Голф 5, помощ при избор
Голф 5, помощ при избор
Здравейте, обмислям покупка на Голф 5. Карам друга кола от ВАГ групата и мога да кажа, че съм доволен и за това се спрях отново на нещо подобно. Нуждая се от помощ при избора на двигател. Колата ще се кара ежедневно между 10-30 км. Повечето пъти отсечките ми са от около 1км, като ги минавам по доста пъти на ден. Разбира се случва се и да навъртам по 150-200км дневно, но това е доста рядко. Годишно минавам 9000 - 11000 км. Шофирам сравнително нормално, без излишни настъпвания, не държа колата да е бегачка, стига ми да може да изпреварва, когато се налага. Като цяло ми се иска да е бензинова, не съм фен на дизела по ред причини, но в краен случай може би бих се спрял и на него, като там варианта е ясен - 1.9 105кс. Относно бензина наясно съм, че единственият удачен варинат с газ е 1.6 102кс, но се колебая и относно TSI и FSI двигателите. След доста четене из форума относно TSI мисля, че правилният избор, ако газта не е фактор, би бил 1.4 TSI 122кс. За FSI обаче не успях да намеря кой знае колко информация относно надежност и слаби места. И не на последно място - задължително искам ръчни скорости, 5 или 6 степенна е въпросът. Всяка помощ и съвет биха били полезни. Благодаря
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Голф 5, помощ при избор
Аз с планувания пробег бих се насочил към някоя газирана Астра от същите години. От познат минал от голф 5 ФСИ към Астра чувам само положителни неща от към вървеж и икономия. Само комфорта бил за Голфа, което не е малко. Или нещо с MPI дори без газ. То за 1км...
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Без да съм разбирач само ще споделя ,че преди време и аз събирах инфо за бензиновите двигатели от времената на Голф 5 ..,само че за Audi a3 8p.. Oстанах с впечатлението ,че TSI и FSI нямат нито един двигател , който да се е оказал надежден , здрав , нехарчешт масло . Май не са от типа двигатели , където предния капак на колата се отваря само в сервиза за смяна на масло и филтри или примерно за да долееш течност за чистачките.
1.9 105кс за шофиране на такива къси отсечки също няма да е безпроблемен ако е с dpf филтър , неясни реални километри , без доказуема сервизна история и т.н.
1.9 105кс за шофиране на такива къси отсечки също няма да е безпроблемен ако е с dpf филтър , неясни реални километри , без доказуема сервизна история и т.н.
Ако трябва да съм честен гледах астрите, като цени и консумативи дори са по-добре спрямо голфа, По-голям избор на бензинов мотори, повечето ставащи на газ, интериора им също изглежда добре за годините си, особено, ако е космо изпълнение. Може да прозвучи смешно, но това което ме отказа от тях (визирам astra h) поне за сега, е това че нямат елементарен уред за следене на температурата на охл. течност на таблото.
- toraborat
Като има такъв седи на 90 градуса и има 10-15 градуса толеранс. Демек ще видя че прегрява като светне и писне. Според мен това не е голям проблем.
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
Човека пита за Голф5,те за Астри му разправят!1.9TDI е идеален вариант.Разход–динамика страхотния баланс.От 2години карам Голф5 2.0TDI BMM нямам никакви ядове,слава богу,а имам и DPF филтър.Също така е лъжа,че поддръжката на тези коли,е толкова скъпа.
- toraborat
Хем евтин за поддръжка, хем "слава богу", че не казва нещо мяу...
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
Голфа е много по-солидно направен автомобил от Астрата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
buhata84 написа:Голфа е много по-солидно направен автомобил от Астрата.
Не е случайна приказката - нЕмаш ли Голф, нЕмаш нищо.
Да говорим за солидност при коли на 10+ лазарника е малко неестествено. И то за автомобили от ерата на планираното остаряване.

По темата - 1.6 конвенционален на Голф 5. Ако не се търси кой знае каква динамика - ще свърши работа. И газчица може да му се сложи.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Лятото го играх този филм и сравнявах Голф, Астра и Фокус. При 1.6 моторите, защото Г само там става за газ, изборът ми не беше Г.
Е, така и нищо не взех...
Е, така и нищо не взех...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи ако имаш инфо за форда 1.6 115 коня как е двигателя
Нещо по-конкретно за FSI - има ли някой по-читав мотор, заслужава ли си въобще
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”