Някой пазарувал ли е от avtogumi.bg мнение?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Някой пазарувал ли е от avtogumi.bg мнение?
Добрият търговец трябва да може да реагира адекватно на всяка ситуация. Аз също допреди три години работих с хора. Попадал съм на сърдити от живота, радостни, почти на бой са ми налитали и т.н. Винаги всичко е завъшвало добре и двете страни сме били доволни. Човек трябва да умее да запазва самообладание в трудни моменти и да обърне ситуацията в своя полза.
- Marshala90
- Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
- Двигател:
stefan4o написа:Аз просто питам коя година са произведени гумите и къде. Това ми е достатъчно. Дали ще са 12-та седмица или 30-та седмица на 2019 ми е все едно. Малко си издребнял, което ги е издразнило. Но все пак - не се отговаря по този начин на клиент. Аз културно бих те пратил да си пазариш гуми от другаде, без да ползвам епитети. 90ти набор ли си, колега?
Да, това и направих и да 90-ти съм. Дори на последният e-mail не отвърнах, защото беше безсмислено за мен...
Да, аз не използвах лош език, но не ми хареса как ми прескочиха част от въпроси и това ме възмути, но никога не бих си позволил подобен език.
Аз също работя със страшно много хора, адски нерви съм инам, но никога не си позволявам това!
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Ако съм му шеф на тоя служител, директно му увеличавам коледната премия.
Кореспонденцията е писменна, вижда се провокацията, и съответно отговора е достатъчно пропорционален. Няма нито една директна обида, за която може да се хване някой в съда например. Квалифицирането на въпроса като малоумен, също не е директна обида, а и е обяснено какви са причините да се смята така в професионалните среди. Едновременно с това, са дадени изчерпателни отговори и разяснения на всички зададени въпроси, както и на принципни положения в този бранш.
Хората добре знаят, че нямат много конкуренти, които да обръщат толкова внимание на въпроси и прищевки на клиентите, това им коства доста труд, а и предлагат добри цени, което прави услугата им от най-добрите на пазара. Т.е. напълно разбирам обидата им, особено пък от блъфовете, там че ще се отиде при друг продавач, и че се кореспондира и с други(евентуално по-добри).
Ако някой иска да събере доста негативни емоции при кореспонденция с продавачи на гуми, може да пробва и с покупка на единична бройка гума от някой сравнително рядък модел и/или размер, от който тук там са останали по две или по четири гуми. Ако е и доста скъп, цирка е още по-сигурен.
Тия коментираните май са от малкото, които биха изпълнили такава поръчка без излишни драми.
Кореспонденцията е писменна, вижда се провокацията, и съответно отговора е достатъчно пропорционален. Няма нито една директна обида, за която може да се хване някой в съда например. Квалифицирането на въпроса като малоумен, също не е директна обида, а и е обяснено какви са причините да се смята така в професионалните среди. Едновременно с това, са дадени изчерпателни отговори и разяснения на всички зададени въпроси, както и на принципни положения в този бранш.
Хората добре знаят, че нямат много конкуренти, които да обръщат толкова внимание на въпроси и прищевки на клиентите, това им коства доста труд, а и предлагат добри цени, което прави услугата им от най-добрите на пазара. Т.е. напълно разбирам обидата им, особено пък от блъфовете, там че ще се отиде при друг продавач, и че се кореспондира и с други(евентуално по-добри).
Ако някой иска да събере доста негативни емоции при кореспонденция с продавачи на гуми, може да пробва и с покупка на единична бройка гума от някой сравнително рядък модел и/или размер, от който тук там са останали по две или по четири гуми. Ако е и доста скъп, цирка е още по-сигурен.

Тия коментираните май са от малкото, които биха изпълнили такава поръчка без излишни драми.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: AVTOGUMI.BG - Разочарован от обслужването
Marshala90 написа:...
Колега, ще ти дам единственото полезно мнение, за теб:
Не си прав!
Нито знаеш защо ти е ДОТ 40та седмица VS 1ва седмица.
Нито е проява на добър вкус да се пазариш по този начин - "Пуснал съм оферта до още 10 търговци, кажете си най-ниската цена".
Наивно е да мислиш, че някой ще те приеме сериозно с тези въпроси и правописни грешки.
