат е 10-12к.

Шкодите държат доста високи цени на вторичния пазар. Последно като се интересувах, Октавията се продаваше почти на една цена с Пасата и повече от Голф. Супербът беше по-скъп от Октавията. Това се отнася за масовите модели, за по-специфичните като олтрак и скаут не мога да кажа точно, но обявите, които съм срещал винаги са били в най-високият ценови сегмент.

Аз имам едно обяснение на тази ситуация и то е, чеголям % от шкодите са с доказан произход и сервизна история, защото са купувани от БГ.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 17 окт 2019 9:56

Предполагам е грешка, че казваш Октавия и си говорим за Суперба.

аз получих нужното от темата. поне да я направим полезна и за други:
Интересно ми стана, ако разполагаш с някакви данни за загубата на стойност?
Защото не съм фен на бакалските сметки. По тези въпроси се опитвам да направя възможно най-точен анализ без емоционална част и признавам, че е много трудно да се съобрази всичко.
Едни 10к - колко му е :icon_lol
Колко, колко - ми едни 15% :gruebel
После добави на тези 10к - 4.2% за по-скъпото каско = едни почти 2000лв за 5те години лизинг (там с някакво сложно намаляване, ама горе долу)
После добави по-високите цени на ремонти, обслужване и т.н. (интересна статия по въпроса, макар с някои грешки, но дава някаква представа - https://www.whocanfixmycar.com/blog/vw-audi-seat-skoda/). Ако някой сподели точна цена на рутинно обслужване на Суперб и Пасат с 2.0 190к.с. и DSG в официалните сервизи, както и смяна на накладки, ще можем да направим повече изводи!!!

В тази сметка влиза и финансовата част - условия на линг. Но да кажем, че са сходни, макар да има особености, които в даден случай може да наклони везните драстично при избора (примерно оперативен лизинг).

Когато събереш всички тези фактори в стойност за експлоатационен срок (за 5г. говорим) - всичко от-до, което плащаш, тогава получаваш реалната разлика в цената!

После сложи фактор какво сравняваш при смятане на обезценяване? Коли с еднакъв пробег на точно 5г, със сходно козметично и техническо състояние, възможно най-близки нива на оборудване. Виж темата за пасат 8 с теглич, как оказва въздействие на търсенето. Отделно разликата в цената на някои екстри е фрапиращо голяма и това променя началната сметка на стойността и води до по-големи загуби при последваща продажба.
Примера с теглича - Ако дадеш 1500лв за такъв при шкода и 2500 за такъв при Vw, той се явява еднакъв фактор за търсене или не търсене на твоята кола (независимо коя марка). Обаче разликата от 1000лв я слагаш в графа тотална загуба или иначе казано - добавяш към онези 10000лв в началото! Нямаш никаква възвръщаемост на тази допълнително заплатена екстра. За да съм коректен, ще отбележа, че не за всички екстри сметката е такава! Изобщо сметката с допълнително оборудване е сложна и бихме могли да компенсираме с повече примери за определяне на загубена стойност.

Когато получим % на загубена стойност, чак тогава ще можем на база похарчени средства да сметнем истински изгодното!

Кое е кола и кое не, предвид еднаквата техника е смешно да се споменава.
Интериор, качество, дизайн са субективни характеристики с различно въздействие при различните хора и е нелепо да се налага мнение по тези въпроси!!! Адски дразнещо е тази тенденция по форумите! После защо хората не смеят да попитат нещо?!
Веднага ви доказвам - аз имам 3 деца и в никакъв случай не искам кожа/алкантара. И оставете настрана, че мен ще ме яд когато някое от келешчетата повърне, скъса, надере и т.н. Остатъчната стойност на колата ще намалее драстично заради лошо състояние на салона. И как някое щастливо ергенче ще ме убеждава, че това е важна екстра и качеството и е по-добро при VW? :mhihi Замисляйте се малко, че другия ходи с други обувки!
И тук ще отговоря и на Petrolhead за това, как се възприемат различните марки: Ми точно така - според качеството, по-високата цена, съотношението цена/качество. Знаеш отлично каква персонализация имаш при VW и предполагам и за Шкода знаеш, че е в пъти по-малко (като количество). Това говори достатъчно за позиционирането. Шкода са подходящи за служебни коли точно поради факта, че получаваш техниката на VW, малко по-ниското качество на незначителни за бизнеса неща и по-добрата цена и експлоатационни разходи. Както моделите на колите 'говорят' за мястото в йерархията на една фирма, така и марката 'говори'. И не всеки иска тя да 'вика' :icon_lol

VWGT - абсолютно споделям мнението ти. Само ще добавя, че скаут при Октавия изчезва дни след пускане на обява, когато е от Бг и 1ви собственик.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 17 окт 2019 10:24

Земи си БьеЕмВье ;-)

За каква разлика след пълно счетоводно отчисляване говорим, че не ми се връзват нещата:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... sx23v&f1=1

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... sx2v5&f1=1

Разминаването е по-малко от 1000 лева и Супербите са по-скъпи. Независимо от това - имайки предвид, че след отчисление до 0 всичко, де е продажба, ще е на книга печалба на фирмата, тая разлика ми се струва смешна да я дискутираме след 6 години експлоатация.

