Предстои ми покупка на автомобил и съм се спрял на следните модели:
Кади, Туран, Опел Зафира, Мазда 5...може и други подобни.
Задължително да са бензинови и да са автоматици!
Идеята е да може да се газифицира безпроблемно.
Може и с монтирана такава или фабричен метан.
От 2011-2012г. нагоре...бюджета е до 15000-16000лв.
Всякакви мнения и препоръки ще са ми от полза.
Благодаря!
Кади, Туран, Опел Зафира, Мазда 5 - 2011-2012 г. , бюджет до 15000-16000 лв.
- Mr. S. King
- Автомобил: Passat
- Двигател: TDI 1995-1999
Re: Покупка на автомобил - моля за съвети
Здравей колега,
От изброените за ВАГ-те няма нещо, което да не е коментирано - и за бензин (ТСИ, ТФСИ) и за дизел.
Отделно за ДСГ автомата има няколко теми - съветвам те да ги погледнеш.
Иначе от изброените, предполагам, визираш Мазда 5 второ поколение (2011-2018).
Там търси до 2014 2,5 големия бензин (но не скай актив) и 5 или 6 ст. автомат. Ако колата е AWD, има шанс да е с 4 ст. автомат - не е готино.
Друг вариант е КИА Каренс 4 поколение (2012-2019) - 2.0 бензин с 6 ст. ЗФ автомат - но там отиваш на малко повече от 16к - може би 18 до 19 има доста читави.
От изброените за ВАГ-те няма нещо, което да не е коментирано - и за бензин (ТСИ, ТФСИ) и за дизел.
Отделно за ДСГ автомата има няколко теми - съветвам те да ги погледнеш.
Иначе от изброените, предполагам, визираш Мазда 5 второ поколение (2011-2018).
Там търси до 2014 2,5 големия бензин (но не скай актив) и 5 или 6 ст. автомат. Ако колата е AWD, има шанс да е с 4 ст. автомат - не е готино.
Друг вариант е КИА Каренс 4 поколение (2012-2019) - 2.0 бензин с 6 ст. ЗФ автомат - но там отиваш на малко повече от 16к - може би 18 до 19 има доста читави.
Мерси колега! Чакам и други мнения и препоръки...ако може накратко да ме посъветвате кои стават и кои не от ВАГ групата, че все няма време да седна и да прочета подробно.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
всички ще са tsi съответно не стават на газ
Жалко...Фолксваген ми бяха фаворити!
Остават тези с фабрична метанова уредба, но нямат автоматици...ще трябва да се търси друга марка.
Остават тези с фабрична метанова уредба, но нямат автоматици...ще трябва да се търси друга марка.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: RE: Re: Покупка на автомобил - моля за съвети
gogo68 написа:Жалко...Фолксваген ми бяха фаворити!
При шкода има метан с DSG
Re: Кади, Туран, Опел Зафира, Мазда 5 - 2011-2012 г. , бюджет до 15000-16000 лв.
Единствено Мазда 5 ти е шанса за здрав автомобил.Никакви скаи актив и там подобни глупости както някои по горе написа.Наи обикновен двигател бензинов.
Примерна обява която няма нищо общо със скаи актив и т.н.....https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=do3fes
Мога да ти говоря много за Мазда от първа ръка а не от някъде си по спомени и слухове....
Примерна обява която няма нищо общо със скаи актив и т.н.....https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=do3fes
Мога да ти говоря много за Мазда от първа ръка а не от някъде си по спомени и слухове....
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Re: Кади, Туран, Опел Зафира, Мазда 5 - 2011-2012 г. , бюджет до 15000-16000 лв.
В сравнение с тромавата Мазда, тоя Туран е като самолет https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=do75i1 За разхода да не говорим...
-
- Автомобил:
- Двигател: BSX
Колегата търси бензин
Само метановото Кади 11-12 е със стария 2.0 мотор.
Не е посочено за какво ще се ползва колата,ако е само за семейна Кадито е малко дискомфортно особенно за возещите се отзад-дървенко вози защото е с ресори -все пак е товарна кола
Ако ще се ползва за смесено - работа/семейна както аз ,според мен това е идеалната кола (вчера в Икея натоварих вътре в купето - триместен диван,три корниза,дете със столче,жена и мене)
Честита Коледа на всички
Само метановото Кади 11-12 е със стария 2.0 мотор.
Не е посочено за какво ще се ползва колата,ако е само за семейна Кадито е малко дискомфортно особенно за возещите се отзад-дървенко вози защото е с ресори -все пак е товарна кола
Ако ще се ползва за смесено - работа/семейна както аз ,според мен това е идеалната кола (вчера в Икея натоварих вътре в купето - триместен диван,три корниза,дете със столче,жена и мене)
Честита Коледа на всички