Почистване на глава Мк2 1.6 PN =>PF и сгъстяване
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Почистване на глава Мк2 1.6 PN =>PF и сгъстяване
Има достатъчно потенциал. За който не знае, да споделя, че този модел се монтира на Мерцедес 190 2.0 мотор 100 и няколко коня. Смятам, че няма да мога да ползвам пълния му капацитет. Този карбуратор е може би от последните неща, които бих пипал/махнал от колата. Работи доста добре, съвсем скоро смених ламбда-сонда, която му е нужна за по-прецизна работа и добър разход.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
stefan4o написа:Прилагам две схеми с разликите.
Решението със закрепването е пред очите ти, просто не го виждаш (не гледаш внимателно). По-важно е ще имаш ли място за монтаж на рейката, ако запазиш карбуратора?
- stefan4o
- Контакти:
Може ли жокер? Единственото, което виждам на тези схеми е, че планките при Г60 са S-образни и биха ми свършили работа, понеже се закрепят на самата глава, където има отвори, вместо на колектора (който нямам и не искам да ползвам) от инжекциона, както е при ГТИ. Нещо съм пропуснал ли?
Относно монтажа на рейката и мястото - карам с горна плочка и надига доста филтърното тяло над карбуратора. Хич да не е 4-5см нагоре отива. Предполагам, че ще ми стигне мястото да натикам рейката с инжекторите.
Относно монтажа на рейката и мястото - карам с горна плочка и надига доста филтърното тяло над карбуратора. Хич да не е 4-5см нагоре отива. Предполагам, че ще ми стигне мястото да натикам рейката с инжекторите.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Погледни схемата на G60. Планките и адаптера с буксите са с един номер 3, защото се продават като една част. Сега погледни схемата на GTI. Номер 3 има изнесени крачета, същите като отделните на G60. И при двете схеми рейката се монтира върху тези метални планки, не както си мислиш върху колектора при GTI. Накратко - вземаш адаптера с буксите от GTI, отрязваш планките, докъдето ти трябват (ако нямаш място за адапрера) и си монтираш рейката.
Ето адаптера на GTI:
Ето адаптера на GTI:
- Прикачени файлове
-
- 75474-1.JPG.jpg (44.68 KиБ) Видяна 2114 пъти
-
- 75474-2.JPG.jpg (49.53 KиБ) Видяна 2114 пъти
- stefan4o
- Контакти:
Верно ми е било пред очите, а не съм го видял. Благодаря ти много!!! Това ме улеснява доста.
Излезе прав за мястото. Огледах внимателно и видях, че серво-електрическият актуатор на карбуратора пречи - доста близко е до колектора и главата. Освен него имам и датчик за температура на вх. въздух на колектора, който също пречи. Значи минавам на вариант запушване на отворите
Отделно - ще ям хурката и с масления охладител - понеже тялото на механичната ми бензинова помпа е на точно такова гадно местенце, че пречи на маркуча, който би следвало да минава нагоре към тройника на главата с датчиците. Там има поле за изява, може да измисля нещо.
Примерно да срежа маркуча, който тръгва от помпата и отива към фланеца, с който съм в момента и да пусна отлонение с тройник към входа на охладителя.
Излезе прав за мястото. Огледах внимателно и видях, че серво-електрическият актуатор на карбуратора пречи - доста близко е до колектора и главата. Освен него имам и датчик за температура на вх. въздух на колектора, който също пречи. Значи минавам на вариант запушване на отворите

Отделно - ще ям хурката и с масления охладител - понеже тялото на механичната ми бензинова помпа е на точно такова гадно местенце, че пречи на маркуча, който би следвало да минава нагоре към тройника на главата с датчиците. Там има поле за изява, може да измисля нещо.

- Ник никишето
- Автомобил: Golf G60
- Двигател: Pg 1990
Намерих ти планки а за маркучите има решени просто сложи от голф мк1 гти маслено охлаждане без вода само маслото минава през радиатор
- stefan4o
- Контакти:
Мерси, Ники, ама се оказва, че нямам място за рейка. И с охладителя имам драма, в голям филм ще вляза.
От Мк1 гледах в нета снимки - стори ми се с доста дълга конзола, имам климатик и маркучите пречат, мястото ми е кът под капака. Другото, което ми дойде на акъла е да завъртя тялото на масления охладител с щуцерите срещу водния радиатор и да го подвържа последователно на изпарителя за газовата. Много ми се ще да сложа охладител за маслото, лятото я пържа на магистралата и с включен климатик си се постопля масълцето.
От Мк1 гледах в нета снимки - стори ми се с доста дълга конзола, имам климатик и маркучите пречат, мястото ми е кът под капака. Другото, което ми дойде на акъла е да завъртя тялото на масления охладител с щуцерите срещу водния радиатор и да го подвържа последователно на изпарителя за газовата. Много ми се ще да сложа охладител за маслото, лятото я пържа на магистралата и с включен климатик си се постопля масълцето.
- Ник никишето
Ще сложа една ролетка след малко да видиш колко е ! 2 варянт ти е да ти събера вс от моя h2което е пф само че под 100 коня има смукател с дросел гофриран маркуч дебиломер хаха с кутия може и компа да намеря с повече инат и инсталацията ще изскочи ама на ц2
- stefan4o
- Контакти:
Не ща инжекциони, мерси. Аз го писах вече.
Може ли да заснемеш маркуча от фланеца към масления охладител от кой модел е. Щото са два вида, но на единия не му намирам номера в ЕТКА.
Може ли да заснемеш маркуча от фланеца към масления охладител от кой модел е. Щото са два вида, но на единия не му намирам номера в ЕТКА.
- Ник никишето
18см от блока е
- stefan4o
- Контакти:
Мерси за снимките. Но при мен няма това място, за съжаление. Ето за този модел маркуч питах, ако си с такъв на двойката си:
- Ник никишето
Се си мисля че няма да има яд как си е стоково
- stefan4o
- Контакти:
Ако нямаш климатик и механична бензинова помпа - да. Аз имам и двете. Заводски при 1.6 моторите няма охлаждане на маслото, затова се налагат разни сложни гимнастики, като тези, дето ги мисля в момента. Мерси на колегата golfmk1, подсказа ми номерчето на маркуча, който търсех, а именно 027 121 096A - от дърта Джета или Голф с метален фланец, от моделна година 1985-1986.
- Прикачени файлове
-
- cp039168-oil-cooler-hose-line-85-93-vw-cabriolet-mk1-genuine.jpg (81 KиБ) Видяна 1997 пъти
- slavi3331
- Автомобил: голф 3
- Двигател: 1600
Един такъв фланец дали няма да свърши работа вместо сложните гимнастики?
- stefan4o
- Контакти:
Мерси за предложението, но цената му ще е сигурно повече, отколкото ще трябва да дам за всички гарнитури и дреболии, които ще трябва да сменя при ъпгрейда. Освен това другите неща са ми налични, само ги събирам в кашоните и така си стоят неупотребени...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”