Офертата за Суперб Скаут 2019

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Офертата за Суперб Скаут 2019

Мнениеот Чудомир » Чет 17 окт 2019 11:00

@hooligan_sk: А възможно ли е качествената разлика, за която говориш, да е просто шифт в различни линии на оборудване, като само най-високата линия на VW да няма аналог при Шкода?
Примерно да сравним един Пасат Комфортлайн (не говоря за отделни екстри, а за линията на оборудване) със Суперб L+K - дали в Пасата има разликите, за които говориш и имаш ли конкретен пример за детайл, който да е "по-добър"?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 17 окт 2019 11:20

имам един любим пример относно разликите между шкода и VW

- октавия vRS и голф GTI
би трябвало да са почти еднакви, на едно шаси, с еднакви мотори и тн.
октавията няма диференциала на голфа, няма и адаптивното окачване, но е с 15 000 лева по-евтина.

и какво се получава уж за да спестиш някой лев си взимаш ГТИ, но от шкода, а се оказава, че 2те екстри, които реално правят голфа добра кола ги няма.

има и други такива примери, но тези са най-фрапантни

а относно качеството на частите, от които са направени шкодите. на рапида вече 2 пъти му сменят целия патроник на ключа за запалването. колата е на 4 години и на 50 000 километра, същия този патроник е във всички ВАГове, в кадито ми не е мръднал над 170 000 километра, в турана не е мръднал 15 години. имам и други такива попадения, които не говорят добре за шкода.
не са лоши коли, но ако можеш да си го позволиш взимай ФВ, а най-добре Ауди :)

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 17 окт 2019 12:02

Примерът с дифа и окачването е ясен, там сметката е дали да платиш повече, за да имаш "истинското спортно" усещане (каквото и да е то).

Точно за пример като този за патронника говоря - с еднакви ЕТКА номера ли са?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 17 окт 2019 12:07

нямам идея, ако имаш възможност провери, интересно ми е

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 17 окт 2019 12:19

В проучването ми на Шкодата, двигател и скорости, попаднах на теми за Аудита, където се оплакваха от различни проблеми, които открих после и при Суперба (за тракания разни, старт бутона и т.н.). Това, по въпроса за отделни част, които създават проблеми. Всяка марка и модел от групата си има различни или еднакви слабости.
Шкода е на 1во място във VAG по задоволство от покупка и best value for the money.

Не адвокатствам на Шкода, още нямам така. Както виждате не оправдавам избора си с "това е най-доброто изобщо", а "най-доброто за моите нужди и парите си". Просто споделям проучвания, които следя преди избора си и определят част от него. Иначе тази евентуална още покупка е гооолям компромис с моите лични виждания, вкусове и т.н.

За примера с GTI и VRS - много добър! Съвсем нормално ми се струва това. Как да се продават два еднакви автомобила с такава разлика в цената? А разликата е голяма в проценти! Дали е голяма сума - пак субективно!
Просто са установили, че има сегмент потребители, за който това не е толкова важно и GTI има друго значение - визия на спортна кола, усещане за такава и т.н. И преди съм го казвал - GTI също не е спортна кола, а просто дава такова усещане. Тоест не си взимаш по-доброто Golf R, а GTI = компромис. Или не си взимаш GTR, a Golf R = компромис. Не си вземаш Ферари, а GTR = компромис (без да включваме нотата, че за някои е по-добро). И така нататък.
Някъде бях чел, че при 'спортните' модели на Сеат и цялото управление е компромис, но такива са нещата от живота. И ако ми задоволява нуждите, значи е идеална за мен - best value for the money!

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 17 окт 2019 13:12

Petrolhead написа:нямам идея, ако имаш възможност провери, интересно ми е

Що ли те слушам, само да ми се качва холестерина ;-)

За Кадито частта изглежда сравнително стандартна...

...обаче в началото се бях объркал и тръгнах да търся за Голф...Изводите си ги вадете сами - според мен се потвърждава моето мнение от по-горе за разликата в линиите на оборудване. Ключалката на Валео я има само във VW :c010
Golf-Ignition.pdf
(694.73 KиБ) Свален 268 пъти

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 окт 2019 13:36

Чудомир написа:@hooligan_sk: А възможно ли е качествената разлика, за която говориш, да е просто шифт в различни линии на оборудване, като само най-високата линия на VW да няма аналог при Шкода?
Примерно да сравним един Пасат Комфортлайн (не говоря за отделни екстри, а за линията на оборудване) със Суперб L+K - дали в Пасата има разликите, за които говориш и имаш ли конкретен пример за детайл, който да е "по-добър"?

Не, напълно се абстрахирам от дрънкулките. Плътността на затваряне на вратите, огъването на самите им ръкохватки от вътре, настройването на вентилационните дюзи, кликането на различни бутони. Настройката на окачванията е на пръв поглед сходна, но при ежедневно ползване, разликите проличават. Особено осезаема е разликата в шума при движение по магистрала между Октавия 2фл и Г6. В октавията имам чувството, че има незатворени прозорци още от 100км/ч. За повечето хора колата е ок, но при пряко сравнение си личи даунгрейда спрямо идентичен продукт на ФВ.