Чест им прави, че ти обясняват факти за гумите, които очевидно не знаеш.
Кофти тон - да. Ама честно казано и аз им влизам в положението.

- Marshala90
- Двигател:
Аз знам много добре защо ми е този DOT, но това изобщо няма значение, а от значение е отношението, което се показва.
Явно някои от Вас нямат идея какво е да се работи с клиенти...
Такова поведение НИКОГА не се демонстрира!!!!!!!!
Явно някои от Вас нямат идея какво е да се работи с клиенти...
Такова поведение НИКОГА не се демонстрира!!!!!!!!
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Излагаш се вече, не си някое голобрадо тинейджърче. На тази възраст би трябвало да са ти станали ясни основните принципи в живота. Интересно е друго - има такава категория хора, които успяват така да издразнят всеки около тях, че постоянно предизвикват конфронтации и все някой друг им е проблема. Пожелавам ти, да не си от тях.
ПП Тази тема я повдигаш в няколко форума и навсякъде реакцията на потребителите е сходна. Замисли се малко каква е причината.
ПП Тази тема я повдигаш в няколко форума и навсякъде реакцията на потребителите е сходна. Замисли се малко каква е причината.
- Marshala90
- Двигател:
Има всякакви мнение, така е. Хората са казали, разни хора, разни идеали.
Не знам дали Вие работите с хора или сте работили, но това поведение е адски недопустимо, независимо от отношението на клиента.
Вие казвате, че имало мнения като Вашето, а защо не казвате за другите, които не са като Вашето?
Разбирате ли, тук изобщо не трябва да се коментира дали този начин на коминикация на дилъра е правилен или не. А вече аз кое и как съм направил няма никакво значение. Ако ще и на майка да съм го псувал някого, защото съм възмутен от даден техен продукт дори, то и тогава продавача насреща трябва да запази самообладание, ако върши работата си както трябва.
Не знам дали Вие работите с хора или сте работили, но това поведение е адски недопустимо, независимо от отношението на клиента.
Вие казвате, че имало мнения като Вашето, а защо не казвате за другите, които не са като Вашето?
Разбирате ли, тук изобщо не трябва да се коментира дали този начин на коминикация на дилъра е правилен или не. А вече аз кое и как съм направил няма никакво значение. Ако ще и на майка да съм го псувал някого, защото съм възмутен от даден техен продукт дори, то и тогава продавача насреща трябва да запази самообладание, ако върши работата си както трябва.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Marshala90 написа: Ако ще и на майка да съм го псувал някого, защото съм възмутен от даден техен продукт дори, то и тогава продавача насреща трябва да запази самообладание.
E, тогава и един бой ще ти дръпне, след като обърне камерите настрани. И после може да се оплачеш тук.
"Ако ще и на майка да съм го псувал някого, защото съм възмутен от даден техен продукт дори, то и тогава продавача насреща трябва да запази самообладание, ако върши работата си както трябва."
или си ебати трола или си с акъла на разглезено дете
или си ебати трола или си с акъла на разглезено дете
cecoa1 написа:Ако съм му шеф на тоя служител, директно му увеличавам коледната премия.
Кореспонденцията е писменна, вижда се провокацията, и съответно отговора е достатъчно пропорционален. Няма нито една директна обида, за която може да се хване някой в съда например. Квалифицирането на въпроса като малоумен, също не е директна обида, а и е обяснено какви са причините да се смята така в професионалните среди.
Аз пък ако съм собственик на avtogumi и дадеш премия на служителя (защото си междинен шеф), ще те уволня от раз. Ще го насърчаваш да се репчи на клиентите ли? Не става въпрос за съдене, а за представяне на фирмата. Ако клиентът го псува буквално, естествено че продавачът може да отвърне и да го бие ако иска. Но писмено да се ползват изрази като "болни мозъци" и "малоумни" е признак за жалък търговец.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно непрофесионално отношение от страна на avtogumi
Не знам в какви компании и с какви хора работите, но да се правиш на остроумен и по-велик в официална комуникация е недопустимо.
Това са някакви бай ганьовски изпълнения и своеволия, надявам се от служител, а не е фирмена политика.
