Polo Clasic 1.9 SDI АЕУ 97 год. Проблем с подгряване на двигателя
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Polo Clasic 1.9 SDI АЕУ 97 год. Проблем с подгряване на двигателя
Колега,ако наистина имаш такива свещи-направи ги да работят ,защото в студа си е мн.добра екстра. За 4-5мин.започва да духа топло на челното стъкло и колата загрява по-бързо. Мисля,че компа ги пуска при темп.минус 2-3градуса и по-надолу.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега забелязах че наистина има три свещи на фланеца. Смея се на себе си как за толкова години не съм ги забелязал (по мотора не съм пипал и да чукна на дърво много читава кола се оказа). Това реле все си мислих че е някакъв главен бушон или реле за подгревните свещи. Днес и затова му отворих капака и видях че предпазителя се е стопил (може и така да съм я купил). Сега съм сложил временно три жички да играят ролята на предпазителя. Има ли друго реле което има значение за подгрева на антифриз? Тези три свещи като за нафтата ли са? Може ли някой да каже кога се включват и кога се изключват? Предварително ви благодаря.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
По спомен от четено във форума:включва ги компютъра на колата,който ползва информация за външна температура,температурата на охлаждащата течност и напрежението подавано от динамото след палене.Като според моментната информация включва една или две свещи от трите.При достигане на определена температура на антифриза,съответно компа ги спира,управлявайки силовото реле от снимките...
Върни се в “Дизелови агрегати”