Нови зимни гуми - сезон 2019
- Marshala90
- Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
- Двигател:
Re: Нови зимни гуми - сезон 2019
За шума (аз нямам лични наблюдения) един съфорумник каза, че е ползвал TS 860, после сменил на Alpin 6 и повече нямал да се върне на 860. Имало осезаема разлика относно шума. Вече дали е така или не е така, не знам, не съм го тествал лично за да го знам.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ако шума ти е основен приоритет, с най ниско ниво на шум дават BFGoodrich/Kleber Krisalp hp3, аз заложих на Клебера и наистина гумата е тиха.
Също така е в топ три по-представяне на сняг, другите и показатели са на средно нивo!
Също така е в топ три по-представяне на сняг, другите и показатели са на средно нивo!
Marshala90 написа:Колебанията ми са относно:
- Michelin Alpin 6 (в един сайт и за тях пише шум)...
Като цяло съм се спрял на Michelin Alpin 6, но взех да глоня и към Goodyear UltraGrip Performance+ днес (в дадено ревю са на 1-во място), а това с шума което прочетох нещо ме възпира, а в друго ревю Continental WInterContact TS 860 са на 1-во място.
Интересно как официално се водят 69dB, а изведнъж някой решил, че има шум.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Като има шум в главата, така се получава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата година си взех Мишелин 6,тихи са , на сняг са отлични на лед също се изненадах как тръгват. Щом и ти си 4х4 няма баири няма зор никъде
- Marshala90
- Двигател:
Здравейте,
Спрях се на Michelin Alpin 6, днес ги поръчах ги за 233лв бройката от gumi.eu (Голямата гума, гр. Варна), чакам до 2-3 дни да дойдат.
Казаха, че DOT-а ще е 2019, ще ги видим като дойдат.
Искам да изразя и ВЪЗМУЩЕНИЕТО си от екипа на AVTOGUMI.bg. Никога не съм получавал по-вулгарно отношение от официална комуникация в интернет.
И по-конкретно:
- Категоризираха въпросите ми като "МАЛОУМНИ"
- Категоризираха ме в графата "БОЛНИ МОЗЪЦИ"
- Категоризираха много от потенциалните си клиенти като "НЕНОРМАЛНИЦИ" и евентуално и аз в това число.
- Казаха, че усмивка приемали моите "ЛАИШКИ ПРИЩЕВКИ"
- Изказаха, че имат най-доброто обслужване в страната като заключение :O
И всичко това беше относо DOT-а за гумите и без никаква друга странична провукация от мен.
Възмутен съм от отношението, което показаха. ДОРИ хипотетично да приемем, че обидите които са изказали са с право, то те НЯМАТ ПРАВО да използват такъв вулгарен език в официална кореспонденция и дори в неофициална, ако уважават себе си..
По много различни и културни начини може да се тушират всякакви въпроси, но НЕ и по този вулгарен начин...
Чудя се дали да не се оплача някъде от наистина просташкото, непристойно и неуважително отношение от тяхна страна. Продуктите може да им са ТОП, но с такава кореспонденция няма и да достигна до техните продукти.
Поздрави,
Иван
Спрях се на Michelin Alpin 6, днес ги поръчах ги за 233лв бройката от gumi.eu (Голямата гума, гр. Варна), чакам до 2-3 дни да дойдат.
Искам да изразя и ВЪЗМУЩЕНИЕТО си от екипа на AVTOGUMI.bg. Никога не съм получавал по-вулгарно отношение от официална комуникация в интернет.
И по-конкретно:
- Категоризираха въпросите ми като "МАЛОУМНИ"
- Категоризираха ме в графата "БОЛНИ МОЗЪЦИ"
- Категоризираха много от потенциалните си клиенти като "НЕНОРМАЛНИЦИ" и евентуално и аз в това число.
- Казаха, че усмивка приемали моите "ЛАИШКИ ПРИЩЕВКИ"
- Изказаха, че имат най-доброто обслужване в страната като заключение :O
И всичко това беше относо DOT-а за гумите и без никаква друга странична провукация от мен.
Възмутен съм от отношението, което показаха. ДОРИ хипотетично да приемем, че обидите които са изказали са с право, то те НЯМАТ ПРАВО да използват такъв вулгарен език в официална кореспонденция и дори в неофициална, ако уважават себе си..