Авторът иначе си е класически дразнител и си мисли, че поръчва ескадрила Ф-16 и трябва да са му благодарни до гроб, ако може и отстъпка да му направят.
Заплахата със запитването към 10 други сайта е много забавна.
Не знам как от avtogumi са си позволили да го загубят като клиент, сега няма кой да им купи гумите.
Общо взето маде ин булгария и от двете страни.
Не знам в какви компании и с какви хора работите, но да се правиш на остроумен и по-велик в официална комуникация е недопустимо.
Това са някакви бай ганьовски изпълнения и своеволия, надявам се от служител, а не е фирмена политика.
Авторът иначе си е класически дразнител и си мисли, че поръчва ескадрила Ф-16 и трябва да са му благодарни до гроб, ако може и отстъпка да му направят.
Заплахата със запитването към 10 други сайта е много забавна.
Не знам как от avtogumi са си позволили да го загубят като клиент, сега няма кой да им купи гумите.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
И аз съм съгласен, че от автогумите леко са пресолили манджата като са дали толкова дълъг и обстоятелствен отговор, който обяснява защо въпросите са малоумни и плод на болен мозък.
Според мен е трябвало просто да го отбичат по устав и всеки да си гледа неговата работа и да не си губи времето да обяснява и разяснява, но явно кофти стечение на обстоятелствата се случва понякога.
Според мен е трябвало просто да го отбичат по устав и всеки да си гледа неговата работа и да не си губи времето да обяснява и разяснява, но явно кофти стечение на обстоятелствата се случва понякога.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
dermeister написа:
Без много да задълбавам, изобщо не е булгаристанска работа.
Стига сме се мразили сами.
Примери за 'изпушил' служител или шеф има навсякъде.
Дори и в т.нар. бели държави.
Естествено не става дума за огромни международни компании, а за малки и средни фирми.
- Marshala90
- Двигател:
muns61 и kibrorgat , това е само хипотеза и никога не бих си го позволил :D , но искам да изтъкна, че дори при подобен случай, ако ще да врим и кипим отвътре, не трябва да го показваме, а трябва да показваме "че сме над тези неща" и професионализъм на работното място.
Мен са ме обиждали, псували, заканвали и само съм си казвал зад зъби "имаш късмет, че има камери тук
" и паралелно с това се усмихвам едва ли не или правя нормална забележка за използването на такива обиди и закани.
Да, написал съм на 8-10 сайта (но само да вметна, че до този момент са ми оговорили само 4, което е адски странно за мен, явно всички са наядени), да написал съм си e-mail-ите малко като на шега, малко закачливо, малко цигански, така е факт, НО ТОВА ДАВА ОСНОВАНИЕ НА ТЪРГОВЕЦ ДА МЕ ОБИЖДА ЛИ, НЕ!
И аз купувам и продавам от време на време, също така работя с много клиенти като основна работа, но никога не си позволявам това.
Мисля, че знам как да се пазаря, но не съм го показал в тези e-mail-и, защото съм бил толкова делово настроен и прочие, повече като на шега. Но това, че хвърлям по някоя закачка, някоя бегла провокация, то това трябва да бъде причина за вугарен език ли, айде моля ВИ се!
Мен са ме обиждали, псували, заканвали и само съм си казвал зад зъби "имаш късмет, че има камери тук

Да, написал съм на 8-10 сайта (но само да вметна, че до този момент са ми оговорили само 4, което е адски странно за мен, явно всички са наядени), да написал съм си e-mail-ите малко като на шега, малко закачливо, малко цигански, така е факт, НО ТОВА ДАВА ОСНОВАНИЕ НА ТЪРГОВЕЦ ДА МЕ ОБИЖДА ЛИ, НЕ!
И аз купувам и продавам от време на време, също така работя с много клиенти като основна работа, но никога не си позволявам това.
Мисля, че знам как да се пазаря, но не съм го показал в тези e-mail-и, защото съм бил толкова делово настроен и прочие, повече като на шега. Но това, че хвърлям по някоя закачка, някоя бегла провокация, то това трябва да бъде причина за вугарен език ли, айде моля ВИ се!
Но това, че са ти хвърлили по някоя закачка, някоя бегла провокация, то това трябва да бъде причина за писане в няколко форума ли, айде моля ВИ се!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”