Чистене на петна от дъжд ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 04 мар 2007 23:51

2 години ползвам и съм доволен - предполагам ще се справи с петната :dontknow: Пробвал съм го - ефикасен е при плитки драскотини - премахвал съм надраскано с маркер върху боята , петна от ръжда , асфалт върху боята - ефективност на покритието - 4 месеца :bowdown

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 05 мар 2007 0:00

А как нанасяш Платинума, и колко изразходваш за едно цялостно намазване?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 05 мар 2007 1:51

Andrian_VT написа:А как нанасяш Платинума, и колко изразходваш за едно цялостно намазване?
Ми тегава работа щото е за ръчно нанасяне - доста работа е , но си струва резултата - една опаковка /туба/ от 500 мл. е достатъчна за 6 автомобила - Голфа и Пежо - то на тъста ми ги третирам три пъти годишно.
Изображение
Ето така изглежда - само че на бяла боя ефекта е не толкова атрактивен - виж на Пежото /черен металик/ изглежда убийствено!!! Гланца е еднакъв на всички вакси - предпочитам Платинум заради трайността на покритието и съотношението цена/качество!

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Вто 06 мар 2007 8:14

Белите петна от дъжда - нищо не прави никакви безконтактни и т.н щото тогава верно ще береш ядоре .
ОСТАВИ Я НА СЛЪНЦЕ да я напече и ще видиш как ще изчезнат.
Така се получава ако боята е прясно боядисана и я навали дъжд - водата се свързва с втвърдителя на боята и като я напече слънцето или с УВ лампа се оправя.
За стара боя обаче това не е добър показател да ти остават бели петна и сигурно имаш някакъв проблем който за сега немога да кажа какъв е .
Щом обаче от дъжд става така при теб - забравяш за безконтактно .

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Вто 06 мар 2007 19:54

най добре я пастирай...след 2-3 месеца още веднъж и петната ще се заличат най-вероятно...така ще си освежиш боята,а и ще я предпазиш от по нататъшни накапвания.....
само че внимавай с каква паста ще я пастираш де...в зависимост от това дали е металик или не...или дай да ти я пастира някой който се занимава с това......ето,виж на момчето голфа как изглежда 17 години след като е излязъл от завода.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”