По много различни и културни начини може да се тушират всякакви въпроси, но НЕ и по този вулгарен начин...
Чудя се дали да не се оплача някъде от наистина просташкото, непристойно и неуважително отношение от тяхна страна. Продуктите може да им са ТОП, но с такава кореспонденция няма и да достигна до техните продукти.
Поздрави,
Иван
- avtogumi.bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Marshala90 написа:Здравейте,
Е нали и ние това Ви отговорихме и то в неделя следобед 30 минути след като бяхте изпратили мейла.
И в отговор бяхме заляти с помия какви некадърници сме били и не сме били разбирали и имало разликата от земята до небето, едно били ако ДОТ е 0119 съвсем друго било 4019 и как сме се излагали и т.н.
Как сега така изведнъж омекнахте и се съгласихте на какъв да е ДОТ от 2019 г от голямата гума??? (които между другото са доста свестни колеги)

Не се срамуваме от отговора си, каквото повикало такова се обадило, ето цитиран дословно
1. Гумите не са кренвирши, дали са 0119 или 4019 реално няма абсолютно никакво значение освен според болни мозъци. Ако се идентифицирате като такъв спокойно може да приключим кореспонденцията тук.
2. За 7-8 месеца съхранение в склад гумата старее по-малко от колкото за 1-2 месеца навън под въздействието на директна слънчева светлина, т.е. точно след няколко седмици няма да има никакво значение с какъв точно ДОТ от 2019 г са били гумите. По същата причина гуми до 2-3 години от склад не се водят за стари по никакви стандарти и в никой онлайн магазин на запад (Германия) няма възможност за проверка на ДОТ
Магазин н.1 по продажби в Германия (Delticom) https://www.barzgumve.com/Vprosi-otnosn ... -na-gumite
До 2 години не идентифицират гумите като стари, само ако са по-стари гумите пише в офертата колко са стари
Магазин н.2 по продажби в Германия (Oponeo) https://www.oponeo.co.uk/faq#dot___what ... you_offer_
Предлаганите гуми са до 3 години и това е, чао.
Така че, предлаганата от нас информация (дори без уточнение на точния ДОТ) надвишава нивото на обслужване, което получават клиентите в Германия например и е леко дразнещо когато клиентите в България не оценяват труда ни.
3. По принцип зимните гуми започват да се правят в заводите в края на Април, т.е. най-старите възможни налични към момента от 2019 г ще са с ДОТ 20-19 или подобен.
4. За офертата от склад в Германия няма как да се провери точен ДОТ, може да са 20-19 може и да са 40-19, божа работа каквито качат на камиона немците, направили са достатъчно като гарантират към нас, че няма да са по-стари от 2019
5. За офертата от България може да се провери точен ДОТ след като направите поръчка, в полето за коментар при пускане на поръчката запишете, че искате информация за ДОТ и че ще потвърдите след като Ви кажем такъв. Тъй като складовете в България, с които работим абсолютно отказват да проверяват ДОТ-ове, единствения вариант е наш служител да отиде да вземе гумите след което да Ви уведомим. Не можем да гарантираме 4 еднакви ДОТ-а, нямаме лукса да връщаме или заменяме гуми, такива са условията на българските доставчици.
6. Съответно ако по някаква причина ни откажете гуми с ДОТ от 2019 г си запазваме правото да Ви откажем обслужване при следващи поръчки. Имаме си достатъчно лоялни клиенти, за да можем да си позволим лукса да поддържаме черен списък с няколко хиляди ненормалници, които само ни губят времето с неоснователни претенции или по някакъв друг начин са показали неуважение към нашия труд (лошо държание в сервизите или по телефона, връщане на гуми без основателна причина и т.н)
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
И аз до бях на мястото на автогуми нямаше да се занимавам с автора на темата. В три (3) форума е пуснал една и съща тема, чийто апотеоз са клипчета как си кара с безумна скорост на сняг. А тази лудост с дотовете, направо няма да я коментирам.
- DAJelev
- Автомобил: VW Passat Variant Highline
- Двигател: DFCA 2016
Здравейте,
Аз също съм от ненормалниците, които също се интересуват от DOT-a на гумите и след като си избера марката, модела и магазина, от който ще ги пазарувам, това е последното нещо, което искам да ми потвърдят и тогава купувам.
