Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Stivi » Пон 04 ное 2019 19:53

vinixxx написа:Някой да е купувал нови всесезонки?
Заглеждам клебер квадраксер 2.
Мисля че е добро решение за град Смолян, където снега не се задържа особено дълго и най-често настилката е мокър асфалт.

Пролетта сложих такива отзад,преди седмица и на предните,и аз с тази мисъл,че колата на която са сложени не се кара много ,а зимата не напуска бургаския регион,така че няма смисъл да въртя два комплекта и да цакам по 50лв на година на гумаджиите за десет дена сняг . Напролет ще кажа стават ли за зимни условия,макар че то ако ще има проблем би трябвало да е след второто лято когато се поопекат :wink
П.С Винаги съм си мислел че в Смолян имате истинска зима,но изглежда съм се заблуждавал icon_idea

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Пон 04 ное 2019 19:57

Аз лично съм доволен от зимният ми Nexen WinGuard Sport 2, размер 235/45/17, за малкото километри които карам колата.
Вчера ги "обух" че иде зима.
Соотношението цена-качество също смятам че е ок.
Шарката е като елха:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 04 ное 2019 20:04

Аз моите Нексени ги продадох ,и съм много щастлив от това :mhihi .Тази зима смятам да си карам с летните.То и без това тук вали 2-3 пъти сняг за цяла зима и не се задържа.Смятам,че мога да си позволя 6-7 дни от зимата да не си карам колата.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 04 ное 2019 20:24

Stivi написа:
Мисля че е добро решение за град Смолян, където снега не се задържа особено дълго и най-често настилката е мокър асфалт.

Пролетта сложих такива отзад,преди седмица и на предните,и аз с тази мисъл,че колата на която са сложени не се кара много ,а зимата не напуска бургаския регион,така че няма смисъл да въртя два комплекта и да цакам по 50лв на година на гумаджиите за десет дена сняг . Напролет ще кажа стават ли за зимни условия,макар че то ако ще има проблем би трябвало да е след второто лято когато се поопекат :wink
П.С Винаги съм си мислел че в Смолян имате истинска зима,но изглежда съм се заблуждавал icon_idea

Тогава ще чакам отзиви след края на зимния сезон.
За мен зимната гума е предназначена само и единствено за отъпкан сняг и всички тестове потвърждават това.Такъв тук няма,а към Пампорово ако решиш да се качиш, ти трябва верижна машина, всяка зима сме изненадани от снежеца :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Пон 04 ное 2019 20:59

Stivi написа:

Абе,имаме си зима,но вече не е толкова дълга и се измести малко.Винаги сняг пада след декември месец,но си имаме и предостаъчно условия за зимна гума.Не случайно си купих 4х4 кола.Изминалата зимата ни гледахте по новините и как пробиват Пампорово.Както си написал,проблема с всесезонката идва след изпичането лятото.Тя и по-принцип си няма нужните качества,нито на зимна,нито на лятна гума.След два сезона какво ли остава.За Бургас този тип гума ви устройва,но в балкана винаги стават изненади и си трябва зимна гума.Ние тук не сме за руските кашкавали,като Cordiant,Viatti и т.н.Това вече е направено само за дълбок и утъпкан сняг.При всички останали ситуации са абсолютен леш,няма каране от Асеновград нагоре :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 04 ное 2019 21:25

beuchat написа:Аз моите Нексени ги продадох ,и съм много щастлив от това :mhihi .Тази зима смятам да си карам с летните.То и без това тук вали 2-3 пъти сняг за цяла зима и не се задържа.Смятам,че мога да си позволя 6-7 дни от зимата да не си карам колата.

Нали беше купил някакви руски кашкавали? И тях ли продаде :stumm

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 04 ное 2019 22:17

Руските боклуци престояха точно 2 часа на колата ми,след което ги върнах обратно на мошениците,които така самоуверено ми ги хвалиха като много добри.След тях си взех Нексените,но и те не ме впечатлиха особено.За нашия климат в Ямбол,а именно-предимно влажен през зимата,не покриват очакванията ми,и затова ги махнах и тях.

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Пон 11 ное 2019 16:08

Заложих на класиката и си закупих Мишлин на размер 225/50/17 и вчера ходих с Алтрачето до Белмекен. Прекрасно поведение на много дъжд, леко заледяване. Сцеплението на сухо също е много добро. Допълнителни отзиви ще напиша през Декември, след планираното ходене на ски живот и здраве.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 15 ное 2019 12:18

Колеги, ще извинявате, че в това топло време пиша в темата. Майка ми срязала едната гума отпред, та се наложи да й купя спешно два Клебера ХП3 195-65-15 (четох, че ги хвалите много и реших да й взема такива въпреки, че баща ми много държеше да вземем Континентал), които са произведени в Румъния. Питането ми е, вашите къде са произведени? Просто за сверка, питам от любопитство.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 15 ное 2019 16:06

205/55/16, купувани миналата есен - произведени в Португалия

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 15 ное 2019 17:25

195/65/15
Румъния
2018.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 15 ное 2019 18:06

genevaboy2 написа:[b]Аз лично съм доволен от зимният ми Nexen WinGuard Sport 2, размер 235/45/17, за малкото километри които карам колата.

Като видя Е то и давам заден ход.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 15 ное 2019 20:48

Завода/страната на производство, обикновено зависи от размера. По-ефективно е да бълваш само 15ки, пък било то 8 модела на 3 марки, отколкото Н на брой различни размера от един модел и марка. Моят Клебер е 205/55/16 и също по спомен е португалски.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пет 15 ное 2019 23:00

Миналите ми Клебър, 195/65/15, бяха английски, сега са румънски.....ще ги видим зимата.

p.s. реколта 2019. са.

SHQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SHQ » Съб 16 ное 2019 8:32

205/55/16 дот2019 Полша

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”