Харесва ми Супърба, но тук не е първата критика която чувам за пътното му поведение. Офиса ми дели сграда с Orchid Sports Cars(Порше) и преди време един от дилърите ме разпитваше как се държи Б8. Беше тествал за личен автомобил Супърб мк3, но му се е сторила прекалено люлееща и неадекватна при по-бързо шофиране. Беше използвана думата "отвратителна". Общо взето, същия коментар, като колегата blondeskiller в началото. Аз имам повърхностни впечатления от тази Шкода, но не мисля че такова определение може да се даде за Б8. Той може да се опише най-добре, като неутрален откъм пътно поведение.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 17 окт 2019 13:44

hooligan_sk написа: Особено осезаема е разликата в шума при движение по магистрала между Октавия 2фл и Г6. В октавията имам чувството, че има незатворени прозорци още от 100км/ч.

Това наистина ли е толкова осезаемо !? Едно от малкото неща което ме дразни в бюджетната ми дачийка е именно това усещане за незатворен прозорец при висока скорост,а ти казваш че и при Октавия /която ми е номер едно в списъка за следваща кола/ е същото....направо ми разби илюзиите :icon_sad

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 окт 2019 13:48

Зависи с какво го сравняваш. От Дачиата трябва да е по-добре. От Голф 6 е по-зле. И то при еднакви 195/65/15 бтв.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 17 окт 2019 15:07

Към цената на Шкодата си предвиди и 1000лв. за шумоизолация и ще се подредят нещата :biggrin

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 17 окт 2019 15:33

Аз лични съм имал две шкоди ... Супърб1 и Октавия 2.

Супърб 1 - в тази кола само ламарините бяха на Шкода, като изолация и комфорт беше много над пасат 5.5. Спрямо А6 не знам. Половината чарколяци по парт номер бяха пасатски, другата половина Ауди. Много стабилна кола, но и доста досадни проблеми валидни за целия ВАГ от това време, микроключета, окачване, ГНП, умна дюза, ЕСП модул.

Октавията наистина шумеше , багажника имаше някаква много семпла изолация. Същото важи и за FL2, отзад са еднакви. При О3 този проблем го няма. Във всичко останало обаче, шкодичката си беше 6, нито се е чупила, нито е дефектирала, нито е скърцала. Не знам дали парт номерата са като при голф или са шкодаджийски.

Това че са с различни парт номера пак не е гаранция, че са с различно качество. За пример давам чистачките, един и същи БОШ са, но тези с парт номер на шкода струваха 20% по-малко от тези с VW щампа. Ако има разлики, те са заради нивото на оборудване.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 17 окт 2019 15:39

group® написа:В проучването ми на Шкодата, двигател и скорости, попаднах на теми за Аудита, където се оплакваха от различни проблеми, които открих после и при Суперба (за тракания разни, старт бутона и т.н.). Това, по въпроса за отделни част, които създават проблеми. Всяка марка и модел от групата си има различни или еднакви слабости.
Шкода е на 1во място във VAG по задоволство от покупка и best value for the money.

Не адвокатствам на Шкода, още нямам така. Както виждате не оправдавам избора си с "това е най-доброто изобщо", а "най-доброто за моите нужди и парите си". Просто споделям проучвания, които следя преди избора си и определят част от него. Иначе тази евентуална още покупка е гооолям компромис с моите лични виждания, вкусове и т.н.

За примера с GTI и VRS - много добър! Съвсем нормално ми се струва това. Как да се продават два еднакви автомобила с такава разлика в цената? А разликата е голяма в проценти! Дали е голяма сума - пак субективно!
Просто са установили, че има сегмент потребители, за който това не е толкова важно и GTI има друго значение - визия на спортна кола, усещане за такава и т.н. И преди съм го казвал - GTI също не е спортна кола, а просто дава такова усещане. Тоест не си взимаш по-доброто Golf R, а GTI = компромис. Или не си взимаш GTR, a Golf R = компромис. Не си вземаш Ферари, а GTR = компромис (без да включваме нотата, че за някои е по-добро). И така нататък.
Някъде бях чел, че при 'спортните' модели на Сеат и цялото управление е компромис, но такива са нещата от живота. И ако ми задоволява нуждите, значи е идеална за мен - best value for the money!

така е, има компромиси в абсолютно всяка кола.
включих се в темата за да кажа, че в шкодите има повече компромиси отколкото във фолксвагените. дали си заслужава е въпрос на избор, за мен не и едва ли ще си купя пак шкода (да не говорим, че последното поколение ми е по-грозно от предишното)
единствения неоспорим( и тотално необясним за мен) плюс на шкодите е, че държат страшно високи цени на вторичния пазар. сега погледнах за рапида, взел съм го за 26000 с ДДС, същите се продават за около 18000 в момента, което за 5 години си е добре. голфовете са на 25000, а като нови гонят 40000

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 окт 2019 15:46

Явно търсенето на вторичния пазар е по-голямо. Аз не мога да си обясня логично, каква друга би била причината.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 17 окт 2019 15:49

Предлагането е малко. Няма голям избор на бай бек шкоди с ясна история.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 17 окт 2019 15:54

И повечето обяви си стоят, всеки извадил парата и после иска да си я върне почти цялата, ама няма как

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”