Центровка ГНП 1.9 TDI 90к.с. AHH
- LoPiN
- Автомобил:
- Двигател:
Центровка ГНП 1.9 TDI 90к.с. AHH
Здравейте колеги, търся малко помощ относно центровка на ГНП на 1.9TDI мотор тип AHH прикачвам снимки. Смених ремъка белег на маховик ок белег на разпределителен вал ок белег на ГНП ок но трите болчета на ГНП бяха в края прекарах ги на средата и ето какво се получи, мисля че трябва timing да е около 60 а той е около 150 ... моля изкажете мнение...и който знае да каже как трябва да е. Благодаря предварително.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Центровка ГНП 1.9 TDI 90к.с. AHH
Прави се с малки завъртания на централният болт. Докато жълтите линии се пресекат между синята и зелената черта на графиката.
- LoPiN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля че така е добре. Моля кажете мнение.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
На графиката е добре. Но в канал 4 втората и третата стойност са "искан" и "реален" момент на впръскване, и трябва да са еднакви въвсички режими на рабора на мотора.
Направи лог в движение на 4ти канал, за да се види дали авансатора работи коректно!
Направи лог в движение на 4ти канал, за да се види дали авансатора работи коректно!
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Според мен трябва за направи милиграмите на 3.0 някъде.
- LoPiN
- Автомобил:
- Двигател:
goppa написа:На графиката е добре. Но в канал 4 втората и третата стойност са "искан" и "реален" момент на впръскване, и трябва да са еднакви въвсички режими на рабора на мотора.
Ще направя до няколко дни.
Milanski написа:Според мен трябва за направи милиграмите на 3.0 някъде.
За Inj.Quantity ли става въпрос и от главата на помпата ли се настройват.
- LoPiN
- Автомобил:
- Двигател:
Как е така колеги
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е идеално
Същата беше и моята (с голямо предварение) само че кода на мотора е ALH. И по съвет на сърфоумци я направих така. Обаче сега някак си по не ми харесва колата. Имам чувството че е по тромава а и студения старт е труден. По някога върти доста докато запали. Когато беше с голямо предварение нямах такъв проблем. Пак ще я бутам май.

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Направи я на 2 BTDC така студеният старт е супер и мотора работи стабилно с добро изгаряне.
samo ra4na na zavoite написа:Направи я на 2 BTDC така студеният старт е супер и мотора работи стабилно с добро изгаряне.
така и направих. Нагласих я на Тайминг 66-67. BTDC 2.4. Утре сутрин ще видя дали ще има промяна
-
- Автомобил:
- Двигател:
mshbul написа:според мен е идеално
За този мотор това е, при повече предварение трака много, а паленето не е по-добро!
Аз имам чувството че при всеки е индивидуално според състояние на мотор/помпа. Колега LoPiN при теб студения старт повлия ли се като я върна толкова? Аз си правих експерименти и е очевидно че колкото повече я бутам толкова по добре пали. От друга страна като се замисли човек ако трябва да гоним исканите стойности на vcds 0.4 btdc то трябва да слезем доста под синята линия.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Въобще не гледайте графиката.
На 4.2 да е малко над 1, 2 най-много. Може и над 2, но става много и както е писал колегата зависи от мотора. Аз на 2.5 карах на 3-4, но там, ако го направиш 1 хич не е добре.
На 4.2 да е малко над 1, 2 най-много. Може и над 2, но става много и както е писал колегата зависи от мотора. Аз на 2.5 карах на 3-4, но там, ако го направиш 1 хич не е добре.
Върни се в “Дизелови агрегати”