Ако разговора се върти около цените на сервизното обслужване и консумативи - да, там има надценка марка със сигурност. Въпросът е дали с плащане на по-евтино обслужване не се нахендряш на псевдо-"монополист" на локално ниво, дето си гледа работата през пръсти, а ти нямаш избор заради гаранцията.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 17 окт 2019 10:37

За мен Superb е ниво над Passat във всяка генерация 1,2 и 3. Много приятно позициониран между Passat и Audi A6, по-просторен и определено флагмана на марката. Аз лично често карам Superb 2013 със същия мотор като пасата от аватара и не мога да открия по-лошо качество в шкода. Според мен разликата в качеството си е повтарят разни хора през годините , спомнящи си фелиция, фаворит, реално такава разлика, дори и да има е пренебрежима , да не си кривим душиците, ама и тук редовно се оплакват от скърцащи пластмаси на голф 6-7 и аз на пасата подлагах дунапренче на пожарогасителя под седалката и на триъгълника в петата врата защото тропаше като лагерна количка, като чукнеш ОЕ парт номерата и като прочетеш, че стават на ауди, сеат, шкода, VW и да говорим за различно качество пак е странно.
И за да не бягаме много от темата, Superb Скаут е топ избор за парите си, особено при конкретната отстъпка. Според мен с подходящ човек в представителството може да постигнеш и още някой друг бонус. Относно бояджийските интервенции при нужда винаги може да избереш който и да е от доверените сервизи на застрахователя, като голяма част от тях ще са по-добри от еуратек и подизпълнителите им.
И не на последно място, аз търсех Superb 2 комби с въздух отзад , но по стечение на обстоятелствата взех Passat B7 , и до днес си ги гледам шкодите и не съм ги отписал.
Пожелавам успех и последваща тема и в нашия форум за твоята шкода!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 окт 2019 10:45

В България, Шкоди от класа на Октавия и Супърб, запазват доста по-добре стойност от очакваното. Dasweltauto играе изключително лоша шега, на всеки потенциален купувач на нов Пасат. Заливат пазара ни с коли с пълна история, обезценени с 60% за 3-4г експлоатация. При Шкода е обратното - търсенето видимо изпреварва предлагането. Когато през април търсих такъв тип кола, имаше точно 2 върнати от лизинг дизелови Супърба с ДСГ в София. По официалните канали, не разни правеняци. Само в Порше Изток имаше около 30бр. сходни пасата.

DoH_KuXoT написа:За мен Superb е ниво над Passat във всяка генерация 1,2 и 3. Много приятно позициониран между Passat и Audi A6, по-просторен и определено флагмана на марката. Аз лично често карам Superb 2013 със същия мотор като пасата от аватара и не мога да открия по-лошо качество в шкода. Според мен разликата в качеството си е повтарят разни хора през годините , спомнящи си фелиция, фаворит, реално такава разлика, дори и да има е пренебрежима , да не си кривим душиците, ама и тук редовно се оплакват от скърцащи пластмаси на голф 6-7 и аз на пасата подлагах дунапренче на пожарогасителя под седалката и на триъгълника в петата врата защото тропаше като лагерна количка, като чукнеш ОЕ парт номерата и като прочетеш, че стават на ауди, сеат, шкода, VW и да говорим за различно качество пак е странно.
И за да не бягаме много от темата, Superb Скаут е топ избор за парите си, особено при конкретната отстъпка. Според мен с подходящ човек в представителството може да постигнеш и още някой друг бонус. Относно бояджийските интервенции при нужда винаги може да избереш който и да е от доверените сервизи на застрахователя, като голяма част от тях ще са по-добри от еуратек и подизпълнителите им.
И не на последно място, аз търсех Superb 2 комби с въздух отзад , но по стечение на обстоятелствата взех Passat B7 , и до днес си ги гледам шкодите и не съм ги отписал.
Пожелавам успех и последваща тема и в нашия форум за твоята шкода!

Много мога да кажа по въпроса за качеството, от позиция на собственик на сравнително актуални модели и от 2те марки. Дори успоредно притежавани идентични Г6 и О2 ФЛ. Колегата Петролхед също има доста на брой и нови автомобили и има пряк опит. Качеството е подчертано в полза на ФВ, безплатен обяд и тук няма.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 17 окт 2019 10:58

Доколкото знам Еуратек за боядисване и тенекии ползват външни подизпълнители и не предлагат те самите такива услуги....

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”