Моята причина е не толкова, че са остарели, като са стояли на склад, а примерно имал съм случай с купени преди 1 месец гуми с дот още един месец назад и в една свирепа дупка спуквам две от тях, след което заради много новия дот застрахователя ми ги изплати на 100%. След 2 години на друга кола купувам летни гуми с дот 7-8 месеца от датата на покупка и след 2 месеца пак пукам гума по родните ни пътища и ми я изплатиха на 70% тъй като застрахователя не го интересува кога съм ги купил, а какъв им е дот. Това е единствената поне за мен причина, поради която гледам гумите да са максимално нов дот.
Между другото и аз си поръчах Michelin Alpin 6 с дот 4219 и утре отивам да ми ги монтират.
Аз също съм от ненормалниците, които също се интересуват от DOT-a на гумите и след като си избера марката, модела и магазина, от който ще ги пазарувам, това е последното нещо, което искам да ми потвърдят и тогава купувам.
Моята причина е не толкова, че са остарели, като са стояли на склад, а примерно имал съм случай с купени преди 1 месец гуми с дот още един месец назад и в една свирепа дупка спуквам две от тях, след което заради много новия дот застрахователя ми ги изплати на 100%. След 2 години на друга кола купувам летни гуми с дот 7-8 месеца от датата на покупка и след 2 месеца пак пукам гума по родните ни пътища и ми я изплатиха на 70% тъй като застрахователя не го интересува кога съм ги купил, а какъв им е дот. Това е единствената поне за мен причина, поради която гледам гумите да са максимално нов дот.
Между другото и аз си поръчах Michelin Alpin 6 с дот 4219 и утре отивам да ми ги монтират.
- Marshala90
- Двигател:
w_smith написа:И аз до бях на мястото на автогуми нямаше да се занимавам с автора на темата. В три (3) форума е пуснал една и съща тема, чийто апотеоз са клипчета как си кара с безумна скорост на сняг. А тази лудост с дотовете, направо няма да я коментирам.
Не разбирам от какво значение е къде и какво съм пуснал, как съм карал и дали DOT-а е от значение за Вас или не.
Водещото тук е, че отношението, което получих ме възмути адски много и то в никакъв случай не е оправдано, независимо какъв е човекът отсреща и какви са въпросите му, НЕЗАВИСИМО!!!
Последна промяна от Marshala90 на Пон 25 ное 2019 15:43, променено общо 1 път.
Дотук видях "болни мозъци", ако е имало и "малоумни" като израз значи наистина в avtogumi.bg нещо куца. Каквито и неуместни претенции да има даден клиент, вариантите са да му угодиш или хладно да му кажеш, че не можеш да гарантираш/уредиш такива детайли. Тръгнат ли оправдания с болни мозъци, значи отсреща има полу-интелигентно търговче, което се изхвърля.
- Marshala90
- Двигател:
НИКЪДЕ НЕ СЪМ ИЗСИПАЛ ПОМИЯ И НЕ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!
ПО-КЪСНO ЩЕ КАЧА КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ САЙТОВЕ И ЩЕ НАПРАВЯ ПУБЛИЧНО ОПЛАКВАНЕ КЪМ "ОТНОШЕНИЕТО", КОЕТО И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПОКАЗВАТЕ.
ПО-КЪСНO ЩЕ КАЧА КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ САЙТОВЕ И ЩЕ НАПРАВЯ ПУБЛИЧНО ОПЛАКВАНЕ КЪМ "ОТНОШЕНИЕТО", КОЕТО И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПОКАЗВАТЕ.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Както си го написал с главни букви, направо ме убеди в правотата на тезата си
Имам няколко покупки от автогуми - без забележки!
И в 100 автофорума да се оплачеш - Се тая.

- Marshala90
- Двигател:
ssssl написа:Както си го написал с главни букви, направо ме убеди в правотата на тезата си![]()
Драги, не знам дали изобщо си прочел какво съм написал в самото начало, защото ако беше щеше да разбереш, че не дискутираме продуктите им дали са качествени или не...
Изразявам възмущението си и изобщо не ме интересува дали щяло да има последствия за тях или не. Просто не ми харесва да стоя като безгласна буква.
;)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”